Επίσκεψη των συνέδρων της ESPO στον ΠόροIMGP9387Τον Πόρο επισκέφθηκαν το πρωί του Σαββάτου (23/5), 50 περίπου σύνεδροι, οι οποίοι συμμετείχαν στη Γενική Συνέλευση και το Συνέδριο της ESPO (Οργανισμός Ευρωπαϊκών Λιμένων) που είχε φέτος ως τίτλο «Χωρίς λιμάνια δεν έχουμε ενέργεια, χωρίς ενέργεια δεν έχουμε λιμάνια» και πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα στον Πειραιά.

Τους επισκέπτες υποδέχτηκε ο Δήμαρχος Πόρου Γιάννης Δημητριάδης, μαζί με την πρόεδρο του Δ.Σ. Ε. Κανατσίδη, δωρίζοντας τους τοπικά εδέσματα. Οι επισκέπτες περπάτησαν στην παραλία του νησιού και ξεναγήθηκαν στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Πόρου, όπου φιλοξενείται και η έκθεση του ζωγράφου Κώστα Παπανικολάου και απόλαυσαν τον πρωινό καφέ τους, στα καφενεία της πλατείας Κορυζή.

IMGP9377

Στη συνέχεια, οι επισκέπτες συνέχισαν την ημερήσια εκδρομή τους, στην Ύδρα.

Οι επισκέπτες σύνεδροι – οι οποίοι ταξίδεψαν στον Πόρο με ειδικά ναυλωμένο Flying Dolphin- συνοδεύονταν από τον κ. Σταύρο Χατζάκο, Γενικό Διευθυντή του ΟΛΠ, ενώ η προγραμματισμένη συμμετοχή – τόσο στο συνέδριο, όσο και στην ημερήσια εκδρομή – της Επίτροπου Μεταφορών της Ε.Ε. κ. Violeta Bulc δεν έγινε, καθώς η κ. Bulc, δεν επισκέφτηκαν καν την Ελλάδα εκφράζοντας με αυτή την κίνηση την δυσαρέσκεια της προς τους αρμόδιους υπουργούς της κυβέρνησης.  Σύμφωνα, ωστόσο με τα λεγόμενα του κ. Χατζάκου, το συνέδριο ήταν επιτυχημένο, καθώς ο αριθμός των συνέδρων ξεπέρασε τον αριθμό που προσήλθε στις προηγούμενες συνελεύσεις της ESPO.
Σχολιάστε