Επαναλειτουργούν οι παιδικές χαρές του Πόρουfoto (7)Ο Δήμος Πόρου ανακοινώνει πως από τις 19 Σεπτεμβρίου 2014, οι δύο δημοτικές παιδικές χαρές (στο Λιμάνι και στον Συνοικισμό) επαναλειτουργούν, μετά από Απόφαση που έλαβε κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο Πόρου.

Στην ανακοίνωση του Δήμου σημειώνεται:

«Ενημερώνουμε ωστόσο ότι δεν διαθέτουν την προβλεπόμενη από το νόμο πιστοποίηση, καθώς ο Δήμος δεν είχε φροντίσει έως σήμερα να την εξασφαλίσει μέσω της προβλεπόμενης από το 2009 διαδικασίας.

Η νέα δημοτική αρχή, από την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων της επιδιόρθωσε τις φθορές που επισημάνθηκαν σε έκθεση ιδιώτη ελεγκτή και απομάκρυνε προσωρινά (μέχρι την επισκευή τους) ορισμένα όργανα, με αποτέλεσμα σήμερα οι παιδικές χαρές να πληρούν όλες τις προβλεπόμενες προδιαγραφές καταλληλότητας.

Ωστόσο, η επίσημη πιστοποίησή τους από την αρμόδια Επιτροπή Ελέγχου, δεν είναι δυνατό να λάβει χώρα σε ορατό χρονικό ορίζοντα, επειδή εδώ και αρκετούς μήνες η Επιτροπή αυτή δεν έχει συγκροτηθεί από την κεντρική Διοίκηση.

Με αυτά τα δεδομένα, η νέα δημοτική αρχή αποφάσισε να ανοίξει τις παιδικές χαρές, αναλαμβάνοντας την έτσι κι αλλιώς αυτονόητη ευθύνη της για την ουσιαστική ασφάλεια και καταλληλότητά τους, έως ότου αυτή πιστοποιηθεί και αρμοδίως».

 
Σχολιάστε