Εκδήλωση της Ν.Δ. με την Ζωή Ρούσσου στον Πόροphoto (64)Συνάντηση γνωριμίας με τους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας στον Πόρο, είχε το απόγευμα της Τρίτης 20 Ιανουαρίου, η υποψήφια βουλευτής της Ν.Δ. στην Α’ Πειραιά & Νήσων Ζωή Ρούσσου.

Η κα Ρούσσου στη σύντομη ομιλία της, εξήγησε την κρισιμότητα των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου και ζήτησε από τους συσπείρωση από τους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας. «Δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός και ξέρω ότι είστε πικραμένοι. Κι εγώ πικραμένη είμαι, όμως η χώρα πρέπει να προχωρήσει μπροστά» δήλωσε η κα. Ρούσσου. «Στηρίξτε τη Νέα Δημοκρατία κι αν είστε απογοητευμένοι με τους παλιούς, τότε δώστε την ευκαιρία σε νέους υποψήφιους» προσέθεσε.

Μετά τον χαιρετισμό της, η Ζωή Ρούσσου ζήτησε από το κοινό να της περιγράψουν τα προβλήματα του Πόρου, ώστε να τα μεταφέρει στον Αντώνη Σαμαρά.

Από το κοινό, αναφέρθηκε το πρόβλημα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης με το λιμάνι του Πειραιά. «Πράγματι, τα εισιτήρια είναι πολύ ακριβά για εσάς τους νησιώτες που ταξιδεύετε συχνά στον Πειραιά» δήλωσε η κα Ρούσσου. «Το υδατοδρόμειο μπορεί να εξυπηρετήσει τουρίστες, αλλά δεν θα δώσει λύση στο πρόβλημα σας» συμπλήρωσε. «Το πρόβλημα σας θα λυνόταν μόνο με την δρομολόγηση συμβατικού πλοίου, το οποίο θα συνέδεε τα νησιά μεταξύ τους, όπως γινόταν παλιότερα».

Στη συνέχεια το λόγο έλαβε ο Δήμαρχος Πόρου, Γιάννης Δημητριάδης, ο οποίος της μετέφερε το αίτημα για βοήθεια στην εύρεση χρηματοδότησης για την αποκατάσταση των ζημιών των πλημυρών της 8ης Δεκεμβρίου.

Ο κ. Δημητριάδης αναφέρθηκε στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή στον τομέα της Υγείας. «Είναι το σοβαρότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε και πρέπει να δοθεί λύση άμεσα» δήλωσε ο κ. Δημητριάδης. «Αντιμετωπίζουμε σοβαρό πρόβλημα στη διακομιδή των ασθενών. Δεν έχουμε ασθενοφόρα, δεν έχουμε οδηγούς και τώρα δεν έχουμε τα χρήματα για να κινηθεί το ασθενοφόρο του Κ.Υ.» δήλωσε ο Δήμαρχος Πόρου.

Τέλος ο κ. Δημητριάδης αναφέρθηκε στο θέμα της ιδιωτικοποίησης του λιμανιού του Πόρου. «Ήταν πολιτικά λάθος, η επιλογή της ιδιωτικοποίησης του λιμανιού. Οι διαδικασίες που ακολουθήθηκαν ήταν σκανδαλώδεις» δήλωσε ο κ. Δημητριάδης. Ο Δήμαρχος Πόρου είπε πως με την ψήφο τους οι ποριώτες τάχθηκαν κατά της ιδιωτικοποίησης του λιμανιού και πως είναι το καθήκον του να μεταφέρει τη βούληση της τοπικής κοινωνίας, προς τους πολιτευτές της περιοχής.

«Η επιλογή αυτή, έχει παίξει σημαντικό ρόλο στις σχέσεις της Ν.Δ. με τους πολίτες του Πόρου» τόνισε ο κ. Δημητριάδης.

Ο Δήμαρχος Πόρου, αφού τεκμηρίωσε την τοποθέτηση του για την επικείμενη ιδιωτικοποίηση του λιμανιού, δήλωσε πως το λιμάνι του Πόρου, είναι αναπόσπαστο κομμάτι από τον οικισμό του νησιού. «Ό, τι είναι η Πλατεία Κοραή για τον Πειραιά και ό, τι η Πλατεία Συντάγματος για την Αθήνα, είναι το λιμάνι του νησιού για τον Πόρο. Αυτό να μεταφέρετε στον κ. Σαμαρά» προσέθεσε.
Σχολιάστε