Διαβάστε τι γιορτάζεται την πρώτη Κυριακή του Ιουνίου, την ημέρα που φτάνει ο Σπύρος Ροής στον Πόρο13321773_560668637445778_7857162618179318335_nΜε μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η ολοκλήρωση του άθλου του Σπύρου Ροή, την Κυριακή 5 Ιουνίου στη γενέτειρα του, τον Πόρο.

Ο Σπύρος Ροής, έχει ξεκινήσει από την Τρίτη 31 Μαΐου τον Κολυμβητικό Διάπλου του Σαρωνικού για τα παιδιά με καρκίνο, του Συλλόγου ΠΙΣΤΗ.

Το σπουδαίο αυτό εγχείρημα, θα ολοκληρωθεί το απόγευμα της Κυριακής 5 Ιουνίου στον Πόρο. Την πρώτη Κυριακή του Ιουνίου δηλαδή.

Πόσοι όμως από εμάς γνωρίζουν τι γιορτάζεται εκείνη την ημέρα;

Κάθε χρόνο η πρώτη Κυριακή του Ιουνίου, γιορτάζεται σε όλο τον κόσμο ως η Παγκόσμια Ημέρα Επιζώντων του Καρκίνου. Η ημέρα αυτή ξεκίνησε ως ετήσια εθνική εορτή στις ΗΠΑ και τον Καναδά. Στη συνέχεια διαδόθηκε σ’ όλο τον κόσμο, με τη συμμετοχή και άλλων χωρών, ως μια γιορτή της Ζωής.

Σε πολλές πόλεις της Αμερικής, της Αυστραλίας, του Καναδά και της Ευρώπης θα γίνουν εκδηλώσεις από εκατομμύρια ανθρώπων που δίνουν την μάχη ή νίκησαν τον καρκίνο, για να τιμήσουν την ζωή και να αποδείξουν ότι ο καρκίνος δεν σημαίνει καταδίκη, αλλά και για να τιμήσουν επίσης τις οικογένειες, τους  φίλους, τους ερευνητές, και τους επαγγελματίες υγείας που στηρίζουν τους ασθενείς
Σχολιάστε