Δελτίο τύπου του Δ. ΓρίβαΟ εκπρόσωπος της παράταξης “Δύναμη Ενότητας” στο Δ.Λ.Τ. Πόρου, Δημήτρης Γρίβας, μας απέστειλε το ακόλουθο δελτίο τύπου. 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                                               10 Ιουλίου 2017

 

Στις 12/6/2017 και εν μέσω της τουριστικής περιόδου συνεδρίασε το Δ.Σ. του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πόρου με θέμα τον καθορισμό θέσεων ελλιμενισμού σκαφών στο Δυτικό Λιμάνι Πόρου.

Η παράταξη του κ. Δημητριάδη είχε πρόθεση να ψηφίσει τα μέτρα χωρίς την παρουσία των ενδιαφερομένων φορέων. Οι σύλλογοι Αλιέων, Λεμβούχων, επαγγελματιών και ερασιτεχνών αλιέων που τους αφορά άμεσα το θέμα δεν είχαν κληθεί από τον Πρόεδρο του Δ.Λ.Τ όπως όφειλε να κάνει και παρευρέθηκαν στην συνεδρίαση κατόπιν ενημέρωσης τους από την παράταξή μας.

 

Η παράταξη του κ. Δημητριάδη μπροστά στην πίεση των φορέων αναδιπλώθηκε και δεν προχώρησε σε ψηφοφορία και έδωσε χρονικό περιθώριο δυστυχώς μόνο ενός μηνός για διαβούλευση αγνοώντας  τη πρόταση για τουλάχιστον δύο μήνες διαβούλευση του κατ’εξοχήν αρμοδίου για την ευταξία του Λιμένος και γνώστη των προβλημάτων που είναι ο Λιμενάρχης Πόρου, αν και επικαλούνται την ΚΥΑ των Υπουργών Οικονομίας και Ναυτιλίας καθώς και εγκυκλίους της Δ/νης Λιμενικής Αστυνομίας που τους υποχρεώνει ότι ο καθορισμός των θέσεων πρόσδεσης των σκαφών διενεργείται ύστερα από συνεννόηση της Αρμόδιας Λιμενικής Αρχής με τους οικείους φορείς.

 

Ποιος όμως σύνταξε την εισήγηση χωρίς μελέτη που καλούμεθα να ψηφίσουμε και με τι γνώσεις; Αρκεί άραγε να είσαι αδελφός του Δημάρχου για να συντάξεις μια τόσο σοβαρή Εισήγηση; Σε τέτοιες περιπτώσεις χρειάζονται ειδικοί επιστήμονες να συντάξουν μελέτες με ειδικές γνώσεις όπως Πολεοδόμου Χωροτάκτη, Λιμενολόγου, Συγκοινωνιολόγου και Οικονομολόγου.

 

Το Δ.Λ.Τ. στον προϋπολογισμό του έχει προϋπολογίσει πόσο 70.000€ για σύνταξη master plan της χερσαίας ζώνης λιμένα που θα διενεργηθεί στο τέλος του έτους όπως μας βεβαιώνει ο κ. Δήμαρχος στο Δελτίο Τύπου που εξέδωσε και αναφέρεται και στην συνεδρίαση του Δ.Λ.Τ της 12/6/2017. Προς τι λοιπόν η βιασύνη μεσούσης της τουριστικής περιόδου; Προς τι τόσος ζήλος; Τι προσπαθούν με συνοπτικές διαδικασίες να τακτοποιήσουν και μάλιστα θέλοντας να εφαρμόσουν τα νέα μέτρα άμεσα μόνο στο μισό λιμάνι και το άλλο μισό το αφήνουν για του χρόνου;

Η παράταξη «Δύναμη Ενότητας» αφουγκραζόμενη τα προβλήματα των επαγγελματιών τόσων των αλιέων όσο και των υπόλοιπων επαγγελματιών και κατοίκων του Πόρου και προσπαθώντας να διασφαλίσει λόγω της φύσης του επαγγέλματος και των ειδικών συνθηκών εργασίας την περιουσία των ψαράδων αλλά και τις ιδιαιτερότητες που έχει το λιμάνι του Πόρου καλεί την παράταξη του κ. Δημητριάδη να αποσύρει το εισήγηση του κ. Αλέξανδρου Δημητριάδη και να αναθέσει σε ειδικούς επιστήμονες την μελέτη για το λιμάνι και να επιλέξει την μοναδική ορθή διαδικασία της εκπόνησης του master plan, κάτι που όφειλε να το κάνει από την αρχή της θητείας του το 2014.

