Διαμαρτυρία του Ε.Ε.Σ.Π. προς την Hellenic Seaways για την μη δημοσιοποίηση των δρομολογίων μετά την 1 ΦεβρουαρίουHSW

Το Δ.Σ του Εμπορικού Επαγγελματικού Συλλόγου Πόρου έπειτα από καταγγελίες μελών του Συλλόγου, επικοινώνησε με την Διοίκηση της εταιρείας HSW σχετικά με την μη ύπαρξη δημοσιοποιημένων δρομολογίων από και προς τον Πόρο μετά την 1η Φεβρουαρίου 2017.

Τόσο κατά την τηλεφωνική επικοινωνία του Προέδρου του Ε.Ε.Σ.Π. με στελέχη της επιχείρησης, όσο και στην επίσημη επιστολή που στάλθηκε, αναφέρθηκαν οι μεγάλες δυσχέρειες που δημιουργεί η έλλειψη προγραμματισμού και γνωστοποίησης των ακτοπλοικών δρομολογίων, στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ μας, η απάντηση της ακτοπλοϊκής εταιρείας ήταν ότι τα δρομολόγια από την 1η Φεβρουαρίου και ύστερα, δεν έχουν αναρτηθεί, διότι το αρμόδιο Υπουργείο Ναυτιλίας δεν τα έχει εγκρίνει τυπικά.

Είναι γνωστό πως ειδικά τα Τουριστικά Γραφεία, αλλά και οι μεμονωμένοι ταξιδιώτες από το εξωτερικό σχεδιάζουν αρκετό καιρό πριν, τις διακοπές τους και επιθυμούν να έχουν όλες τις απαιτούμενες πληροφορίες για τον σχεδιασμό του ταξιδιού τους (αεροπορικά και ακτοπλοικά δρομολόγια κλπ). Η μη έγκαιρη δημοσιοποίηση των ακτοπλοικών δρομολογίων για τον Πόρο αλλά και τα υπόλοιπα νησιά του Αργοσαρωνικού, αποθαρρύνει τους υποψήφιους ταξιδιώτες από το να επιλέξουν την περιοχή μας για τις διακοπές τους.

Το Δ.Σ του Ε.Ε.Σ.Π., δήλωσε στην Διοίκηση της H.S.W αλλά και στον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, πως αν δεν αντιμετωπιστεί άμεσα το ζήτημα, θα αναγκαστεί να λάβει κάθε νόμιμο μέτρο για την διασφάλιση των συμφερόντων των επιχειρήσεων της περιοχής και την διεκδίκηση ενδεχόμενων διαφυγόντων κερδών.
Σχολιάστε