Επιστολή αναγνώστη: Τι γίνεται με τους ελέγχους των οδηγών δικύκλων;Με αφορμή το ατύχημα που έγινε προσφάτως στο Ασκέλι, όπου μηχανάκι που οδηγούσε 18χρονος, τραυμάτισε 65χρονο πεζό, φίλος αναγνώστης μας , μας έστειλε – επωνύμως – το ακόλουθο μέιλ:

“Στον ΠΟΡΟ κυκλοφορούν αρκετές εκατοντάδες δίκυκλα(μηχανάκια) τα οποία οδηγούν ενήλικες αλλά και πάρα πολλοί ανήλικοι, οι οποίοι λόγω ηλικίας δεν έχουν διότι δεν δικαιούνται να αποκτήσουν άδεια οδήγησης.
Με αφορμή το τελευταίο ατύχημα που έγινε στο Ασκέλι με κάποιο μηχανάκι, θα ήθελα να ρωτήσω τους υπευθύνους(Α.Τ.ΠΟΡΟΥ, Δημοτ. Αστυνομία)εάν γίνονται οι απαραίτητοι έλεγχοι ώστε να διαπιστωθούν σχετικές παραβάσεις και να επιβληθούν τα ανάλογα πρόστιμα στα ακόλουθα:
-Μη χρήση προστατευτικών κεφαλής(κράνη)
-Άδεια οδήγησης του οδηγού αναββάτου
-Άδεια κυκλοφορίας
-Επιβίβασης επί πλέον του επιτρεπομένου αριθμού ατόμων(Ο κατασκευαστής επιτρέπει την επιβίβαση μέχρι δύο ατόμων και σε ορισμένους τύπους μόνον ενός, ενώ παρατηρείται το σύνηθες φαινόμενο να είναι πάνω σε ένα δίκυκλο ολόκληρη οικογένεια)
Τέλος θα ήθελα να προτείνω στο Δημ. Συμβούλιο να εξετάσει την κατάργηση της διεθνούς πρωτοτυπίας κατά την οποία η παραλιακή οδός από την πλατεία Ηρώων μέχρι το S.Market της Πούντας έχει χαρακτηρισθεί μονόδρομος για τα αυτοκίνητα και διπλής κατευθύνσεως για τα δίκυκλα (Άραγε οι “γουρούνες τι είναι;)”

Εμείς το μόνο που θα θέλαμε να προσθέσουμε στις παραπάνω παρατηρήσεις του φίλου αναγνώστη, είναι πως είναι απαράδεκτο να βλέπουμε με τέτοια συχνότητα, οδηγούς μοτοποδηλάτων, να μιλάνε στο κινητό την ώρα που οδηγούν, ή ακόμη και να στέλνουν, εν κινήσει, γραπτά μηνύματα.
Comments (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Πάνος Θεοχάρης says:

    Να σημειώσω ότι η μονοδρόμηση μόνο για αυτοκίνητα δεν είναι παγκόσμια πρωτοτυπία, την έχω δει και σε άλλα νησιά, αλλά και σε διάφορες περιοχές της χώρας.

    Βέβαια παρότι μένω στο κέντρο της παραλίας, θα προτιμούσα να έβλεπα πλήρη πεζοδρόμηση της παραλίας, τουλάχιστον από τα ταξί μέχρι την Ευαγγελίστρια !

    Ακόμα παρότι ναι θα έπρεπε να φοράμε όλοι κράνος, είναι δύσκολο το καλοκαίρι να κυκλοφορείς με άδεια, δίπλωμα ασφάλεια, όταν κάποιες φορές δεν έχεις επάνω σου ούτε καν κινητό, χρήματα και παπούτσια !

    Αυτό που όμως είναι ποιο σημαντικό από τους μεσημεριανούς ελέγχους για κράνος και χαρτιά (ήμαρτον), είναι οι βραδινοί έλεγχοι για αλκοτέστ. Εκεί ας εφαρμόσουν μεθόδους άλλων χωρών, όπου σε βάζουν να κλειδώσεις το όχημα σου και σε στέλνουν σπίτι σου με τα πόδια, ταξί, rent a driver, κλπ. Σε τσιμπάνε, δεν σε γράφουνε, δεν σε αφήνουν να οδηγήσεις άλλο, και τους λες και ευχαριστώ.

Σχολιάστε