Δείτε τις αποφάσεις και τη συνεδρίαση του Δ.Σ. της 13/5 (βίντεο)IMGP9285Τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πόρου πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 13 Μαΐου στο κτήριο Συγγρού.
Στη ενημέρωση που προηγήθηκε των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, ο Δήμαρχος Πόρου αναφέρθηκε στο κυκλοφοριακό, αλλά και στο θέμα του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου, όπου όπως ανέφερε ο κ. Δημητριάδης θα συνεδριάσει την ερχόμενη εβδομάδα. Η σύγκληση του Σ.Τ.Ο. είχε καθυστερήσει γιατί – όπως ενημέρωσε ο Δήμαρχος – ο σχεδιασμός του δήμου, θα έπρεπε να προσαρμοστεί σύμφωνα με την επιχορήγηση της Περιφέρειας, για την οποία ο Δήμος Πόρου, ενημερώθηκε μόλις προσφάτως.
Ενδιαφέρον διάλογος έγινε όταν ο Δήμαρχος Πόρου, αναφέρθηκε στο πρόβλημα που έχει προκύψει με τις παραχωρήσεις στη Χ.Ζ.Λ. για τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην Πέρλια, ασκώντας έντονη κριτική στην αντιπολίτευση και το Λιμεναρχείο για την τακτική που ακολουθούν για το θέμα. Να σημειώσουμε ότι επιχειρήσεις που λειτουργούσαν διαχρονικά όλα τα προηγούμενα χρόνια, αντιμετωπίζουν σήμερα πρόβλημα από τους ίδιους παράγοντες που τις προηγούμενες χρονιές υπερψήφιζαν τις ίδιες παραχωρήσεις.
Παρακολουθήστε τι ακριβώς ειπώθηκε για το θέμα, στο παρακάτω βίντεο από το λεπτό 24:30.
Το κεντρικό θέμα της συνεδρίασης ήταν η έγκριση του Κανονισμού Λειτουργίας Κοινόχρηστων Χώρων στον Δήμο Πόρου. Επίσης εγκρίθηκε η σύσταση Επιτροπής Καταλληλότητας Κτιρίων στέγασης δημοτικών κτηρίων και κτηρίων στέγασης δημοτικών υπηρεσιών.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Πόρου στη συνεδρίαση της 13ης Μαΐου 2015 έλαβε τις ακόλουθες Αποφάσεις:

 • Απόφαση 75/2015: Εγκρίθηκε ομόφωνα η υπ’ αριθμ. 2/2015 απόφαση της Επιτροπής Παιδείας περί κατανομής επιχορήγησης στις Σχολικές Επιτροπές.
 • Απόφαση 76/2015: Εγκρίθηκε ομόφωνα η υπ’ αριθμ. 2/2015 απόφαση της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής για διοργάνωση έκθεσης – παρουσίασης του Πόρου, ως τουριστικού προορισμού, σε ξενοδοχείο των Αθηνών.
 • Απόφαση 77/2015: Εγκρίθηκε ομόφωνα η διοργάνωση εκδήλωσης τιμής στον αείμνηστο Ναύαρχο Δημήτριο Κιοσσέ το Σάββατο 6 Ιουνίου 2015, καθώς και να του απονεμηθεί το Χρυσό Μετάλλιο Αξίας του Δήμου Πόρου και να λάβει η πλατεία έμπροσθεν της οικίας του το όνομά του.
 • Απόφαση 78/2015: Εγκρίθηκε ομόφωνα η έκθεση εκτέλεσης του προϋπολογισμού Α΄ τριμήνου έτους 2015.
 • Απόφαση 79/2015: Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία (η μειοψηφία πρότεινε την αναβολή του θέματος) ο Κανονισμός Κοινοχρήστων Χώρων του Δήμου Πόρου.
 • Απόφαση 80/2015: Ορίστηκαν κατά πλειοψηφία (η μειοψηφία ψήφισε ΛΕΥΚΟ) οι παραχωρούμενοι κοινόχρηστοι χώροι για το έτος 2015.
 • Απόφαση 81/2015: Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία (ο κ. Μωρόπουλος ψήφισε ΛΕΥΚΟ) η σύσταση Επιτροπής Καταλληλότητας Κτηρίων στέγασης δημοτικών κτηρίων και κτηρίων στέγασης Δημοτικών Υπηρεσιών.
 • Απόφαση 82/2015: Αποφασίστηκε ομόφωνα η ίδρυση Λαϊκής Αγοράς στα διοικητικά όρια του Δήμου Πόρου.
 • Απόφαση 83/2015: Εγκρίθηκε ομόφωνα το πρακτικό της Επιτροπής Εξέτασης Αιτήσεων του ΔΣ για διόρθωση λογαριασμών ύδρευσης, εκτός από μία αίτηση η οποία εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία (μειοψήφησε η κ. Μακρή).
 • Απόφαση 84/2015: Εγκρίθηκε ομόφωνα η συστέγαση γραφείου του Συλλόγου «Φίλοι του Λεμονοδάσους Πόρου» με τα γραφεία του Τ.Ο.Ε.Β. Λεμονοδάσους.
 • Απόφαση 85/2015: Αποφασίσθηκε ομόφωνα η χορήγηση παράτασης ωραρίου λειτουργίας μουσικών οργάνων στο κατάστημα της κ. Μωροπούλου Μαρίας (Malibu) για το έτος 2015.
 • Απόφαση 86/2015: Αποφασίσθηκε ομόφωνα η χορήγηση παράτασης ωραρίου λειτουργίας μουσικών οργάνων στο κατάστημα του κ. Οικονόμου Παναγιώτη (ΕΚΑΤΗ) για το έτος 2015.
 • Απόφαση 87/2015: Αποφασίσθηκε ομόφωνα η χορήγηση παράτασης ωραρίου λειτουργίας μουσικών οργάνων στο κατάστημα της Γ. Καραδήμας – Α. Σαρδίνης Ο.Ε. (JOY) για το έτος 2015.
 • Απόφαση 88/2015: Αποφασίσθηκε ομόφωνα η χορήγηση παράτασης ωραρίου λειτουργίας μουσικών οργάνων στο κατάστημα της Γ. Καραδήμας – Α. Σαρδίνης Ο.Ε. (SAIL) για το έτος 2015.
 • Απόφαση 89/2015: Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία (ο κ. Μωρόπουλος ψήφισε ΛΕΥΚΟ) η χορήγηση άδειας λειτουργίας μουσικών οργάνων σε Κ.Υ.Ε. για το πανηγύρι της Αγ. Ελεούσας 3 & 4 Ιουνίου 2015.

Δείτε την συνεδρίαση από το βίντεο του Porosnews:
Σχολιάστε