Δήμος Πόρου: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο Πόρος – Ενημέρωση προς πλημμυροπαθείςDSC_1578Με επιστολή του προς την Περιφέρεια Αττικής και τις Γενικές Γραμματείες Πολιτικής Προστασίας και Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής τα ξημερώματα της Τρίτης 9.12.2014, ο Δήμαρχος Πόρου, Γιάννης Δημητριάδης, ζήτησε να κηρυχθεί το νησί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, εξαιτίας των πρωτοφανών καιρικών φαινομένων που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας. Περίπου εκατό σπίτια, κυρίως στις περιοχές Ασκελίου και Συνοικισμού, πλημμύρισαν και χρειάστηκε η συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για απάντληση υδάτων, ενώ ακόμα περισσότερα έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές. Επίσης, τμήματα του οδικού δικτύου και όλα τα ρέματα του νησιού έχουν κατακλιστεί από χώματα, φερτά υλικά και πέτρινους όγκους.     Ο κ. Δημητριάδης ζήτησε τη συνδρομή των συναρμόδιων Αρχών στην αντιμετώπιση των ζημιών, την απομάκρυνση φερτών υλικών και την καταγραφή των ζημιών.

DSC_1529

Ο Δήμος Πόρου ενημερώνει τους ιδιοκτήτες που έχουν υποστεί ζημιές ότι μπορούν να προσέρχονται στο Δημαρχείο για να προσκομίσουν φωτογραφίες των ζημιών και να υποβάλλουν αίτηση για διενέργεια αυτοψίας. Οι πολίτες μπορούν επίσης να επικοινωνούν με τον Δήμο στα τηλέφωνα 22983-20512 και 22983-20500, για να ενημερώσουν για τυχόν προβλήματα που υπάρχουν. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις διαδικασίες που θα δρομολογηθούν για την παροχή αποζημιώσεων θα γίνουν γνωστές με νεότερη ανακοίνωση. Λόγω των έκτακτων συνθηκών όλα τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά σήμερα Τρίτη 9.12.2014 και αύριο Τετάρτη 10.12.2014, ενώ παρακαλούνται οι δημότες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις με τα οχήματά τους, ώστε να διευκολυνθεί η αποκατάσταση των δρόμων και η απομάκρυνση των φερτών υλικών.          

DSC_1586                 
Comments (3)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Σοφιάννα Ποζιάδη says:

  Μήπως οι διάφοροι σύλλογοι του νησιού μας θα έπρεπε να ανασκουμπωθούν και να δημιουργήσουν ομάδες εθελοντών που θα βοηθήσουν στην αποκατάσταση των ζημιών ? Είδα τα παιδιά του Δήμου να δουλεύουν και τα λυπήθηκα. Είδα και δημότες να παραπονιούνται που δεν έρχεται ο Δήμος να τους καθαρίσει το χώρο τους. Τι θα προλάβει και τι μπορεί να κάνει ο Δήμος με τα μέσα που διαθέτει ? Εδώ χρειάζεται ιδιωτική πρωτοβουλία, εθελοντισμός και αλληλεγγύη. Ανασκουμπωθείτε και αρχίστε την δουλειά γιά το νησί μας και τον συνάνθρωπό μας.

 2. kylee says:

  σοφιαννα εισαι θεα! μακαρι να σκεφτονταν ολοι οπως εσυ!
  μια παλια σου γειτονισσα

 3. Γιάννης Γκούμας says:

  Η εθελοντική προσπάθεια θα μπορούσε να επικουρεί των προσπαθειών των συνεργείων. Δεν πρέπει να δρουν αυτόνομα τέτοιες ομάδες, γιατί μπορεί να είναι μέχρι και επικίνδυνο.
  Επίσης οι εθελοντές δρουν εθελοντικά, πάνω στα αντικείμενα που θέλουν να ενεργήσουν, και φυσικά σε αντικείμενα που είναι σε θέση να γνωρίζουν.

Σχολιάστε