 

Για τη παράταξη «Δύναμη Ενότητας»

 

Δημήτρης Ι. Γρίβας

 

Μέλος Δ.Λ.Τ Πόρου
Comments (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Νίκος says:

  Ο κος ΄΄φρένο του Πόρου΄΄ ο Δημήτρης Γρίβας ξανακτύπησε.
  Καπελώνοντας την παράταξη του εξέδωσε, όπως συνήθως κάνει, Δελτίο Τύπου σχετικά με το master plan του λιμανιού του Πόρου, που βασικό σκοπό έχει το νοικοκύρεμα του λιμανιού του Πόρου.
  Αυτό,λοιπόν,το σχέδιο που θα βάλει σε τάξη το λιμάνι του Πόρου από την Πούντα μέχρι το Κ.Ε. Πόρος δεν το επιθυμεί ένας πολύ μικρός αριθμός εστιατόρων οι οποίοι και ελέγχουν εδώ και χρόνια το λιμάνι και μάλιστα με την ανοχή των Λιμενικών Αρχών.Αυτό δε επιβεβαιώθηκε και στο Συμβούλιο της 12/6/2017 που περισσότεροι ήταν οι εστιάτορες και οι πέριξ αυτών παρά οι εκπρόσωποι των λεμβούχων και των ψαράδων.
  Μπροστάρης δε και ταυτόχρονα υποκινητής ο Δημήτρης Ο Γρίβας που με παντοίους τρόπους προσπαθούσε να
  αναβάλλει το Συμβούλιο.Αρχικά ενοχλήθηκε γιατί το Συμβούλιο του Λιμενικού Ταμείου θα έπαιρνε απόφαση μεσούσης της τουριστικής περιόδου, λες και το καλοκαίρι σταματά κάθε δραστηριότητα των οργάνων του Δήμου και δεν πρέπει παίρνεται οποιαδήποτε απόφαση.
  Επίσης η οποιαδήποτε απόφαση του Δ.Λ.Τ. της 12/6/2017 δεν θα επηρέαζε την φετινή τουριστική σαιζόν αφού θα έχει ισχύ, στην καλύτερη περίπτωση από την νέα περίοδο το 2018 και ίσως αργότερα.
  Το σχέδιο του Γρίβα και δεν γνωρίζω αν είναι σύμφωνη η παράταξη του, είναι να μην γίνεται τίποτα στον Πόρο και όλα να αναβάλλονται για το μέλλον. Για τον λόγο αυτό προσπαθεί με κάθε τρόπο να δημιουργεί κωλύματα,με προσφυγές και ενστάσεις σε οποιοδήποτε έργο προσπαθεί να κάνει η Δημοτική Αρχή και φυσικά αν αυτό είναι κόντρα στα συμφέροντα του ίδιου και των ημετέρων του.
  Στην συγκεκριμένη περίπτωση, επίσης, ανακάλυψε ότι δεν υπάρχει η επιστημονική άποψη τουλάχιστον πέντε ειδικών επί του θέματος επιστημόνων. Αν υπήρχε αυτή η μελέτη ο κος Γρίβας θα επιζητούσε και την γνώμη άλλων δέκα ειδικών και ίσως και περισσότερων, αρκεί να μην προχωρήσει το έργο.
  Επίσης ο κος Γρίβας φάσκει και αντιφάσκει στα γραφόμενά του, γιατί ενώ αρχικά κατηγορεί την Δημοτική Αρχή ότι άργησε (από το 2014) να ασχοληθεί με το θέμα,
  στην συνέχεια την ξανακατηγορεί γιατί βιάζεται να νοικοκυρέψει το λιμάνι.
  Τι τέλος πάντων θέλετε κε Γρίβα, γιατί το τι δεν θέλετε είναι γνωστό σε όλους.
  Δημήτρη Γρίβα, άφησε την Δημοτική Αρχή να κάνει την δουλειά της και ο λαός του Πόρου θα κρίνει αν πράττει σωστά ή όχι.

Σχολιάστε