Παραμένει Εξεταστικό Κέντρο το Λύκειο Πόρου και πιθανώς θα εξυπηρετεί και τους μαθητές της ΥδράςΤο Λύκειο Πόρου με νέα απόφαση του Υπουργείου Παιδείας θα λειτουργήσει κατά τις φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις ως Εξεταστικό Κέντρο, ικανοποιώντας το δίκαιο αίτημα της Δημοτικής Αρχής.
Παρότι στις αρχές Απριλίου το Υπουργείο Παιδείας κάλεσε τους εκπαιδευτές να δηλώσουν σε ποιο Λύκειο επιθυμούν να συμμετάσχουν ως επιτηρητές και φαινόταν σε πίνακα το Λύκειο Πόρου ως εξεταστικό κέντρο, με νέα απόφασή του κατά τη διάρκεια των διακοπών του Πάσχα έκανε γνωστό προς τις διευθύνσεις των σχολείων ότι οι μαθητές όλων των Λυκείων της περιοχής θα εξεταστούν στο ΓΕΛ Γαλατά. Με το άνοιγμα των σχολείων, το Λύκειο Πόρου και εν συνεχεία ο Δήμος πληροφορήθηκε την νέα απόφαση και κινητοποιήθηκε άμεσα.
Με το έγγραφο με αριθμ. πρωτ. 2066 της 24-4-2012 ο Δήμαρχος Πόρου ζητούσε ανάκληση της απόφασης και λειτουργία του Λυκείου Πόρου ως αυτόνομο εξεταστικό κέντρο, καθώς μια τέτοια απόφαση υποβάθμιζε ουσιαστικά ένα από τα πιο επιτυχημένα Λύκεια με παράδοση χρόνων, το Λύκειο Πόρου και δημιουργούσε αναστάτωση στη μαθητική κοινότητα, λίγες ημέρες πριν την έναρξη της εξεταστικής περιόδου.
Έγγραφο Δημάρχου Πόρου προς υφυπουργό Παιδείας για Λύκειο Πόρου
Εντωμεταξύ στην Ύδρα η τοπική κοινωνία είναι ανάστατη μετά την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, να καταργήσει το εξεταστικό κέντρο για τις Πανελλήνιες εξετάσεις στο νησί.
Αυτό σημαίνει ότι οι μαθητές της Γ’ Λυκείου θα πρέπει να μετακινούνται για να δώσουν εξετάσεις, πολύ πιθανόν στον Πόρο.
Σχολιάστε