Επείγουσα ανακοίνωση Δήμου Πόρου για περιορισμό της χρήσης νερούΟ Δήμος Πόρου εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση για τον περιορισμό της χρήσης νερού:

“Ενημερώνουμε ότι λόγω αυξημένης κατανάλωσης ύδατος, οι στάθμες των δεξαμενών του Δήμου βρίσκονται σε οριακά επίπεδα και για τον λόγο αυτό όλοι οι καταναλωτές θα πρέπει να περιορίσουν στο μέγιστο βαθμό τις περιττές χρήσεις.
Για το υπόλοιπο του καλοκαιριού, προκειμένου να διασφαλίζεται η επάρκεια ύδατος του δημοτικού δικτύου, σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να γίνονται άσκοπες χρήσεις νερού (πότισμα, πλύσιμο αυτοκινήτων, γέμισμα πισίνας κτλ), ενώ, για τους ίδιους λόγους, κρίνεται σκόπιμο να επιλέγεται η κατανάλωση εμφιαλωμένου νερού.
Τονίζεται ότι η αιτία του προβλήματος είναι η υπερκατανάλωση των ημερών αιχμής, σε συνδυασμό με την σταδιακή μείωση των αποθεμάτων του υδροφόρου ορίζοντα, και όχι κάποια βλάβη του δικτύου ύδρευσης. Τέλος, υπενθυμίζεται ότι προς την κατεύθυνση της αντιμετώπισης της αιτίας αυτής, ο Δήμος Πόρου έχει προγραμματίσει την άμεση δημιουργία δύο μονάδων αφαλάτωσης.”

 
Comments (2)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Αντώνης Βιρβίλης says:

  Αν κατάλαβα καλά, προτείνεται να γεμίζουμε τις πισίνες με εμφιαλωμένο νερό ???
  Μεγαλύτερη προσοχή στις διατυπώσεις μας απομακρύνουν από το γραφικό.

 2. Γιάννης Γκούμας says:

  Δεν είναι γραφικό το να σημειώνεις το αυτονόητο. Το πρόβλημα του νερού του Πόρου, είναι αρκετά παλιό και το δίκτυο έχει τέτοιο νερό, όπου παρόλο που οι πολίτες πληρώνουν για πόσιμο νερό από το δίκτυο, η υπερκατανάλωση το έχει κάνει μη-πόσιμο.
  Ο δήμος λοιπόν προτείνει επιτέλους, να δωθεί προτεραιότητα στο να πιουν νερό ο κόσμος και μετά να εξυπηρετηθούν οι λοιπές χρήσεις.
  Σε πολιτεία στις ΗΠΑ με αντίστοιχο πρόβλημα ανομβρίας επιβλήθηκαν πολύ υψηλά πρόστιμα για τους παραβάτες (πιθανόν με βάση την κατανάλωση ή/και την αστυνόμευση). Εδώ γίνεται έκκληση για το κοινό συμφέρον.

Σχολιάστε