Δήμος Πόρου: Τραβάει το σχοινί ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων για το θέμα των ιχθυο-βιομηχανικών ζωνών στον ΣαρωνικόΑπό τον Δήμο Πόρου λάβαμε το ακόλουθο δελτίο τύπου:

“Τραβάει το σχοινί ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων για το θέμα των ιχθυο-βιομηχανικών ζωνών στον Σαρωνικό

Πλήρης απογοήτευση από τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις 12.5.2017 για το θέμα των ιχθυοτροφείων, με τους Αντιπεριφερειάρχες Νήσων, Π. Χατζηπέρο, και Περιβάλλοντος, Α. Ανανγωστόπουλο, παρουσία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ της Α’ και Β’ Πειραιά. Κατά τη συνάντηση, οι Αντιπεριφερειάρχες ανακοίνωσαν στα μέλη της δημοτικής αρχής Πόρου ότι η Απόφαση 150/25.4.2017 του Περιφερειακού Συμβουλίου, με την οποία ζητείται από την Πολιτεία να επισπεύσει την δημιουργία ιχθυο-βιομηχανικών ζωνών (ΠΟΑΥ) με βάση το Χωροταξικό των Υδατοκαλλιεργειών, δεν θα αλλάξει. Ταυτόχρονα, δήλωσαν ότι η θέση της Περιφέρειας εναντίον του Χωροταξικού είναι δεδομένη και κάλεσαν τον Δήμο σε διάλογο και σε κοινές ενέργειες για την αλλαγή του. Απαντώντας, ο Δήμαρχος Πόρου, Γιάννης Δημητριάδης, απάντησε ότι η στάση αυτή αποτελεί ύβρη και κοροϊδία, η οποία προσβάλει τη νοημοσύνη των Ποριωτών.

Στερούμενος κάθε λογικού επιχειρήματος, ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων μετέφερε την αντιπαράθεση σε προσωπικό επίπεδο και απείλησε ευθέως τον Δήμαρχο Πόρου λέγοντας: «Δεν θα ξαναβγείς Δήμαρχος. Από καιρό τα έχω μαζί σου, αλλά σήμερα το πήρα απόφαση. Θα δεις τι έχεις να πάθεις» και αναφέρθηκε επανειλημμένα απαξιωτικά στο νεαρό της ηλικίας του. Με ίδιο ύφος, ο κ. Χατζηπέρος εξέδωσε Δελτίου Τύπου, με το οποίο, αφού μπερδεύει τους αναγνώστες χωρίς να λέει κουβέντα για την «ταμπακέρα», επιτίθεται επί παντός του επιστητού στον Δήμαρχο Πόρου και εκτοξεύει ψεύδη για την στάση του Δήμου Πόρου έναντι των ιχθυοτροφείων, συκοφαντίες και απειλές για άσχετα θέματα (δασικοί χάρτες), τις οποίες οφείλει να αποσαφηνίσει δημοσίως.

Με δεδομένη την απογοητευτική -από κάθε άποψη- στάση του κ. Χατζηπέρου, ο Δήμαρχος Πόρου πρόκειται να συζητήσει το θέμα σε συνάντηση με την (συνομήλικη του σχεδόν) Περιφερειάρχη Αττικής, Ρένα Δούρου, και ακολούθως θα ενημερώσει για τις επόμενες κινήσεις του Δήμου αναφορικά με το ζήτημα.”
Comments (4)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Γιάννης Γκούμας says:

  Ρε παίδες…. ο χωροταξικός σχεδιασμός γινόταν από πάντα σε επίπεδο περιφερειών και νομαρχιών και πιο πάνω….Δεν άλλαξε κάτι με το να ορίζονται με Π.Δ..
  Κάθε καθυστέρηση ορισμού τουριστικών ζωνών και κατοικημένων περιοχών από τους δήμους, ώστε να ληφθούν υπόψη για τον σχεδιασμό και χωροθέτηση των βιομηχανικών ζωνών, μόνο επιζήμια είναι για τον τόπο.

 2. τακης Κεφαλονιτης says:

  ανεξάρτητα από την επιτυχια του δημαρχου στο εργο του,το…δημοκρατικο ηθος του κ. αντιπερηφερειαρχη,εκδηλωθηκε με απειλες του τυπου “δεν θα ξαναβγείς δήμαρχος”…Αυτή είναι η κ@λ@νοοτροπια των αριστερων φασιστοειδών, να θελουν να επιβαλουν το δικο τους,και τον δικο τους….α να χαθειτε γελοίοι…

 3. —- αναφέρθηκε επανειλημμένα απαξιωτικά στο νεαρό της ηλικίας του—-

  Eυτυχώς που ο κομματικός χώρος που στήριξε το ψηφοδέλτιο που ο κ. Χατζηπέρος συμμετέχει, …σέβεται και φροντίζει για τους δικούς του συνομηλίκους και δεν κάνει αλλεπάλληλες μειώσεις στις συντάξεις τους. Για τους δε νέους επιδεικνύει ιδιαίτερο …ενδιαφέρον φορολογώντας τα πενιχρά ετήσια εισοδήματά τους. Από την Σκύλλα στη Χάρυβδη οι πολύπαθοι πολίτες.

  Δημητριάδη γερά! Και ποιοι δεν θα ξαναεκλεγούν ας βγει στο δρόμο να ρωτήσει ο κ. Χατζηπέρος. To δυστύχημα για μας είναι ότι θρασύτατα προβάλλονται πάλι ως νέοι σωτήρες αυτοί που η πολιτική των κομμάτων τους έφερε την οικονομική καταστροφή. Καμμία ελπίδα δεν έχει πλέον αυτός ο τόπος.

 4. Sferos says:

  Σαν τον «Ηλίθιο» του Ντοστογιέφσκι: ένας άνθρωπος συμπαθής, αλλά χωρίς μέλλον.

Σχολιάστε