Επίσκεψη της Γεωργίας Γεννιά σε Πόρο και ΤροιζηνίαΟι προοπτικές και τα προβλήματα των νησιών του Αργοσαρωνικού βρέθηκαν στο επίκεντρο των συναντήσεων που πραγματοποίησε η Βουλευτής Γεωργία Γεννιά στη διάρκεια της περιοδείας της από την Παρασκευή 23 έως και την Τρίτη 27 Ιουνίου. Η κ. Γεννιά  παρευρέθηκε αρχικά στους εορτασμούς της  Ύδρας για τα Μιαούλεια, όπου  συνομίλησε με φορείς του νησιού.

Η βουλευτής συνέχισε την περιοδεία της στο Δήμο Τροιζηνίας – Μεθάνων. Στο Γαλατά Τροιζηνίας, συναντήθηκε με το Δήμαρχο της περιοχής κ. Κωνσταντίνο Καραγιάννη και τον Αντιδήμαρχο κ. Βασίλη Παντελή και ενημερώθηκε για το μείζον ζήτημα που έχει ανακύψει μετά το σφράγισμα των ιαματικών λουτρών των Μεθάνων όπως επίσης και για την ανάγκη στελέχωσης, αναβάθμισης και ενδυνάμωσης του Κέντρου Υγείας Γαλατά.

Για το Κέντρο Υγείας συνομίλησε και με το προσωπικό κατά τη διάρκεια της επίσκεψης της στις εγκαταστάσεις του τη Δευτέρα 26 Ιουνίου. Στο πέρας της επίσκεψης δήλωσε ότι θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ενίσχυσης του Κέντρου Υγείας, το οποίο εξυπηρετεί και τους Δημότες του Πόρου. Τέλος συναντήθηκε και με παραγωγικούς φορείς της περιοχής οι οποίοι τόνισαν τη σημασία της περαιτέρω ανάπτυξης του αγροτικού και γεωργικού τομέα.

Επόμενο σταθμό στην περιοδεία της αποτέλεσε ο Πόρος και συγκεκριμένα ο Δήμαρχος του νησιού κ. Ιωάννης Δημητριάδης με τον οποίο είχε μια μακρά και παραγωγική συνάντηση. Κεντρικό θέμα της συζήτησης αποτέλεσε η μετατροπή του Περιφερειακού Ιατρείου Πόρου σε Πολυδύναμο, για το οποίο η Βουλευτής έχει ήδη καταθέσει ερώτηση, καθώς και άλλα ζητήματα που αφορούν στην καθημερινότητα των δημοτών του νησιού.

 

Τέλος η κ. Γεννιά επισκέφθηκε το νησί των Σπετσών, όπου μετά τη συνάντηση με τον Δήμαρχο κ. Παναγιώτη Λυράκη  πραγματοποίησε σύσκεψη με την Αντιδήμαρχο κ. Παρασκευή Στόφυλα, τον πρόεδρο του Εμπορικού και Βιοτεχνικού Συλλόγου κ. Ιάσων Ορλάνδο, τον εκπρόσωπο του Ναυτικού  Ομίλου Σπετσών κ. Βασίλειο Ορλόφ και την πρόεδρο του Συλλόγου Γυναικών κ. Τζένη Λαπατά. Στο επίκεντρο της συζήτησης τέθηκε η Αναργύρειος και Κοργιαλένειος Σχολή Σπετσών και η περαιτέρω αξιοποίηση του χώρου στον οποίο στεγάζεται, καθώς και η ενίσχυση των πολιτιστικών και αθλητικών δρώμενων του νησιού με σκοπό την ευρύτερη τουριστική ανάπτυξη του.

Πριν την αναχώρηση της η κ. Γεννιά επισκέφθηκε και το πολυδύναμο ιατρείο, το οποίο πλέον ανήκει στο Δήμο, όπου βρισκόταν και η μονάδα μαστογράφου της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας.

 

Η κ. Γεννιά γνωρίζοντας τις προοπτικές και τις προκλήσεις των νησιών του Αργοσαρωνικού δήλωσε στο πέρας της περιοδείας της πως με τη συνέργεια του κράτους, των δημοτικών αρχών και των τοπικών φορέων μπορεί να επιτευχθεί η οικονομική και παραγωγική ανασυγκρότηση, καθώς και η βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη των νησιών.
Σχολιάστε