Δραστηριότητα του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων Τάκη ΧατζηπέρουxatziperosΑπό το Γραφείο Τύπου του κ. Τάκη Χατζηπέρου εκδόθηκε η ακόλουθη ενημέρωση:

Ο νέος Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Τάκης Χατζηπέρος, το Σάββατο (07/06), επισκέφθηκε το Γαλατά Τροιζηνίας, όπου συναντήθηκε με εκπροσώπους του ΤΟΕΒ Λεμονοδάσους, ενημερώθηκε για τα προβλήματα, αλλά και την πρόοδο των εργασιών βελτίωσης και συζήτησε τους τρόπους ανάδειξης του μνημείου αυτού, της φύσης.
Στη συνέχεια μετέβη στα Μέθανα, όπου επισκέφθηκε τα ιαματικά λουτρά, συναντήθηκε με κατοίκους και συζήτησε μαζί τους, τρόπους ανάδειξης του θεραπευτικού τουρισμού στην περιοχή, με τις μοναδικές Ιαματικές Πηγές και το ηφαίστειο και το Σπήλαιο των Περιστεριών.
Ο νέος Αντιπεριφερειάρχης Νήσων & μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης Γερμανικών Οφειλών Τάκης Χατζηπέρος, την Κυριακή (08/06/), επισκέφθηκε τη Μακρόνησο, μαζί με άλλα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου και του ΣΦΕΑ και ομάδα Γερμανών Φιλελλήνων, για να αποδώσουν φόρο μνήμης και τιμής στους βασανισθέντες και εξορισθέντες Αγωνιστές, ενώ ευχαρίστησε τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος & τον Λιμενάρχη Λαυρίου, για τη διάθεση πλωτού μέσου, ώστε να μεταβούν στο νησί.
Ακολούθως, επισκέφθηκε το όμορφο νησί των Σπετσών, όπου και συναντήθηκε με το Δήμαρχο, Δημοτικούς Συμβούλους και κατοίκους της περιοχής και συζήτησε μαζί τους τα προβλήματα του νησιού, όπως τη διαχείριση στερεών, υγρών αποβλήτων, που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης και τη βελτίωση της τουριστικής ανάπτυξης.
Στη συνέχεια, επισκέφθηκε την «Αναργύρειος & Κοργιαλένειος Σχολή Σπετσών» (ΑΚΣΣ), όπου συναντήθηκε με την Διευθύντρια του Ιδρύματος, τον Πρόεδρο και μέλη του Δ.Σ. των αποφοίτων της ΑΚΣΣ, ενημερώθηκε για την κατάσταση του Ιδρύματος, η οποία δεν είναι η καλύτερη και συζήτησε τρόπους ανάδειξης κι αξιοποίησης της Σχολής και του Ιδρύματος, που κάποτε ήταν κόσμημα για το νησί των Σπετσών.
Σήμερα Τρίτη (10/06), συμμετέχει στις επετειακές εκδηλώσεις του Ολοκαυτώματος στο Δίστομο.
Comments (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Τάσος Γκούμας says:

  Η συνάντηση ήταν πράγματι καλή. Επιβεβαιώθηκε η ήδη γνωστή αγάπη και το ενδιαφέρον του νέου Αντιπεριφερειάρχη για το Λεμονοδάσος.
  Κατά τη συνάντηση, στην οποία πήραν μέρος και οι επιστημονικές ομάδες μηχανικών και γεωπόνων, καθώς και το προεδρείο, του συλλόγου ‘’Φίλοι του Λεμονοδάσους’’ μας γνωστοποιήθηκε η πρόοδος στη διάνοιξη νέου δρόμου που παρακάμπτει το Γαλατά και καταλήγει στο Μετόχι κόβοντας οριζόντια τις Αδέρες.
  Η δήλωση του κ. Χατζηπέρου, ότι θα φροντίσει να μην θιγεί το Λεμονοδάσος από το δρόμο, εκτός από ουσιαστική είναι και δηλωτική του ότι μερικές φορές από τέτοια μεγάλης κλίμακας έργα θίγεται το Περιβάλλον.
  Την ίδια πληροφόρηση είχαμε πριν 2 μήνες περίπου όταν τα δύο συμβούλια ‘’Φίλων του Λεμονοδάσους’’ και Τ.Ο.Ε.Β., συνεργαστήκαμε με σημαίνουσα προσωπικότητα του χώρου μας, η οποία μας γνωστοποίησε μάλλον θριαμβευτικά, ότι το έργο βρίσκεται στο στάδιο της ωρίμανσης.
  Δεν γνωρίζω τι ακριβώς σημαίνει στάδιο ωρίμανσης, αλλά γνωρίζω ότι σε μερικές τέτοιες επεμβάσεις οι εγκέφαλοι που τα σκαρφίζονται και τα εγκρίνουν δεν βρίσκονται σ’ αυτό το στάδιο.
  Λαμβάνοντας υπ’ όψιν, και πρωτίστως σεβόμενοι, απόφαση της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου του Οκτώβρη του 2013 που έχει ως ακολούθως:

  «ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
  Στρασβούργο, 9 Οκτωβρίου 2013

  Ευρωπαϊκό τέλος στις fast-track εγκρίσεις έργων και επενδύσεων με νόμο.
  Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εγκρίνει τροπολογίες του Κρίτωνα Αρσένη

  Η πρόταση του εκπροσώπου των Σοσιαλιστών στη νομοθεσία για τις Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ), Κρίτωνα Αρσένη, να καταργηθεί η δυνατότητα έγκρισης δημοσίων ή ιδιωτικών έργων και επενδύσεων με νόμο και χωρίς ΜΠΕ, εγκρίθηκε με μεγάλη πλειοψηφία από την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

  Εγκρίθηκαν επίσης οι προτάσεις του για μεγαλύτερη συμμετοχή των πολιτών σε όλα τα στάδια της κατάρτισης των ΜΠΕ αλλά και η διευκόλυνση της πρόσβασης των πολιτών στις μελέτες αυτές, που θα αναρτώνται σε ειδική ιστοσελίδα.»

  Καλό λοιπόν θα είναι να μάθουμε και μεις οι πολίτες, ποια σκοπιμότητα επέβαλε την κατασκευή του νέου δρόμου, αν υπάρχει σχετική μελέτη σκοπιμότητας, όπως επίσης και μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων (ΜΠΕ) ή αν ακολουθήθηκε το fast track, που κρίνεται και ως αντισυνταγματικό και ως γενικώς επιζήμιο.
  Επίσης φοβερό ενδιαφέρον θα είχε να μάθουμε ποιος είχε την έμπνευση και διατύπωσε την αρχική πρόταση για την κατασκευή του.
  Μετά την απόφαση της ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου να ερωτώνται οι τοπικοί πληθυσμοί για τέτοια έργα, καλό θα είναι οι νέοι άρχοντές μας με την ευαισθησία που τους διακρίνει να φροντίσουν να δημοσιευτούν αυτές οι μελέτες ώστε να λάβει γνώση ο κοσμάκης (που πληρώνει) για να μπορέσει να διαμορφώσει άποψη.
  Δεν είναι σωστό να ξέρουν μόνο οι ημέτεροι.
  Να επισημάνουμε ότι οι Αδέρες, το πανέμορφο βουνό μας, δεν θα αντέξουν σε δεύτερο καίριο χτύπημα.
  Τάσος Γκούμας.

Σχολιάστε