Ενημερώσεις για θέματα Πολιτικής ΠροστασίαςIMGP4824Ο Δήμος Πόρου ανακοίνωσε πως συμμετείχε στην τακτική συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής που διεξήχθη τη Τετάρτη 23/10 στον Πειραιά, με θέμα την προετοιμασία των κρατικών φορέων (τοπική Αυτοδιοίκηση, Πυροσβεστικό Σώμα κ.λπ) για την χειμερινή περίοδο, ενώ πραγματοποιήθηκε απολογισμός της θερινής περιόδου.

Ο εκπρόσωπος του Δημάρχου Πόρου, Δημοτικός Σύμβουλος κ. Δημήτρης Συξέρης και ο Προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Τροιζηνίας, υποπυραγός Κουτρούλης Ανδρέας, εξέθεσαν στους συμμετέχοντες την κατάσταση που διαμορφώθηκε στον Πόρο και την ευρύτερη περιοχή κατά την θερινή αντιπυρική περίοδο.

Ο κ. Συξέρης επεσήμανε το πρόβλημα που παρατηρείται αρκετές φορές στην παραλιακή οδό του νησιού με τις θαλάσσιες πλημμύρες που δυσχεραίνουν την καθημερινότητα κατοίκων και επισκεπτών, θέτοντας σε κίνδυνο ακόμα και καταστήματα της παραλίας, και ζήτησε την συνδρομή της Περιφέρειας για την αντιμετώπιση του φαινομένου.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Κατσικάρης ανταποκρίθηκε στο αίτημα και δήλωσε πως θα ζητηθεί η συνδρομή ειδικών για το ζήτημα.

 

IMGP5313Ενίσχυση των εθελοντών πυροσβεστών από την Αλλαγή Πορείας

 

Όπως διαβάζουμε στην εφημερίδα της μείζονος μειοψηφίας, την παροχή όλου του απαραίτητου εξοπλισµού για την οργάνωση της Οµάδας Εθελοντών Πυροσβεστών παρείχε η παράταξή «Αλλαγή Πορείας» και ο επικεφαλής της Γιάννης ∆ηµητριάδης. Οι Εθελοντές Πυροσβέστες του Πόρου, οι οποίοι για πρώτη χρονιά τάχθηκαν ως συντεταγµένη οµάδα στο πλευρό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και του ∆ήµου, δραστηριοποιήθηκαν όλη την αντιπυρική περίοδο, κάνοντας τακτικές και έκτακτες περιπολίες στον Πόρο, ενώ ευτυχώς οι φορές που χρειάστηκε να επέµβουν για καταστολή πυρκαγιάς δεν αφορούσαν σοβαρά περιστατικά.

Η “Αλλαγή Πορείας” παρείχε πλήρη εξοπλισµό (ρουχισµό, µπότες, ασύρµατους) για τα 11 άτοµα της Οµάδας, ενώ ο Γιάννης ∆ηµητριάδης παραχώρησε τη χρήση ιδιωτικού υδροφόρου οχήµατος και ανέλαβε τα έξοδα για την κίνηση και τη συντήρηση των µηχανοκίνητων µέσων των εθελοντών πυροσβεστών.

Τέλος, µετά από χρόνια τέθηκε πάλι σε χρήση η δεξαµενή χωρητικότητας 100 κυβικών στο κτήµα ∆ηµητριάδη στο Νεώριο η οποία συνδέθηκε µε δίκτυο πυροσβεστικών κρουνών κατά µήκος των ορίων της έκτασης που είχε πληγεί από τις φωτιές του 1999 και του 2007, στην οποία σήµερα έχει αναγεννηθεί το καµένο πευκοδάσος.

 
Σχολιάστε