Διενέργεια δωρεάν ψηφιακής μαστογραφίας στον Δήμο ΠόρουmastoΟ καρκίνος του μαστού είναι η συχνότερη κακοήθεια που εμφανίζεται στις γυναίκες της χώρας μας. Η εξέταση που χρησιμοποιείται για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού είναι η μαστογραφία. Ο τακτικός προληπτικός έλεγχος με μαστογραφία φαίνεται να μειώνει τη θνησιμότητα από την ασθένεια. Όλες οι επιστημονικές εταιρείες συνιστούν στις γυναίκες από την ηλικία των 40 ετών να υποβάλλονται σε τακτικό προληπτικό έλεγχο με μαστογραφία κάθε ένα ή δύο χρόνια. Υπάρχουν όμως πολλοί λόγοι που καθιστούν την ισότιμη πρόσβαση όλων των γυναικών σε μαστογραφικά κέντρα μία δύσκολη υπόθεση.

Στις 11 και 12 Δεκεμβρίου κινητό κλιμάκιο της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, υπό την αιγίδα του Δήμου Πόρου και του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά, θα επισκεφθεί τον Πόρο και θα προσφέρει δωρεάν προληπτικό έλεγχο μαστού με ψηφιακό μαστογράφο, για να βοηθηθούν οι γυναίκες της περιοχής μας που λόγω κοινωνικών δυσκολιών ή προκαταλήψεων και οικονομικών προβλημάτων, δεν έχουν πρόσβαση ή αδυνατούν να υποβληθούν σε μαστογραφικό έλεγχο. Η μονάδα μαστογράφου της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας θα βρίσκεται στο Περιφερειακό Ιατρείο Πόρου (γηροκομείο).

Προϋποθέσεις για τον μαστογραφικό έλεγχο:

  • Ηλικίες γυναικών: από 40 έως 70 ετών.
  • Να μην έχει γίνει μαστογραφία τους τελευταίους 12 μήνες.
  • Να μην έχουν ιστορικό καρκίνου μαστού, βιοψίας ή αισθητικής επέμβασης στο μαστό.
  • Να μην είναι σε έμμηνο ρήση (περίοδο 3 ημέρες πριν – 5 ημέρες μετά).

Οι ενδιαφερόμενες μπορούν να κλείνουν ραντεβού στο 2298029099 (ώρες 12:00-14:00). Σημειώνεται ότι δεν προσφέρεται ο μαστογραφικός έλεγχος σε γυναίκες που έχουν την οικονομική ή επαρκή ασφαλιστική κάλυψη για μαστογραφία σε κάποιο εργαστήριο ιδιωτικά.

Το κόστος των εξετάσεων θα καλυφθεί από τους γιατρούς του Πόρου Εξαδάκτυλο Πέτρο, Καραγεωργόπουλο Ιωάννη, Κεραμίδα Γεώργιο, Βαρβάρου Μαρία και Γεωργογιάννη Νικόλαο (γυναικολόγο).

Χορηγοί: Ξενοδοχείο 7 «Αδέλφια», Εστιατόριο «Στη Ρότα», Ταβέρνα «Ο Δημήτρης»
Σχολιάστε