Είναι δημοτικός ή όχι ο χώρος του Άλσους Παπαντωνίου;Φωτογραφία0011Σε προηγούμενη ανάρτησή μας, είχαμε αναφερθεί στο Άλσος Παπαντωνίου και στην κοπή δέντρων που έλαβε χώρα στο βόρειο τμήμα του, την διενέργεια της οποίας αποδώσαμε στον Δήμο Πόρου, αφού γνωρίζουμε ότι πρόκειται για δημοτικό – κοινόχρηστο χώρο. Ωστόσο, φαίνεται ότι η εν λόγω ενέργεια, όπως και ο καθαρισμός του χώρου από ξερά χόρτα και η καύση τους, που έλαβε χώρα την Κυριακή 21.4.2013, δεν έγιναν από το Δήμο, αλλά από εργάτες που είχαν προσληφθεί από κάτοικο της περιοχής, ο οποίος φέρεται να διεκδικεί εμπράκτως (αν όχι και εγγράφως) τον χώρο. Σύμφωνα με καταγγελίες περιοίκων, οι αλλοδαποί εργάτες που έκαιγαν ξερά χόρτα την πρόσφατη Κυριακή, όταν ρωτήθηκαν ποιος είναι ο εργοδότης τους ονομάτισαν τον εν λόγω ιδιώτη, ο οποίος βρίσκεται σε αντιδικία με τον Δήμο και για άλλη παρακείμενη έκταση.
Αυτό που δημιουργεί ιδιαίτερη εντύπωση δεν είναι μόνο ότι στο συγκεκριμένο χώρο ασκεί ενέργειες κυριότητας ένας ιδιώτης, αλλά ότι δεν ασκεί καμία τέτοια ενέργεια ο Δήμος Πόρου. Ειδικότερα, ο χώρος αυτός δεν καθαρίστηκε ούτε από το ιδιωτικό συνεργείο καθαριότητας που έχει προσλάβει ο Δήμος, το οποίο καθάρισε όλους τους γύρω δημοτικούς χώρους το περασμένο Σάββατο, ούτε έγινε σε αυτό κοπή δέντρων από συνεργεία του Δήμου τον περασμένο χειμώνα. Αντίθετα, και στις δύο περιπτώσεις, οι ίδιες ακριβώς ενέργειες (κοπή και καθαρισμός) έγιναν αμέσως μετά από εργάτες που φέρονται να προσελήφθησαν από τον εν λόγω ιδιώτη. Φωτογραφία0012Ο Δήμος μάλιστα, ο οποίος εξαίρεσε τον χώρο αυτό από τις δικές του εργασίες, δεν έκανε καμία ενέργεια για να σταματήσει τις ιδιωτικές εργασίες. Επομένως, ή το τμήμα αυτό του Άλσους Παπαντωνίου είναι ιδιωτική έκταση ή η δημοτική αρχή «σιγοντάρει» την διαρκή μεθοδευμένη καταπάτησή του, με τρόπο που χτίζει μακροχρόνιες αποδείξεις για το ποιος ασκεί ιδιοκτησιακά δικαιώματα σε αυτόν και ποιος όχι.
Η παράταξη μείζονος μειοψηφίας έχει επανειλημμένα υποβάλει σχετικά έγγραφα ερωτήματα στο Δήμο, τα οποία η δημοτική αρχή δεν έχει απαντήσει. Παρακαλούμε κι εμείς λοιπόν τον Δήμο Πόρου να ξεκαθαρίσει το θέμα και να μάς ενημερώσει επισήμως για το ιδιοκτησιακό καθεστώς του συγκεκριμένου χώρου.
Σχολιάστε