Επιστολή -βόμβα της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής εκθέτει τον Δήμαρχο, Δ. ΣτρατηγόΚόλαφο για την δημοτική αρχή Στρατηγού αποτελεί η επιστολή/απόφαση που υπογράφουν όλα τα μέλη της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου Πόρου, δηλώνοντας εμμέσως πλην σαφώς την πρόθεσή τους να παραιτηθούν, εξαιτίας της πλήρους απαξίωσης του ρόλου της Επιτροπής και της μη υλοποίησης εδώ και ένα χρόνο δεκάδων προτάσεών της από την δημοτική αρχή, παρά την υπερψήφισή τους από το Δημοτικό Συμβούλιο.
Με την επιστολή τους, τα μέλη της Επιτροπής περιγράφουν τη ζοφερή πραγματικότητα για τον τουρισμό του νησιού, καθώς και την ολοκληρωτική έλλειψη τουριστικής πολιτικής από τον Δήμο, με αποκορύφωμα την πλήρη περιφρόνηση της (αρμόδιας ακριβώς για τον τομέα αυτό) Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης, στην οποία μετέχουν.

Μια επιμέρους πτυχή της παρέμβασης αυτής, με «παραπολιτικό ενδιαφέρον», είναι η ηχηρή κριτική που ασκεί ο Δημήτρης Συξέρης, Πρόεδρος της Επιτροπής και δημοτικός σύμβουλος της παράταξης του κ. Στρατηγού, στην πολιτική της δημοτικής αρχής, η οποία μένει να δούμε αν θα αποδειχθεί μία μεμονωμένη ενέργεια ή η αρχή μιας ριζικής διαφοροποίησης.

Εντύπωση, τέλος, προκαλεί η παράληψη από τον κατάλογο των μη-υλοποιημένων αποφάσεων της Επιτροπής, των διαδοχικών της αποφάσεών της, με τις οποίες ζητούσε ομόφωνα την αντίδραση του Δήμου Πόρου στη δημιουργία Περιοχής Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών στον Πόρο. Παρά τη γνωστή κωλοτούμπα του Δήμου στο θέμα αυτό και παρότι πρόκειται κατά γενική ομολογία για τον μεγαλύτερο κίνδυνο για την τουριστική ανάπτυξη του Πόρου, για κάποιο ανεξήγητο λόγο (ελπίζουμε από λάθος), οι σχετικές αποφάσεις έμειναν έξω από τον σχετικό κατάλογο.
Διαβάστε την επιστολή στο παρακάτω αρχείο:
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥΡ. ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟ – 8.5.2012 (1)
Σχολιάστε