Ενημέρωση για κρούσματα γρίπης από τον Δήμαρχο ΠόρουΑπό τον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο Δήμαρχος Πόρου Γιάννης Δημητριάδης, ενημερώνει για τα κρούσματα γρίπης στα σχολεία του Πόρου:

“Θέλω να ενημερώσω τους γονείς και τους γιατρούς του Πόρου –και ειδικά τους παιδίατρους- ότι έχουν διαπιστωθεί κρούσματα γρίπης στα σχολεία του Πόρου, η οποία πιθανότατα ευθύνεται για τις ιδιαίτερα μεταδοτικές «αρρώστιες» των παιδιών τις τελευταίες βδομάδες (ειδικά στα προσχολικά τμήματα όλα σχεδόν τα παιδιά έχουν αρρωστήσει).
Δεν είναι τίποτα σοβαρό για να ανησυχεί κανείς (σχετικά ήπια συμπτώματα πυρετού, βήχα κτλ), αλλά για να μην ταλαιπωρείται το παιδί για μέρες, είναι κρίσιμο να πάρει το σωστό αντιγριπικό φάρμακο και όχι μόνο αντιπυρετικά ή αντιβίωση!
Γι’ αυτό παρακαλώ τους γιατρούς και ειδικά τους παιδίατρους την περίοδο αυτή να εξετάζουν καταρχήν την πιθανότητα να πρόκειται για γρίπη (παραγγέλνοντας την σχετική εξέταση), ώστε να κάνουν την σωστή διάγνωση και να δώσουν το σωστό φάρμακο.
Κάτι ακόμα που πρέπει να ξέρουν οι γιατροί: το φετινό αντιγριπικό εμβόλιο ήταν άστοχο και δεν παίζει σημαντικό ρόλο αν το έχει κάνει κανείς.”
Σχολιάστε