Δημητριάδης προς Χατζηπέρο: είναι καλοδεχούμενη η καθυστερημένη υποστήριξή σας ενάντια στο ΤΑΙΠΕΔIMGP8065Σημαντική, συζήτηση μεταξύ του Αντιπεριφερειάρχη Τάκη  Χατζηπέρου και του Δημάρχου Πόρου, Γιάννη Δημητριάδη για το θέμα της ιδιωτικοποίησης του λιμανιού του Πόρου, εξελίχθηκε προχθες από μικροφώνου, στο πλαίσιο των χαιρετισμών που απηύθυναν στην ενημερωτική εκδήλωση για την αντιμετώπιση του Σακχαρώδους Διαβήτη.

Ο κ. Χατζηπέρος, απευθύνοντας εκτός προγράμματος χαιρετισμό, ενημέρωσε για διάφορες ενέργειές του αναφορικά με τις καταστροφές στην Ύδρα, αλλά και με την εξαίρεση, κατόπιν ενεργειών του -όπως είπε-  του αρχαιολογικού χώρου της Κυνόσουρας της Σαλαμίνας από το ΤΑΙΠΕΔ. Συνεχίζοντας, ο Αντιπεριφερειάρχης ανέφερε ότι επόμενος στόχος του είναι να εξαιρέσει από το ΤΑΙΠΕΔ τα λιμάνια του Πόρου και της Ύδρας.

Λαμβάνοντας, ακολούθως το λόγο ο κ. Δημητριάδης (και αφού ευχαρίστησε όσους μετείχαν στη δράση για τον Διαβήτη), απάντησε, στον κ. Χατζηπέρο  ότι: «Είναι πολύ ευχάριστο που πληροφορηθήκαμε από το τον μικρόφωνο ότι ο κ. Χατζηπέρος θα ασχοληθεί με αυτό το θέμα, για το οποίο εμείς αγωνιζόμαστε τόσα χρόνια. Η Περιφέρεια μέχρι σήμερα δεν έχει λάβει θέση για το ζήτημα, ούτε το Περιφερειακό Συμβούλιο έχει εκφράσει αρνητική γνώμη για την ιδιωτικοποίηση. Φυσικά, ο κ. Χατζηπέρος δεν έχει ευθύνη για το διάστημα μέχρι τον Σεπτέμβρη του 2014 και είναι ευχάριστο ότι δηλώνει πως θα ενισχύσει τις προσπάθειες του Δήμου προς την κατεύθυνση αυτή».

Θυμίζουμε ότι ο Δήμος Πόρου έχει υποβάλει από το 2012 αίτηση ακύρωσης κατά της Υπουργικής Απόφασης με την οποία το λιμάνι του Πόρου μεταφέρθηκε στο ΤΑΙΠΕΔ και ο Γιάννης Δημητριάδης, ως επικεφαλής της μειοψηφίας τότε και ως Δήμαρχος αργότερα, έχει κάνει σειρά ενεργειών για την αποτροπή της ιδιωτικοποίησης. Μεταξύ αυτών, επιστολές στους διαδοχικούς πρωθυπουργούς και υπουργούς και εξώδικη αναφορά προς τον Εισαγγελέα (την οποία συνυπέγραψαν μόνο οι τότε παρατάξεις και τοπικοί Σύλλογοι και Σωματεία), εξαιτίας της οποίας φαίνεται πως η διαδικασία έχει φρενάρει, αφού διενεργείται προκαταρκτική εξέταση για ενδεχόμενα ποινικά αδικήματα. Από την άλλη, τον Δεκέμβριο του 2013 το προηγούμενο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, απέφυγε να λάβει απόφαση έκφρασης αρνητικής γνώμης για τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που έχει υποβάλει το ΤΑΙΠΕΔ (πράγμα που την ίδια εποχή απέφυγε να κάνει και το τότε ΔΣ Πόρου). Αμέσως μετά την αλλαγή της Περιφερειακής και της Δημοτικής διοίκησης τον Οκτώβριο του 2014, ο νέος Δήμαρχος ζήτησε από το νέο Αντιπεριφερειάρχη να φέρει το θέμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο, ώστε η Περιφέρεια να τοποθετηθεί αρνητικά απέναντι στην Μελέτη, καθώς και τη γενικότερη παρέμβασή της για την αποτροπή της ιδιωτικοποίησης. Ωστόσο, μέχρι σήμερα,η νέα Περιφερειακή Διοίκηση δεν έχει προβεί σε καμία ενέργεια σχετικά με το θέμα.

 
Σχολιάστε