Ενημέρωση από τον Δήμο Πόρου για την καταγραφή των ζημιών της πυρκαγιάς της ΔάριζαςΑπό τον Δήμο Πόρου εκδόθηκε σήμερα Τετάρτη 22 Αυγούστου το ακόλουθο δελτίο τύπου:

Δημοσιεύτηκε σήμερα η Απόφαση (ΑΔΑ: Β4ΓΘ7Λ7-ΓΣΣ) του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων Δημητρίου Κατσικάρη, με την οποία συγκροτούνται συνεργεία καταγραφής και αποτίμησης των ζημιών που προκλήθηκαν σε κτίρια, περιουσίες, αγροτικές εκτάσεις, καθώς και στα δίκτυα των βασικών υποδομών από την πυρκαγιά της 20ης Αυγούστου.
Σχετικό προφορικό και γραπτό αίτημα (Αρ. Πρωτ. 4792/21.8.2012) είχε υποβληθεί από τον Δήμαρχο Πόρου Δημήτρη Στρατηγό για άμεση αποτίμηση των ζημιών που προξένησε η πυρκαγιά στην περιοχή.
Σύμφωνα με την απόφαση τα μέλη των συνεργείων θα συντάξουν δελτία αυτοψίας για κάθε περίπτωση καταστροφής, τα οποία θα αποσταλούν στην ΥΑΣ προκειμένου να κινηθούν οι διαδικασίες αποζημίωσης των πληγέντων, καθώς και η αξιολόγηση της δυνατότητας για ένταξη των οικογενειών που επλήγησαν και υπέβαλαν σχετικό αίτημα στο πρόγραμμα ενίσχυσης βάσει των προβλεπομένων προϋποθέσεων και κριτηρίων.
Καλούμε τους πληγέντες του Δήμου μας, να προσέλθουν άμεσα στα γραφεία του Δημαρχείου προκειμένου να δηλώσουν υπεύθυνα αριθμό στρεμμάτων, το είδος της καλλιέργειας, καθώς επίσης και οιαδήποτε ζημία υπέστησαν από την πυρκαγιά.
Σχολιάστε