Ενημέρωση από τη Μ. Ρεπούση για επιμορφωτικά σεμινάρια για το ΕΣΠΑ και ελλείψεις του Κέντρου Υγείας ΓαλατάrepousiphotoΣε συνέχεια επίσκεψης της, στην Τροιζηνία και στα Μέθανα και συμμετοχής της σε σύσκεψη πρωτοβουλίας του Δίκτυου Πολιτών “ΑλλάΖΟΥΜΕ τα Μέθανα και την Τροιζηνία”, η βουλευτής της Α’ Πειραιά της ΔΗΜΑΡ Μαρία Ρεπούση, με ανακοίνωση της, ενημερώνει τους δημότες της ευρύτερης περιοχής για σχετικές ενέργειες της, αναφορικά με τα επιμορφωτικά σεμινάρια για ένταξη δράσεων στο ΕΣΠΑ και τις ελλείψεις στο Κέντρο Υγείας Γαλατά.
Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, μετά από επικοινωνία της με την Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΣΔΔΑ), υφίστανται προγράμματα επιμόρφωσης δημοσίων υπαλλήλων για «Ειδικά θέματα Διαχείρισης Συγχρηματοδοτούμενων Έργων ΕΣΠΑ» και για το «Σχεδιασμό και Διαχείριση Συγχρηματοδοτούμενων Πράξεων ΕΣΠΑ» στα οποία μπορούν να κάνουν αίτηση συμμετοχής μόνο οι ίδιοι οι δημόσιοι υπάλληλοι απευθείας στην ΕΣΔΔΑ. Υπάρχει επίσης σεμινάριο που μπορεί να διοργανωθεί από την ΕΣΔΔΑ για τη «Διάχυση προγραμμάτων ΕΣΠΑ» το οποίο μπορεί να συγκληθεί με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής ή των Δημοτικών Συμβούλων και μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή όλοι οι δημότες ανεξαρτήτως ιδιότητας.
Τέλος αναφορικά με το Κέντρο Υγείας Γαλατά και τις ελλείψεις που καλείται να αντιμετωπίσει, η κα Ρεπούση, επικοινώνησε προσωπικά με τη 2η Διοίκηση Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Αιγαίου, ώστε να πληρωθεί το κενό το συντομότερο δυνατό, όπως και έγινε, ενώ, όπως αναφέρει, βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία μήπως και καλυφθεί το κενό στους οδηγούς ασθενοφόρου.
Σχολιάστε