Δ.Σ. Πόρου: Τι θα συζητηθεί στη συνεδρίαση της Τετάρτης 14/11Με 13 θέματα στην ημερήσια διάταξη, θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πόρου, την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου στις 14.00 στη Χατζοπούλειο Βιβλιοθήκη Πόρου.
Διαβάστε τα θέματα της ημερήσιας διάταξης.

Από τα θέματα που θα συζητηθούν ξεχωρίζει αυτό που αφορά την αποδοχή ένταξης της πράξης «Ανάδειξη μονοπατιών Λεμονοδάσους – Περιφερειακής Ενότητας Νήσων» στο πρόγραμμα «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδος 2007- 2013». Το θέμα θα εισηγηθεί ο κ. Αναστάσιος Ξάνθης.
Το εν λόγω έργο, από τη μέρα που ανακοινώθηκε, έχει προβληματίσει έντονα τους κατοίκους της περιοχής .
Να θυμίσουμε πως η κατασκευή αφορά:
Α. Τον κεντρικό τσιμεντοστρωμένο δρόμο από την εκκλησία του Αγίου Σεραφείμ, με κυκλοφορία τροχοφόρων οχημάτων, μήκους 188 μ.
Β. Το στενό μονοπάτι από την εκκλησία του Αγίου Σεραφείμ και βόρεια έως τον ασφαλτοστρωμένο δρόμο προς το κέντρο «Καρδάση».
Γ. Μονοπάτι μήκους 332 μ. εντός του πυρήνα του Λεμονοδάσους από προσβάσιμο από τροχοφόρα σημείο του δρόμου Α και μέχρι τον ανατολικά ευρισκόμενο έτεροτσιμεντοστρωμένο δρόμο.
Η επιφάνεια του τμήματος Α προτείνεται να επιστρωθεί με σταμπωτό μπετόν σε πάχος 15 εκ. περίπου και οπλισμένο με δομικό πλέγμα, ενώ για τα τμήματα Β και Γ προτείνεται επίστρωση με κροκαλόστρωτο ή χοντρό βοτσαλόστρωτο.
Το έργο προβλέπει επίσης την τοποθέτηση 10 κάδων απορριμμάτων και 27 φωτιστικών, την κατασκευή 2 χτιστών καθιστικών με επικάλυψη ξύλινων δοκών και την κατά τμήματα κάλυψη, με φρεάτια επίσκεψης, (στο τμήμα Γ) του υφιστάμενου ανοικτού αρδευτικού καναλιού.
Σχολιάστε