Δήμος Πόρου: Σημαντικά θέματα στο Δ.Σ. της Τρίτης 11 ΔεκεμβρίουΜε πολύ σοβαρά θέματα, θα ασχοληθεί το Δημοτικό Συμβούλιο Πόρου την Τρίτη 11 Δεκεμβρίου. Η συνεδρίαση θα γίνει στις 3 το μεσημέρι στη Χατζοπούλειο.
Τα κυριότερα θέματα που θα συζητηθούν είναι τα ακόλουθα:
1.Έγκριση των όρων της προγραμματικής σύμβασης για το έργο «Βελτίωση λειτουργίας Βιολογικού Καθαρισμού αντλιοστασίων & αποχετευτικού δικτύου ακαθάρτων Δήμου Πόρου» προϋπολογισμού 610.000,00€ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ. (Εισηγητής κ. Ξάνθης Αναστάσιος).
2. Αποδοχή ένταξης της πράξης «Ανάδειξη μονοπατιών Λεμονοδάσους – Περιφερειακής Ενότητας Νήσων» στο πρόγραμμα «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδος 1007-2013» (από αναβολή) (Εισηγητής κ. Ξάνθης Αναστάσιος).
3. Έγκριση της υπ’ αριθμ. 116/2012 Απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πόρου (περί αναμόρφωσης του Π/Υ του) (Εισηγητής κ. Μωρόπουλος Δημήτριος).
4. Καθορισμός ημερομηνίας για Απολογισμό Πεπραγμένων Δημοτικής Αρχής έτους 2011 (Εισηγητής κ. Δήμαρχος).
5. Έγκριση χορήγησης ειδών διατροφής σε απόρους δημότες με διατακτικές (Εισηγήτρια κ. Μητσιοπούλου Σταματίνα).
6. Έγκριση διάθεσης πίστωσης για αντιμετώπιση εξόδων πρωτοχρονιάς κ.λ.π. (Εισηγήτρια κ. Μητσιοπούλου Σταματίνα).
7. Θέμα Κέντρου Υγείας Γαλατά (Εισηγητής κ. Μωρόπουλος Δημήτριος).
Εντωμεταξύ, αναφορικά με το θέμα του Λεμονοδάσους, εστάλη το ακόλουθο ψήφισμα από φορείς, προς τον Δήμο Πόρου:

«Εν όψει της κρίσιμης απόφασης του συμβουλίου σας, της Τρίτης 11-12-2012 με θέμα την αποδοχή του έργου ‘’Ανάδειξη των μονοπατιών του Λεμονοδάσους’’, σας γνωρίζουμε τα κάτωθι…
Σε έκτακτη συνεδρίαση των διοικητικών μας συμβουλίων αποφασίσαμε να σας κοινοποιήσουμε τη θέση μας ότι το έργο δεν λαμβάνει υπ’ όψιν του την ιστορία του Λεμονοδάσους, το ΦΕΚ υπ’ αριθμ. 849/-25-Σεπτ.-1979 περί προστασίας του, ως ‘’εξαιρέτου φυσικού κάλλους’’ και δεν αναδεικνύει τα στοιχεία που συναποτελούν την έννοια του Λεμονοδάσους, όπως είναι:

• Το φυτικό κεφάλαιο που λόγω υπεργήρανσης δεν μπορεί να είναι παραγωγικό.

• Το πρόβλημα του ποτίσματος που γίνεται με μεγάλη δυσκολία, η οποία προέρχεται από διάφορους παράγοντες και μεταξύ αυτών την κακή κατάσταση των τσιμέντινων αυλακιών (κοντίτων), που προκαλεί εξαιρετικά μεγάλη απώλεια νερού.

• Τα μνημεία του Λεμονοδάσους όπως, νερόμυλους, στοές, ξωκλήσια, παληές ταβέρνες, μονοπάτια κ.λ.π.

• Την ιστορία του.

Αντίθετα η χρήση μπετόν, κροκαλών, σταμπωτού μπετόν, φωτιστικών, κ.λ.π. που είναι στοιχεία ξένα προς το τοπίο, αλλοιώνει το φυσικό περιβάλλον στο Λεμονοδάσος.

Γι αυτό προτείνουμε την μη αποδοχή αυτού του έργου και την ανάληψη νέας προσπάθειας στην οποίαν όλοι οι φορείς θα συμβάλουμε για νέα μελέτη που να αναδεικνύει τα ιστορικά στοιχεία που συνθέτουν το Λεμονοδάσος και να διαφυλάσσει το ‘’εξαιρέτου φυσικού κάλλους τοπίο’’, που είναι και χρέος μας να παραδώσουμε στις επόμενες γενιές.

Σύλλογος γυναικών Πόρου Σύλλογος Πολιτών και Καταναλωτών Πόρου

‘’Ποριώτισσα’’

Πολιτιστικός Σύλλογος Γαλατά Το παρόν προσυπογράφει και η ‘’ομάδα
‘’Οι φίλοι της Παράδοσης’’ πρωτοβουλίας για τη διάσωση του Λεμονοδάσους’’»
Σχολιάστε