Εκτός ελέγχου η υπόθεση με τις παραλίεςIMGP4084Δεν έχουν τέλος οι πρωτοφανείς παλινωδίες που συμβαίνουν φέτος σχετικά με τις παραχωρήσεις των τουριστικών παραλιών σε ιδιώτες.
Μετά τη γνωστή περίπτωση της παραχώρησης της πλαζ Ασκελίου από το Λιμενικό Ταμείο, εξίσου μεγάλο φαίνεται ότι είναι το πρόβλημα και με τις παραλίες που παραχωρούνται από το Δήμο.
Μετά τις 15 Μαΐου, που εκδόθηκε η Υπουργική Απόφαση, βάσει της οποίας οι Δήμοι μπορούν να παραχωρούν τις παραλίες αρμοδιότητάς τους σε τρίτους, στις 6 Ιουνίου αποφασίστηκε από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Πόρου ότι οι διαγωνισμοί θα διεξαχθούν μέχρι τις 25 Ιουνίου. Ωστόσο, για λόγο που δεν ανακοινώθηκε, οι διαγωνισμοί στη συνέχεια αναβλήθηκαν για τις 15 Ιουλίου.
Προτού έρθει η ημερομηνία αυτή, το προηγούμενο Σάββατο (6 Ιουλίου), η αστυνομία του νησιού μετέβη σε δύο από αυτές τις παραλίες (Λιμανάκι της Αγάπης και Βαγιωνιά), όπου βεβαίωσε παραβάσεις τις οποίες διαβίβασε στην Κτηματική Υπηρεσία. Παρ’ όλα αυτά, η δημοτική αρχή, τη Δευτέρα το πρωί, και πάλι χωρίς επίσημη εξήγηση, μετέθεσε ξανά την ημερομηνία των διαγωνισμών, ορίζοντας νέα ημερομηνία την 17η Ιουλίου. Ταυτόχρονα, κάλεσε σε «άτυπη σύσκεψη» για την Τετάρτη 10 Ιουλίου το Δημοτικό Συμβούλιο και τους
προϊστάμενους της αστυνομίας και του λιμεναρχείου για να συζητήσουν τα θέματα των παραλιών και απέρριψε στην πράξη την αίτηση που υπέβαλαν την ίδια ώρα οι σύμβουλοι της μειοψηφίας και ο κ. Μπάμπης Τσούκας για κατεπείγουσα σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ωστόσο, την επόμενη μέρα, Τρίτη, στις 11:30 το πρωί, εξέδωσε πρόσκληση για αυθημερόν κατεπείγουσα συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Λιμενικού Ταμείου, με θέμα συζήτησης τη νομιμοποίηση των αυθαιρέτων κατασκευών την πλαζ Ασκελίου. Κατά τη συνεδρίαση ελήφθη κατά πλειοψηφία απόφαση για έναρξη των σχετικών διαδικασιών, την οποία υπερψήφισαν οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας, κ. Στρατηγός, Μητσιοπούλου και Π. Καϊκας, ενώ λευκό ψήφισε ο επικεφαλής της μειοψηφίας, Γιάννης Δημητριάδης, δηλώνοντας ότι στο εξής θα ψηφίζει λευκό σε όλες τις περιπτώσεις που δεν είναι παρών στην συνεδρίαση ο Λιμενάρχης Πόρου.

Στη «άτυπη σύσκεψη» που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη το πρωί, ο Δήμαρχος κ. Στρατηγός διαβεβαίωσε ότι όλες οι περιπτώσεις «προχωράνε» και ότι δεν υπάρχει κανένα σοβαρό πρόβλημα, ωστόσο από την εξέλιξη της κουβέντας και από τις παρεμβάσεις του Υπολιμενάρχη Πόρου (ο Λιμενάρχης ήταν και πάλι απών) και του επικεφαλής της μειοψηφίας κ. Δημητριάδη, προέκυψε ότι το πρόβλημα για όλες τις παραλίες είναι τελικά πολύ πιο περίπλοκο από ότι παρουσίασε ο Δήμαρχος και η λύση του ιδιαίτερα δύσκολη. Μάλιστα, ο κ. Δημητριάδης πληροφόρησε τους παριστάμενους συμβούλους ότι την ίδια στιγμή κλιμάκιο της Κτηματικής Υπηρεσίας Πειραιά, (το οποίο είχε κινηθεί με αστραπιαία για δημόσια υπηρεσία ταχύτητα) διενεργούσε αυτοψία στο Λιμανάκι της Αγάπης, σε συνέχεια των ελέγχων που πραγματοποίησε η αστυνομία μόλις τέσσερις μέρες νωρίτερα, γεγονός που αναμένεται να περιπλέξει ακόμα περισσότερο την υπόθεση. Τέλος, προέκυψε ότι και για την πλαζ Ασκελίου το Λιμενικό Ταμείο θα έπρεπε να έχει εκδώσει νέα απόφαση, κάτι το οποίο ο Δήμαρχος δεν ξεκαθάρισε αν θα πράξει.
Comments (8)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Θεωρώ πως είναι τουλάχιστον άκομψο,ιδιαίτερα για έναν εξαιρετικό ρεπόρτερ όπως ο Μπάμπης Κανατσίδης, ο οποίος διαχειρίζεται το Porosnews, να παρουσιάζει ρεπορτάζ από μια κλειστή σύσκεψη στην οποία δεν συμμετείχε ο ίδιος ή άλλος συνάδελφος του.

