Ελλιπείς οι – προ δεκαετίας – εργασίες της στήριξης των βράχων του ρολογιούassets_LARGE_t_420_4287275Για το σήμα κατατεθέν της πόλης του Πόρου, το Ρολόι, ενημέρωσε το κοινό του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δήμαρχος Γιάννης Δημητριάδης, στην χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ.

Σύμφωνα με την ενημέρωση, ο Δήμος Πόρου, έχει ήδη προχωρήσει στην αφαίρεση των κιγκλιδωμάτων και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθούν εργασίες καθαρισμού και εξωραϊσμού του χώρου, προκειμένου να γίνει ξανά ένα από τα αξιοθέατα του νησιού.

Με στόχο την απομάκρυνση των συρματόσκοινων που υπάρχουν σήμερα στο Ρολόι, η νέα δημοτική αρχή, διερεύνησε το έργο στερέωσης των βράχων, που είχε πραγματοποιηθεί πριν από 10 χρόνια. Στα πλαίσια της διερεύνησης του θέματος, ήρθαν στον Πόρο, οι μελετητές που είχαν πραγματοποιήσει εκείνη τη μελέτη για το έργο, που είχε πραγματοποιήσει η τότε Νομαρχεία και που είχε κοστίσει 500 χιλιάδες ευρώ.

Μετά την επίσκεψη τους στον Πόρο, οι μελετητές συνέταξαν μια έκθεση, στην οποία αναφέρεται πως από εκείνη την μελέτη που είχαν κάνει, έχει γίνει, στην καλύτερη περίπτωση, το 1/3 από αυτά που προβλέπονταν. «Σήμερα λοιπόν τίθεται, κατά πρώτον, ζήτημα ότι πρέπει να γίνουν κι άλλα πράγματα για να υποστηριχθούν οι βράχοι, και κατά δεύτερον, τίθεται διοικητικό ζήτημα για το αν η εργολαβία ήταν συμβατή με την μελέτη» δήλωσε ο κ. Δημητριάδης.
Σχολιάστε