Ενημέρωση του ΕΕΣΠ για τις ρυθμίσεις ΔΕΗ και τους ελέγχους υπηρεσιώνΟ Εμπορικός και Επαγγελματικός Σύλλογος Πόρου, μας απέστειλε την ακόλουθη ανακοίνωση: 

“Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ε.Ε.Σ.Π.  με τον Νομικό Σύμβουλο κ. Στέλιο Τσολάκο και τον Φοροτεχνικό Σύμβουλο κ. Κώστα Δόσκαρη ενημερώνει τους επαγγελματίες του Πόρου για δύο πολύ σημαντικά ζητήματα που σχετίζονται με την ομαλή λειτουργία των επιχειρήσεων και πρέπει να λάβουν υπόψη τους όλοι οι ιδιοκτήτες.

 

ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ Δ.Ε.Η

Όσοι επαγγελματίες (ή ιδιώτες) του Πόρου έχουν μεγάλες οφειλές στη ΔΕΗ παρακαλούνται να τις ρυθμίσουν άμεσα, γιατί σύμφωνα με πληροφορίες θα αρχίσουν σύντομα διακοπές παροχών. Συγκεκριμένα στις 31/5 έληξε η δυνατότητα ρύθμισης των οφειλών προς τη ΔΕΗ σε 36 δόσεις που υπήρχε για αρκετούς μήνες. Όμως η ΔΕΗ αντιλαμβανόμενη το μεγάλο οικονομικό πρόβλημα ανακοίνωσε μια νέα ρύθμιση για 18-36 δόσεις με μικρή ή καθόλου προκαταβολή:

  • Μέχρι 1000 ευρώ, ρύθμιση σε 24 δόσεις χωρίς προκαταβολή.
  • Πάνω από 1000 ευρώ, ρύθμιση σε 18 δόσεις με 10% προκαταβολή ή 36 δόσεις με 15% προκαταβολή.

Επικοινωνήστε ΑΜΕΣΑ με το αρμόδιο γραφείο της ΔΕΗ ή καλέστε στο 11770 Δευτέρα με Παρασκευή 07.00-19.00 (Διευκρινίζεται πως μέσω του 11770 δεν θα εξυπηρετούνται πελάτες που δεν τήρησαν προηγούμενο διακανονισμό)

 

ΕΛΕΓΧΟΙ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν εντατικοποιηθεί οι έλεγχοι στον Αργοσαρωνικό από τις αρμόδιες οικονομικές αρχές και τις υπηρεσίες εργασίας (Οικονομική Αστυνομία, Α’ ΔΟΥ Πειραιά, Ι.Κ.Α. κ.α) και σύμφωνα με πληροφορίες αυτό θα συνεχιστεί άμεσα. Είναι δεδομένο πως στην παρούσα συνεχιζόμενη οικονομική κρίση, η φοροδοτική ικανότητα και η ρευστότητα των επιχειρήσεων έχει μειωθεί τρομερά. Όμως είναι απαραίτητο να υπάρξει συνετή διαχείριση των δοσοληψιών των επιχειρήσεων με πελάτες και προμηθευτές με έκδοση των σχετικών παραστατικών διότι επίκειται «σαφάρι ελέγχων» εν όψει της τουριστικής περιόδου και τα πρόστιμα είναι ιδιαίτερα υψηλά.

 

Για περισσότερες πληροφορίες απευνθείτε στο 6970801255 & 6944220619

 

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ε.Ε.Σ.Π.”
Σχολιάστε