Δεύτερο δελτίο τύπου του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων για το νερόΝέο δελτίο τύπου για το θέμα της ποιότητας του νερού, εξέδωσε την Δευτέρα 14 Αυγούστου ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Παναγιώτης Χατζηπέρος. Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

ΑΠΟ                                                                             14-08-2017

ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΝΗΣΩΝ

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ: ΖΗΤΗΜΑ ΥΠΕΡΑΝΩ «ΜΙΚΡΟ-ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΩΝ»

 

Η Περιφερειακή Ενότητα Νήσων ενεργώντας θεσμικά και χωρίς να υπεισέρχεται σε άσκοπες διενέξεις, «τοπικές και πολιτικές αντιπαραθέσεις» που θα αποτελούσαν απύθμενη υποκρισία και ανευθυνότητα, ενημερώνει υπεύθυνα τους πολίτες για τα εξής:

Στο πλαίσιο ελέγχων που διενεργούνται κατά τακτά χρονικά διαστήματα αλλά και εκτάκτως από τη Δ/νση Περιβαλλοντικής Υγιεινής & Υγειονομικού Ελέγχου, στο Τμήμα Υγειονομικού και Περιβαλλοντικού Ελέγχου των Περιφερειακών Ενοτήτων Πειραιώς και Νήσων πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι για την καταλληλότητα του νερού ανθρώπινης κατανάλωσης στο νησί του Πόρου Τροιζηνίας.

Όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα της χημικής εξέτασης των δειγμάτων του νερού που ελήφθησαν από το δίκτυο ύδρευσης του Δήμου Πόρου στις 03-08-2017, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΦΩΝΑ με τις απαιτήσεις της κείμενης νομοθεσίας ως προς την υποχρεωτική παράμετρο των «ΝΙΤΡΙΚΩΝ» υπερβαίνοντας κατά μεγάλη απόκλιση το όριο (79mg/l με όριο το 50 για τους ενήλικες και το 20 για τα παιδιά). Το πρόβλημα των αυξημένων νιτρικών στο νερό του Πόρου είχε άλλωστε αναδείξει ο ίδιος ο Αντιπεριφερειάρχης, κ. Χατζηπέρος, για 1η φορά, το 1994, ως επικεφαλής της αντιπολίτευσης και είναι απογοητευτικό το γεγονός ότι δεν έχει υπάρξει μέχρι σήμερα κάποια ουσιαστική μέριμνα για την επίλυσή του.

Κατόπιν των ανωτέρω, η Υπηρεσία ως όφειλε και σύμφωνα με το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο ενημέρωσε αρμοδίως το Δήμο Πόρου προτρέποντάς τον να προβεί άμεσα σε ορισμένες ενέργειες ενώ κοινοποίησε το σχετικό έγγραφο στο Υπ. Υγείας, στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά και σε λοιπούς εμπλεκόμενους φορείς.

Δεδομένων των άνωθι αποτελεσμάτων και εφόσον «κάθε δημόσια αρχή είναι υποχρεωμένη για επείγοντες και εξαιρετικούς λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας και του δημόσιου συμφέροντος να ενημερώνει σχετικά τους πολίτες», η Π.Ε. Νήσων εξέδωσε το από 11/08/2017 Δελτίο Τύπου, ως είχε καθήκον και υποχρέωση.
Σχολιάστε