Διαμαρτυρία των ιδιοκτητών ενοικιαζομένων δωματίων για τον ορισμό της ΕΤΑΠ και τις παραλίες του νησιού


Ο πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών ενοικιαζομένων δωματίων Χ. Τσούκας

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών ενοικιαζομένων δωματίων Χ. Τσούκας

Επιστολή διαμαρτυρίας απέστειλε ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Ενοικιαζομένων Δωματίων και Διαμερισμάτων Πόρου και Γαλατά, προς τον Δήμαρχο Πόρου.

Το Δ.Σ. του συλλόγου διαμαρτύρεται για το γεγονός ότι δεν ρωτήθηκαν σχετικά με την εκπροσώπηση τους στην Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης & Προβολής του Δήμου Πόρου.

Ο Σύλλογος, ζητά την αλλαγή της απόφασης του ορισμού των μελών της ΕΤΑΠ.

Επίσης ο Σύλλογος ζητά να καθαριστούν οι παραλίες του Ασκελίου και του Αγ. Στέφανου και να προχωρήσει το Λιμενικό Ταμείο Πόρου, άμεσα σε ανοικτό διαγωνισμό για την οργανωμένη παραλία του Ασκελίου.

Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής:

Αξιότιμε κ. Δήμαρχε Πόρου

Με αυτή μας την επιστολή, σας ενημερώνουμε ότι το Δ.Σ. του συλλόγου μας κατά την συνεδρίαση του την 17-3-2013 με ομόφωνη απόφαση, εκφράζει την δυσαρέσκεια του σε ότι αφορά την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 14-3 σχετικά με την ΕΤΑΠ.

Εκφράζουμε την δυσαρέσκεια μας διότι αν και ο κος Συξέρης ερώτησε την κα Σακελλίου για την συμμετοχή της στην ΕΤΑΠ και πήρε την απάντηση ότι θα απαντήσει ο εκπρόσωπος του συλλόγου μας, δεν ερωτηθήκαμε σαν σύλλογος επίσημα για το ποιους επιθυμούμε να μας εκπροσωπήσουν στην ΕΤΑΠ. Τα μέλη που εκλέξατε λείπουν και τα δύο τον χειμώνα στο εξωτερικό με αποτέλεσμα την μη εκπροσώπηση μας.

Μας δίνετε την εντύπωση ότι θέλετε να απαξιώσετε και να υποβαθμίστε με αυτόν τον τρόπο έναν σύλλογο που οργανωμένα επί 15 έτη προσπαθεί και έχει προσφέρει πολλά και στα μέλη του και στο νησί μας έμψυχα αλλά και χρηματικά.

Δια τους ανωτέρω λόγους αιτούμεθα την αλλαγή της απόφασης σας και την τοποθέτηση στην ΕΤΑΠ τους προτεινόμενους από τον σύλλογο μας όπως αυτοί τέθηκαν κατά την διάρκεια του Δημοτικού συμβουλίου.  Δηλαδή ως κύριο εκπρόσωπο την γραμματέα του συλλόγου μας Σακελλίου Αικατερίνη και ως αναπληρωματικό μέλλος τον πρόεδρο του συλλόγου μας Τσούκα Χαράλαμπο.

Αλλά μια και η νέα θερινή σαιζόν πλησιάζει, η οποία θα είναι από τις πιο σημαντικές στην ιστορία του τουρισμού στο νησί μας αιτούμεθα, να καθαριστούν και να απομακρυνθούν οι πέτρες από την ελεύθερη παραλία του Ασκελίου καθώς επίσης και από την παραλία του Αγ. Στεφάνου, έτσι ώστε να είναι έτοιμε και καθαρές για να υποδεχτούν λουόμενους με ασφάλεια, λόγω του ότι παραλία δεν είναι μόνο τα οργανωμένα κομμάτια.

Όσον αφορά το οργανωμένο κομμάτι της παραλίας του Ασκελίου θα πρέπει σύμφωνα με την υπογραφείσα σύμβαση και λόγω του ότι έληξε 31-12-2012 να παραδοθεί άμεσα από τους ενοικιαστές και το Λιμενικό ταμείο να προχωρήσει άμεσα σε ανοικτό διαγωνισμό έτσι ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει έγκαιρα και σωστά για το συμφέρον όλων μας.

Εκ μέρους Δ.Σ.

Ο πρόεδρος – Τσούκας Χαράλαμπος

Ο αντιπρόεδρος – Γιαννέτας Αθανάσιος

 

 

 

Η επιστολή του Συλλόγου
Σχολιάστε