Δεν πάει άλλο με την καθαριότητα…Δεν προλάβαμε να «χωνέψουμε» τις φωτογραφίες από τους ξεχειλισμένους κάδους στην παραλία του Πόρου, μπροστά από το καταφύγιο τουριστικών σκαφών, και νέες φωτογραφίες μας έφτασαν με μειλ, από αναγνώστη σήμερα το πρωί, που απεικονίζουν την τραγική κατάσταση σε όλη την παραλία, εχθές το βράδυ.
Το θέμα είναι ιδιαιτέρως σοβαρό τόσο για την γενικότερη εικόνα του νησιού στην καρδιά της σεζόν, όσο και για λόγους δημόσιας υγείας, ιδιαίτερα τις μέρες του καύσωνα, που η ατμόσφαιρα γίνεται αποπνικτική.
Φυσικά και θέλουμε ένα νησί «κούκλα» και ερχόμαστε στη δύσκολη θέση να δημοσιεύσουμε αυτές τις εικόνες που δεν τιμούν τον πολιτισμό μας, όμως η κατάσταση σε ότι αφορά την καθαριότητα, έχει φτάσει στο απροχώρητο.
Όπως έχουμε κατ’ επανάληψη επισημάνει, ο Δήμος Πόρου, δεν είναι σε θέση να διαχειριστεί αυτή την κατάσταση. Θα πρέπει συνεπώς, να ενημερώσει τους επαγγελματίες και τους πολίτες του νησιού για τις ώρες αποκομιδής, ώστε να εκλείψουν οι εικόνες των ξεχειλισμένων κάδων, με τις γάτες να κάνουν πάρτι.
Σχολιάστε