Δημητριάδης προς Κατσικάρη: Δεν έχουμε καμιά μελέτη και καμιά βιντεοσκόπηση – Τι απαντάει ο τ. Αντιπεριφερειάρχης στον Δήμαρχο Πόρουkatsikaris-porosΤην αντίδραση του Δημάρχου Πόρου προκάλεσαν οι πρόσφατες ανακοινώσεις του τέως Αντιπεριφερειάρχη Νήσων κ. Δημήτρη Κατσικάρη αναφορικά με την περιβόητη μελέτη για τα προβλήματα του Βιολογικού Καθαρισμού Πόρου Γαλατά.  Η ανακοίνωση του Δημάρχου Πόρου έχει ως εξής:

1. Η νέα δημοτική αρχή Πόρου, από τις πρώτες μέρες της εγκατάστασής της ζήτησε εγγράφως από την Περιφέρεια Αττικής την παράδοσή της Μελέτης που επικαλείται ο κ. Κατσικάρης και ενημερώθηκε επισήμως από το νέο Αντιπεριφερειάρχη κ. Τάκη Χατζηπέρο ότι δεν υπάρχει και ότι δεν είναι στη διάθεση ούτε του ίδιου. Επομένως είναι απολύτως ψευδές ότι η εν λόγω Μελέτη είναι στη διάθεση του Δήμου Πόρου. (όσον αφορά τον ισχυρισμό ότι είναι «έτοιμη» δυσκολευόμαστε να αντιληφθούμε τι σημασία έχει, όταν ταυτόχρονα είναι εξαφανισμένη).

2. Η Μελέτη αυτή, σύμφωνα με δέσμευση του κ. Κατσικάρη τον Δεκέμβριο του 2013, έπρεπε να είχε παραδοθεί στον Δήμο Πόρου στα τέλη του Ιανουαρίου 2014. Στη συνέχεια η Περιφέρεια θα εκτελούσε έργα ύψους 2,5 εκ.€ και μέχρι το καλοκαίρι που πέρασε όλα τα προβλήματα του ΒΙΟΚΑ θα είχαν λυθεί… Με βάση τις υποσχέσεις αυτές, (τις οποίες η τότε μειοψηφία κατήγγειλε δημοσίως ως πολιτική απάτη), ζήτησε το ΔΣ Πόρου από την Περιφέρεια να την συντάξει. Ο ξαφνικός ισχυρισμός του τ. Αντιπεριφερειάρχη ότι η Μελέτη είναι δήθεν «έτοιμη και στη διάθεση του Δήμου από το καλοκαίρι», χωρίς να λέει ούτε μια λέξη για την αθέτηση των ανωτέρω υποσχέσεών του, αποτελεί την πρώτη δημόσια τοποθέτησή του για το θέμα από τον Δεκέμβριο του 2013. Και πότε θυμήθηκε να κάνει την «βαρυσήμαντη» παρέμβασή του; Όταν η νέα δημοτική αρχή ξεκίνησε να ρίχνει φως στο αίσχος του ΒΙΟΚΑ και όταν ο ίδιος δεν μπορεί να μας δώσει πλέον την «έτοιμη» Μελέτη.

3. Σε ότι αφορά τον ισχυρισμό του ότι η συνολική Μελέτη δεν παραδόθηκε στον Δήμο Πόρου επειδή η απερχόμενη δημοτική αρχή είχε απωλέσει τη νομιμοποίησή της, αναρωτιόμαστε γιατί η ίδια ευαισθησία δεν απέτρεψε τον τ. Αντιπεριφερειάρχη να εκτελέσει μια άλλη Μελέτη κόστους 245.000€ έως τον Απρίλιο και από τον Απρίλιο έως τον Αύγουστο να συντάξει και να παραδώσει (στην ίδια μη – νομιμοποιημένη δημοτική αρχή) και δεύτερη κατατμησμένη μελέτη κόστους 100.000€.

6. Τέλος, σημειώνουμε ότι στην εργολαβία των 245.000€ εντάσσεται και η βιντεοσκόπηση του δικτύου που έγινε έως τον Δεκέμβριο του 2013. Σε αυτήν φαίνεται αν μερικά εκατομμύρια ευρώ που είχαν δαπανηθεί έως τότε και μερικές ακόμα εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ που δαπανήθηκαν έκτοτε, έπιασαν τόπο ή αν πετάχτηκαν στην θάλασσα. Επίσης, με βάση αυτή θα μπορεί να αξιολογηθεί και η αξιοπιστία της «έτοιμης» Μελέτης αν ποτέ εμφανιστεί. Μήπως και η βιντεοσκόπηση αυτή «είναι στη διάθεση του Δήμου Πόρου» και ο κ. Κατσικάρης έχει ξεχάσει να τον ενημερώσει; Γιατί, τόσο ο νυν, όσο και ο προηγούμενος Δήμαρχος, αλλά και ο νυν Αντιπεριφερειάρχης, την ζητάνε εδώ και ένα χρόνο και δεν την βρίσκουν πουθενά!

Ο τ. Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Δημήτρης Κατσικάρης, σχετικά  με την  ανακοίνωση του δημάρχου Πόρου κ. Δημητριάδη, για το ζήτημα της μονάδας Βιολογικού Καθαρισμού Πόρου – Τροιζηνίας, δήλωσε το εξής:

«Η ζωή είναι μπροστά. Εύχομαι από καρδιάς στον κύριο Δημητριάδη καλή επιτυχία στο πολύ δύσκολο έργο του και ευόδωση όλων των σχεδίων του για το καλό του Πόρου. Να είναι πάντα καλά».

 
Σχολιάστε