Εξώδικο αίτημα προς τους αρμόδιους φορείς σχετικά με την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού του Πόρου από το ΤΑΙΠΕΔΥΠΟΓΡΑΦΕΣΕπιδόθηκε, εν όψει της συζήτησης του θέματος στο Περιφερειακό Συμβούλιο (ΠΣ) Αττικής στις 19.12.2013, το εξώδικο αίτημα των φορέων του Πόρου προς τους αρμόδιους Υπουργούς και προϊστάμενους Διευθύνσεων, αναφορικά με το θέμα της ιδιωτικοποίησης του λιμανιού μας από το ΤΑΙΠΕΔ, ανακοίνωσε η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας “Αλλαγή Πορείας”.
Στο εξώδικο, το οποίο υπογράφεται από τις παρατάξεις της μειοψηφίας του Δήμου, τον ανεξάρτητο δημοτικό σύμβουλο Χ. Τσούκα, το Σωματείο Λεμβούχων, την Ένωση Αυτοκινητιστών Ταξί Πόρου – Γαλατά, το Σύλλογο Πολιτών & Καταναλωτών, το Σύλλογο «Πρωτοβουλία – Πόρος» και κοινοποιείται στην Εισαγγελέα Διαφθοράς κ. Ελένη Ράικου, επισημαίνονται οι παράνομες διαδικασίες που διενεργούνται από το ΤΑΙΠΕΔ για την τροποποίηση της χωροθέτησης του λιμανιού του Πόρου και την περιβαλλοντική αδειοδότηση λιμενικών έργων σε αυτό και ζητείται από τους αποδέκτες να μην προβούν στην υπογραφή οποιασδήποτε σχετικής εγκριτικής απόφασης.
Στην ανακοίνωση της, η «Αλλαγή Πορείας» επισημαίνει ότι η δημοτική αρχή Πόρου, παρά τις ομόφωνες αποφάσεις του ΔΣ κατά της ιδιωτικοποίησης του λιμανιού, αποφάσισε να μην υπογράψει το εξώδικο, αφού προηγουμένως προκάλεσε καθυστέρηση δύο μηνών στην επίδοσή του. Αλλά και η Περιφέρεια Αττικής, παρά την παλαιότερη απόφαση του ΠΣ κατά της ιδιωτικοποίησης, έφερε με τεράστια καθυστέρηση δυόμιση μηνών το θέμα της γνωμοδότησης επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων των επίμαχων λιμενικών έργων στο ΠΣ, το οποίο τελικά, μετά από εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη κ. Δ. Κατσικάρη και του επικεφαλής της αντιπολίτευσης κ. Σπ. Σπυρίδωνα, έλαβε απόφαση αναβολής του θέματος.
«Στο μεταξύ, με τη βοήθεια του χρόνου που δωρίζουν στο ΤΑΙΠΕΔ ο Δήμος και η Περιφέρεια, οι διαδικασίες για την ολοκλήρωση της ιδιωτικοποίησης του λιμανιού μας προχωρούν.» καταλήγει στην ανακοίνωση της η «Αλλαγή Πορείας».

Διαβάστε το εξώδικο
Σχολιάστε