  Ιδιαίτερα μάλιστα που στο παραπάνω σχολιασμό-ρεπορτάζ αναφέρονται μόνο όσα ανέφερε ο κ. Δημητριάδης στην κλειστή σύσκεψη, για τα οποία προφανώς ερωτήθηκε από τον Συντάκτη του άρθρου, ενώ δεν αναφέρθηκαν πολλά ουσιώδη θέματα που ειπώθηκαν από σχεδόν όλους τους Συμβούλους της Πλειοψηφίας και της Μειοψηφίας, προφανώς πάλι γιατί δεν ερωτήθηκαν από τον Συντάκτη.

  Η σύσκεψη διήρκεσε περισσότερες από 3 ώρες και πραγματικά τέθηκαν ζητήματα ουσίας από όλους τους συμμετέχοντες και αποκαλύφθηκαν σημαντικές πλευρές του προβλήματος, το οποίο αν και είναι το ίδιο που απαντάται σχεδόν σε όλες τις τουριστικές περιοχές (Παραχωρήσεις, Παραβάσεις και Άδειες λειτουργίας Παραλιών), στον Πόρο έχει γίνει “το έλα να δεις”.

  Τo Porosnews αποτελεί μια σημαντική πηγή πληροφόρησης για τους Ποριώτες και τους φίλους του νησιού και καλοπροαίρετα αναφέρω πως δεν θα πρέπει να παρουσιάζει μόνο τη μια – και σίγουρα όχι μοναδική – άποψη. Ίσως θα ήταν καλό να παραχωρήσει στους Συντάκτες του Porosnews ο κ. Δημητριάδης το ηχογραφημένο αντίγραφο της σύσκεψης που κράτησε για να γίνει πιο πλήρες το ρεπορτάζ. Για μια ακόμα φορά επαναλαμβάνω πως οι ευθύνες πρέπει να αναζητηθούν όπου και αν υπάρχουν, αλλά τώρα απαιτούνται χαμηλοί τόνοι και συναίνεση.

  Δημήτρης Συξέρης
  Δημοτικός Σύμβουλος Πόρου

 2. njk says:

  αυτα με τους χαμηλους τονους, λογω ανυπαρξιας του δημου και των οποιων υπευθυνων,εχουν κουρασει αφανταστα.Το θεμα ειναι να δημιουργηθουν οι προυποθεσεις και η τουριστικη αναπτυξη στον Πορο, ωστε ο κ.Κανατσιδης να μπορει να γραψει και τα θετικα του νησιου στο site..και οτι μας χαλαει ας μην το κανουμε γαργαρα, καλο ειναι ο κοσμος να ξερει τα πραγματα οπως πραγματικα ειναι…

 3. Γιάννης Γκούμας says:

  Δεν νομίζω ότι το porosnews παρουσιάζει μόνο την μία μεριά ποτέ. Όταν υπάρχει 2η και 3η οπτική γωνία, έχουν δυνατότητα οι διαφωνούντες να παραθέσουν αυτές τις απόψεις ως σχόλια κάτω από τα άρθρα και να γίνει διάλογος. Επίσης το porosnews φιλοξενεί άρθρα και από άλλους πολίτες. Δεν είναι δίκαιη η κατηγορία προς τον κύριο Κανατσίδη που ανέβασε άρθρο για κάτι που δεν ήταν προσωπικά μάρτυρας.

  Θα συμφωνήσω με τον njk επίσης πώς αν θέλει ο δήμος να παρουσιάζονται τα θετικά του δήμου, θα πρέπει πρώτα αυτά να γίνονται, και φυσικά στην άρτια δημοσιογραφία θετικά και αρνητικά έχουν την ίδια βαρύτητα στην παρουσίαση και ανάλογη της έκτασής τους και σημασίας τους.

 4. Πάνος Θεοχάρης says:

  To porosnews και μονόπλευρο είναι, και ακολουθεί το κλασσικό ελληνικό ρητό, το τόσο το κάνει από εδώ μέχρι απέναντι…..

  Ειδικά η άποψη που έχει ο κ. Κανατσίδης περί δημοσιογραφίας είναι παντελώς λαθεμένη.

  Συγκεκριμένα δεν εξακριβόνονται ποτέ οι ειδήσεις, υπάρχει έντονη κριτική για τα γεγονότα σε σημείο που δεν περιγράφεται το γεγονός αλλά η κριτική, ενώ πολλές φορές τα κείμενα είναι σαν να τα έχει γράψει ο Δημητριάδης μόνος του….

  Τέλος υπάρχει και λογοκρισία, καθότι στο παρελθόν δεν έχουν δημοσιευθεί μηνύματα μου ολόκληρα, ενώ σε κάποια είχε γίνει “επέμβαση” και είχαν αφαιρεθεί κομμάτια τους.

  A και φυσικά σαν καλός “δημοσιογράφος”, σπάνια δέχεται κριτική !

  Απλά το porosnews είναι στην πραγματικότητα το μόνο site για το τι γίνεται στον Πόρο…..

 5. ManosP says:

  Μόνο με την έγκριση του σχολίου, ο Κανατσίδης ακύρωσε δυο από τα “επιχειρηματα” του ξερόλα… Περαστικά Θεοχάρη.

 6. anonymous says:

  μα τι trol είσαι ρε Θεοχάρη, αμάν πια.

 7. sferos says:

  Θεοχάρη πρέπει να είσαι από άλλον πλανήτη !!!!!!!!!!!!

 8. Κώστας says:

  Πόση εμπάθεια έχεις προς τον Μπάμπη ρε Θεοχάρη. Μήπως σου έφαγε καμιά γκόμενα όταν είσασταν πιτσιρικάδες;

Σχολιάστε