Ενημέρωση για το πρόβλημα του Βιολογικού Καθαρισμού του Δήμου Πόρου από την “Αλλαγή Πορείας”φωτό: Μπάμπης Κανατσίδης

Με αφορμή τα προβλήματα και τη βλάβη στο δίκτυο καθαρισμού, στο αντλιοστάσιο Α2 στην περιοχή του Κινηματογράφου, η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας «Αλλαγή Πορείας» εξέδωσε το ακόλουθο δελτίο τύπου:
“Όπως ανακοινώθηκε από το Δήμο Πόρου, λόγω σοβαρών βλαβών σε αντλιοστάσιο του δικτύου καθαρισμού, σημειώθηκε υπερχείλιση του δικτύου και «ροή λυμάτων». Στην πραγματικότητα, αυτό που έχει συμβεί από την 1ηΜαΐου 2012, είναι ότι, εξαιτίας των βλαβών αυτών έχει ανασταλεί η λειτουργία του δικτύου του Βιολογικού Καθαρισμού, με αποτέλεσμα τα λύματα του Δήμου Πόρου και της πόλης του Γαλατά να εκρέουν εξ ολοκλήρου στην θάλασσα στο λιμάνι του Πόρου. Το συμβάν αυτό έρχεται να επιβεβαιώσει με τον χειρότερο τρόπο –και την χειρότερη δυνατή στιγμή- τα σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του ΒΙΟΚΑ, τα οποία καταγγέλλει επί ενάμιση χρόνο η παράταξή μας, ζητώντας την αντιμετώπισή τους. Η λύση για τα προβλήματα αυτά μπορεί να είναι μόνο μία: η εκπόνηση Μελέτης συνολικής «διάγνωσης» των προβλημάτων του ΒΙΟΚΑ (δικτύου και μονάδας) και η συνολική – ριζική αντιμετώπισή τους. Η πρόταση αυτή έχει απορριφθεί τρεις φορές μέχρι σήμερα από τους δημοτικούς συμβούλους της παράταξης Στρατηγού, ο οποίος έχει επιλέξει να αντιμετωπίζει την κάθε βλάβη αποσπασματικά (μέχρι να ξαναεμφανιστεί) και να στρουθοκαμηλίζει, ισχυριζόμενος ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.

Σε έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στο γραφείο του Δημάρχου Πόρου, με τη συμμετοχή εκπροσώπου της Περιφέρειας Αττικής και του επικεφαλής της παράταξής μας Γιάννη Δημητριάδη, συνομολογήθηκε ότι η λύση που προτείνουμε είναι η μοναδική λύση πραγματικής επίλυσης των προβλημάτων του ΒΙΟΚΑ και ότι η δρομολόγησή της θα αποτελέσει προϋπόθεση για την χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής της αντιμετώπισης των επειγουσών αναγκών και βλαβών του έργου. Ο κ. Στρατηγός, αφού η μέχρι σήμερα στάση του οδήγησε στη σημερινή ντροπιαστική κατάσταση, δεσμεύτηκε ότι θα τηρήσει τη συμφωνία αυτή και ότι θα προχωρήσει στην άμεση ανάθεση των απαιτούμενων μελετών με την συμμετοχή της μειοψηφίας σε όλα τα στάδια ελέγχου του έργου. Στη βάση της συμφωνίας αυτής, η οποία αποτελεί πλήρη δικαίωση του αγώνα των παρατάξεων της μειοψηφίας, δηλώνουμε ότι η δημοτική αρχή θα έχει την αμέριστη υποστήριξή μας σε κάθε συλλογική απόφαση που απαιτείται για την οριστική επίλυση των προβλημάτων του Βιολογικού”.
Σχολιάστε