Διαχρονικό έγκλημα στην παραλία με τα δέντραDSCN0077Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι κάτοικοι του Πόρου το πρωί της Δευτέρας βλέποντας τα δέντρα της παραλίας κουτσουρεμένα και ειδικά ένα από αυτά κομμένο σχεδόν εξ ολοκλήρου. Όπως μας καταγγέλλει αναγνώστης , το «κλάδεμα» έγινε από ανειδίκευτο προσωπικό του Δήμου, ενώ το κόψιμο του δέντρου που εξολοθρεύτηκε τελείως το ανέλαβε ο ιδιοκτήτης της μπροστινής καφετέριας, την οποία προφανώς ενοχλούσε. Με τον ίδιο τρόπο, την τελευταία πενταετία έχουν εξαφανιστεί αρκετά δέντρα από την παραλία.

Πραγματικά δεν μπορεί να χωρέσει ο νους πώς ορισμένοι, ακόμα και από την οπτική γωνία της στάθμισης μόνο των οικονομικών τους συμφερόντων, αξιολογούν ότι είναι καλύτερο για το μαγαζί τους να έχει ένα παραπάνω τραπέζι, από το να προσφέρει στους πελάτες του μια φυσική σκιά και δροσιά από ένα όμορφο δέντρο.

DSCN0075Πέρα από αυτό βέβαια, υπάρχει και η εντύπωση που δίνεται στους τουρίστες συνολικά για το νησί, αλλά και η ποιότητα ζωής των ίδιων των κατοίκων, η οποία σταδιακά υποβαθμίζεται με ενέργειες σαν τη συγκεκριμένη.
Comments (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Γιάννης Γκούμας says:

    Από την στιγμή που χρησιμοποιούνται τέντες δεν ενδιαφέρονται οι συγκεκριμένοι επαγγελματίες για την ποιότητα του χώρου τους. Επίσης ακόμη και οι δήμοι της περιοχής χρόνια εναντιόνονται σε κάθε μορφή βλάστησης γιατί τους μειώνει την διαθέσιμη επιφάνεια για πλακόστρωτα.
    Το ανειδίκευτο προσωπικό χρησιμοποιείται στα πλαίσια της πολιτικής, υποβάθμισης των ελληνικών πτυχίων και εκπαίδευσης, της εξυπηρέτησης συμφερόντων γνωστού κλάδου που δρα με γνώμονα το κέρδος δημιουργώντας αρνητικά έργα, υποβιβάζοντας τις υποδομές μας.

    Όταν ο δήμος παίζει το παιχνίδι τους μπορούμε να υποθέσουμε είτε ισχυρές πιέσεις, είτε από αδιαφορία έως δόλο.

Σχολιάστε