Δημητριάδης προς μαθητές Λυκείου: Μαγκιά είναι να φοράτε το κράνος σας…portrait1Στους αγιασμούς των σχολείων βρέθηκε σήμερα, κατά την έναρξη της σχολικής περιόδου ο Δήμαρχος Πόρου κ. Γιάννης Δημητριάδης. Ο κ. Δημητριάδης ευχήθηκε καλή σχολική χρόνια σε μαθητές και δασκάλους. Αυτό που αξίζει να αναφερθεί ήταν η ομιλία του κ. Δημητριάδη προς τους μαθητές του Λυκείου, που αφορούσε την οδική τους ασφάλεια.

Μιλώντας στα παιδιά του Λυκείου, ο νέος Δήμαρχος Πόρου, αφού τους ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά, σε κάποιο σημείο της ομιλίας του, φόρεσε το κράνος του και είπε στους μαθητές: «Η μαγκιά είναι να φοράτε το κράνος σας όταν οδηγείτε κι όχι το αντίθετο».

Επίσης τους συμβούλευσε να μην οδηγούν όταν βγαίνουν για να διασκεδάσουν και να πιούν.
Comments (10)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. ΣΠ says:

  Επιτέλους, ένας διαφορετικός λόγος πέρα από τους ξύλινους που έχουμε συνηθίσει.
  Μπράβο Δήμαρχε, είσαι πολύ μάγκας τελικά…

 2. Μήπως να γίνει και προσπάθεια (δωρεά, χορηγία) ώστε να προμηθευτούν δωρεάν κράνη οι μαθητές;

  Καλή αρχή στους μαθητές και στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο.

 3. Γιάννης Γκούμας says:

  Ναι βρε, το κόστος του κράνους ήταν πάντα το πρόβλημα! Δεν ήταν το γεγονός της ελειπούς αστυνόμευσης και της ανευθυνότητας των γονέων, που αντί να τα τιμωρούν, παρακαλούσαν να γλυτώσουν καμιά κλίση.

 4. 360 ΜΟΙΡΕΣ says:

  Καλή η ιδέα για τα κράνη και ας κριτικάρουν οι ξένοι που δεν μπορούν να βγάλουν ψηφοδέλτια του ίδιου μεγέθους.
  Πάντως θα πρέπει να επισημάνουμε ότι τα κράνη για τα μηχανάκια είναι διαφορετικά από τα “καζάνια” των ποδηλάτων…

 5. babis says:

  Για την πληρότητα του ρεπορτάζ, ο κ . Δημητριάδης στην ομιλία του είπε στους μαθητές ότι αν κάποιος δεν έχει κράνος για οικονομικούς λόγους, να τον βρει και να φροντίσει ο ίδιος για την αγορά του κράνους.

  Μπάμπης Κανατσίδης

 6. Ως παιδευτική διαδικασία με την ανάλογη καμπάνια το εννοούσα, κύριε Γκούμα. Και οπωσδήποτε εγκληματούν οι γονείς που δεν επιβάλλουν το κράνος στα παιδιά τους. Για την ελλιπή αστυνόμευση, πώς να έχει αντίρρηση κανείς; Η πολιτική της κυβέρνησης στον τομέα της οδικής ασφάλειας είναι ίδια όπως και στους άλλους τομείς που έχουν να κάνουν με την ασφάλεια των πολιτών. Πράγμα που, ως γνωστόν, δεν συμβαίνει με την δική τους ασφάλεια και την ασφάλεια αυτών που θέλουν να προστατεύουν, και διαθέτουν γι αυτό το σκοπό τους δυσβάστακτους φόρους μας. Όπως εδώ, λόγου χάριν:
  http://liberty-news.gr/wp-content/uploads/2014/09/kosioni-tremi-papadimitriou1.jpg

 7. Πάνος says:

  Γράφτε μας και για τον λόγο που έβγαλε στα παιδιά του νηπιαγωγείου …

 8. Πράγματι ήταν επιτυχία η υπόδειξη για τα κράνη.
  Μήπως θα έπρεπε να τους υποδείξει να οδηγούν με δίπλωμα , να μην τρέχουν και να μην βγάζουν τους σιγαστήρες από τις εξατμήσεις?
  Πάντως μια επίσκεψη την ώρα που σχολάνε , του ίδιου του Δημάρχου θα αποδείκνειε αν πρόσεξαν τα λόγια του.
  Ελληνόπουλα είναι.

  Θανάσης

 9. Παναγιλωτης Μουστάκας says:

  Συμφωνώ με τα σχόλια των κκ Γιαννέτα και Γκούμα.Οσον αφορά το σχόλιο της κ.Κατερίνας Σ.Μ. θα ήθελα να παρατηρήσω ότι η τήρηση των κανόνων του κ.ο.κ.δεν έχει καμία σχέση με την οικονομική κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε.Τέλος θα ήθελα να θυμίσω στον κ.Δήμαρχο ¨οτι “όπου δεν πίπτει λόγος πίπτει ράβδος” και επομένως καλόν θα είναι,παράλληλα προς τις “προς μαθητάς νουθεσίες” να ΑΠΑΙΤΗΣΕΙ από τον Δ/τή του Αστ.Τμήματος τον αυστηρό και συνεχή έλεγχο της τήρησης του Κ.Ο.Κ.όχι μόνον από τους μαθητές αλλά ,και κυρίως ,από τους ενήλικες,οι οποίοι θα πρέπει να δίδουν το παράδειγμα στους ανηλίκους.

 10. Και επειδή δεν έχει, γι αυτό και δεν το συνέδεσα, κύριε Μουστάκα.

  Αυτό που σαφώς έγραψα είναι η ελλιπής αστυνόμευση στους αυτοκινητόδρομους που, οπωσδήποτε, συνδέεται με την αδιαφορία των (εκάστοτε) κυβερνώντων για την ασφάλεια των πολιτών, σε αντίθεση με την ασφάλεια που εξασφαλίζουν για τους εαυτούς τους, με τους φόρους μας.

Σχολιάστε