Εικόνες εγκατάλειψης στην παιδική χαρά του ΠόρουΠίσω από το παρκινγκ του καινούριου λιμανιού στον Πόρο βρίσκεται η δημοτική παιδική χαρά, σε ένα σημείο προστατευμένο από την κυκλοφορία και γεμάτο δέντρα και φυτά.
Η παιδική χαρά, λειτουργεί εκεί εδώ και αρκετές δεκαετίες και σχετικά πρόσφατα ανακαινίστηκε, έπειτα από παράπονα και αγώνα συμπολίτη μας, που είδε το παιδάκι του να τραυματίζεται (ευτυχώς ελαφρά) εκεί. Αντικαταστάθηκαν τα παλια παιχνίδια με νέα, πιο σύγχρονα και ασφαλή, αλλάχτηκαν τα παγκάκια και τη θέση του χαλικιού στο έδαφος πήρε ένας αντικραδασμικός τάπητας τύπου ταρτάν. Η παιδική μας χαρά έγινε λοιπόν, ένα ευχάριστο και ασφαλές περιβάλλον για να παίζουν τα παιδιά των ποριωτών και των επισκεπτών.
Παρόλα αυτά, το τελευταίο διάστημα έφτασαν σε εμάς παράπονα από γονείς, για παντελή εγκατάλειψη του σημείου που προτιμούν πολλοί Ποριώτες και επισκέπτες για την αναψυχή των παιδιών τους, εφόσον οι επιλογές στο νησί για τα μικρά παιδάκια είναι πολύ περιορισμένες.
Οι φωτογραφίες που τραβήχτηκαν, επιβεβαιώνουν αυτά τα παράπονα καθώς η έλλειψη καθαριότητας και τα επικίνδυνα σημεία αναιρούν το ρόλο της παιδικής χαράς ως προς την ασφάλεια που μπορεί να νιώθει ο γονέας όταν το παιδί του απασχολείται εκεί.
Οι φωτογραφίες δείχνουν την πραγματικότητα με αποκορύφωμα την ειρωνία του να φυλάσσονται δίπλα από την είσοδο της παιδικής χαράς τα καροτσάκια των οδοκαθαριστών του δήμου Πόρου.
Comments (2)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. giannis says:

  αν δεν αποφασίσουμε να συμμετέχουμε ενεργά στην κοινωνία οι εικόνες αυτές θα αυξάνονται. Οι εικόνες αντικατοπτρίζουν το επίπεδό μας που δυστυχώς δεν εναρμονίζεται με το περιβάλλον.

 2. Ανδρέας Δανόπουλος says:

  Αγαπητέ Μπάμπη ,
  το πρόβλημα δεν βρίσκεται στην καθαριότητα αλλά
  στην έλλειψη φύλαξης και στην έλλειψη συνείδησης .
  Πόσα βράδια έχω κάνει παρατηρήσεις σε “μεγάλα” παιδιά που κάνουν κούνια και τραμπάλα 2 η ώρα μετά τα μεσάνυχτα και βρίσκονται στα όρια βανδαλισμού !!
  Θα μπορούσε να αναλάβει ένας δημοτικός αστυνόμος να κλειδώνει τις πόρτες 12 το βράδυ έως 8 το πρωί .
  Δεν θα ήθελα να φτάσουμε στο σημείο να αναζητήσουμε εθελοντές (που σίγουρα υπάρχουν και το γνωρίζω πολύ καλά)!!

Σχολιάστε