Ενέργειες του Δήμου Πόρου για την εκκαθάριση της περιοχής του Αγ. Στεφάνου και απάντηση στον Αντιπεριφερειάρχη Νήσωνxatz1Από το Γραφείο Δημάρχου δόθηκε προς δημοσίευση η ακόλουθη ενημέρωση αναφορικά με την επιστολή του Αντιπεριφερειάρχη κ. Παναγιώτη Χατζηπέρου, για το θέμα του Αγ. Στεφάνου στον Πόρο (καταφύγιο ζώων, φερτά υλικά). Η ενημέρωση έχει ως εξής: 

“Τουλάχιστον ως άκομψη απέναντι στους γονείς, τους μαθητές, τους καθηγητές και τους κατοίκους της περιοχής του Αγ. Στεφάνου, μπορεί να χαρακτηρισθεί η απάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων κ. Τάκη Χατζηπέρου, με την οποία εγκαλεί τον Δήμαρχο Πόρου για «αναιτιολόγητα επίμονη απασχόληση των υπηρεσιών της Περιφέρειας», επειδή ο τελευταίος από τον Μάιο του 2015 με έξι διαδοχικά έγγραφά του (επισυνάπτεται το πιο πρόσφατο), τίς καλεί χωρίς ανταπόκριση να εκτελέσουν τις αρμοδιότητές τους σχετικά με το παράνομο καταφύγιο σκύλων που έχει δημιουργηθεί από μέλη του Φιλοζωικού Συλλόγου σε καταπατημένο ιδιωτικό οικόπεδο δίπλα στα σχολεία του νησιού. Σε αντίθεση με ό,τι θα περίμενε κανείς από έναν πολιτικό προϊστάμενο στον οποίο καταγγέλλεται ότι οι υπηρεσίες του δεν εκτελούν τις αρμοδιότητές τους, ο κ. Χατζηπέρος, όχι μόνο καλύπτει την αδράνειά τους, αλλά, παραβαίνοντας και αποσιωπώντας τις υποδείξεις του αρμόδιου Υπουργείου, το οποίο απαντώντας στα ίδια έξι έγγραφα του Δήμου στις 14.9.2015 κάλεσε την Κτηνιατρική Υπηρεσία της Π.Ε.Νήσων «να λάβει μέτρα, να θέσει εύλογο συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα απομάκρυνσης των ζώων και να επιβλέψει την τήρησή του», υποδεικνύει στον Δήμο Πόρου να διαχειριστεί μόνος του το πρόβλημα.

 

Επίσης, ο Αντιπεριφερειάρχης εγκαλεί ατυχώς τον Δήμο (ενώ θα έπρεπε να εγκαλέσει τον εαυτό του) για την συσσώρευση φερτών υλικών στο οικόπεδο του Αγ. Στεφάνου. Όμως, τα εν λόγω υλικά εναποτέθηκαν παράνομα στον εν λόγω χώρο από εργολάβους της Περιφέρειας κατά την διάρκεια των εργασιών καθαρισμού από τις πλημμύρες της 9ης Δεκεμβρίου 2014 και η αποκλειστική αιτία για την διατήρησή τους επί εννιά μήνες στον χώρο είναι η αθέτηση της δέσμευσής του κ. Χατζηπέρου έναντι της δημοτικής αρχής ότι η Περιφέρεια θα αναλάμβανε την μεταφορά τους σε εργοτάξιο στην Δρυόπη. Για το θέμα αυτό, από τον Ιανουάριο του 2015 έως σήμερα, ο Δήμος έχει αποστείλει –επίσης χωρίς ανταπόκριση- στον κ. Χατζηπέρο τρία ακόμα έγγραφα, μία εισαγγελική παραγγελία και μία εξώδικη πρόσκληση(επισυνάπτεται).

 

Λαμβάνοντας υπόψη τα ανωτέρω, ο Δήμος Πόρου παίρνει την κατάσταση στα χέρια του και από σήμερα, 1) χαρακτηρίζει τα ζώα του παράνομου καταφυγίου ως αδέσποτα, 2) αναλαμβάνει την απομάκρυνσή τους και τη διάλυση του καταφυγίου σύμφωνα με τα οριζόμενα στο νόμο (η ενδεχόμενη συμμετοχή του Φιλοζωικού Συλλόγου στις δράσεις αυτές συζητήθηκε σε κοινή σύσκεψη που έλαβε χώρα σήμερα στο γραφείο Δημάρχου και θα αποφασισθεί την ερχόμενη Δευτέρα σε επαναληπτική σύσκεψη) και 3) ξεκινά εργασίες καθαρισμού της περιοχής του Αγ. Στεφάνου, αναμένοντας την απάντηση της Περιφέρειας σχετικά με την μεταφορά των υλικών. Τονίζεται τέλος ότι η δημοτική αρχή Πόρου, με απολύτως θετικό πνεύμα, επέδειξε επί μήνες υπομονή και επιμονή, περιμένοντας τον κ. Αντιπεριφερειάρχη να αναλάβει τις ευθύνες του και να συνεργαστεί με τον Δήμο για την αντιμετώπιση των ανωτέρω θεμάτων, χωρίς να προσδώσει κανένα δημόσιο ή συγκρουσιακό χαρακτήρα στις διαφορές που έχουν προκύψει”.
Σχολιάστε