Δήμος Πόρου: Ενημέρωση για θέματα υγείαςIMGP1229

Συνεχίζεται η θετική εξέλιξη των θεμάτων Υγείας στον Δήμο Πόρου, καθώς, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Πόρου, από τις 7 Οκτωβρίου τοποθετήθηκε η νέα αγροτική γιατρός του Περιφερειακού Ιατρείου, η οποία θα παραμείνει σε αυτό για ένα έτος.

Η εξέλιξη αυτή αποτελεί το επόμενο βήμα της ευόδωσης των προσπαθειών της δημοτικής αρχής για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των δημόσιων υπηρεσιών Υγείας στο νησί, μετά την τοποθέτηση δύο γενικών γιατρών τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο, οι οποίοι κάλυψαν, με την αποκλειστική διάθεσή τους μόνο στα νέα Ιατρεία του Πόρου (κτ. ΚΑΠΗ), όλες τις ανάγκες έκτακτων περιστατικών που παρουσιάστηκαν κατά το διάστημα αυτό.

Για πρώτη φορά στην ιστορία του Δήμου, το διάστημα αυτό παρασχέθηκαν υπηρεσίες αντιμετώπισης επειγόντων περιστατικών και διακομιδής στα Ιατρεία του Πόρου και καλύφθηκε σε 24ωρη βάση κάθε ανάγκη έκτακτης επέμβασης εκτός Ιατρείων στο νησί.

Με επείγον έγγραφό του στον Διευθυντή του Κ.Υ. Γαλατά στις 24 Οκτωβρίου 2016, κοινοποιούμενο στον Υφυπουργό Υγείας, ο Δήμαρχος Πόρου Γιάννης Δημητριάδης ζήτησε

α) την αντίστοιχη αποκλειστική διάθεση στο Ιατρείο του Πόρου της νέας αγροτικής γιατρού, αλλά και της μόνιμης γιατρού που υπηρετεί επί χρόνια σε αυτό (και όχι την διάθεσή τους στο Κ.Υ. Γαλατά για εφημερίες, όπως γίνεται μέχρι σήμερα),

β) την εκτέλεση εφημεριών 24ωρης βάρδιας on-call στον Πόρο και από τις δύο γιατρούς,

γ) την αποκλειστική διάθεση ενός ασθενοφόρου του Κ.Υ. Γαλατά με τον οδηγό του εντός του νησιού,

δ) την επίσκεψη παιδιάτρου δύο φορές την εβδομάδα

και ε) την ανάλογη επίσκεψη όλων των γιατρών άλλων ειδικοτήτων που επισκέπτονται το Κ.Υ. Γαλατά.

Επίσης, επανέλαβε το πάγιο αίτημα του Δήμου, από το 2014 και μετά, για αναβάθμιση του Περιφερειακού Ιατρείου σε Πολυδύναμο, ώστε οι ανωτέρω αυτονόητες για κάθε νησί υπηρεσίες να εξασφαλίζονται σε πάγια και οριστική βάση.

Για το συγκεκριμένο θέμα, ο Δήμαρχος Πόρου επικοινώνησε με τον Υφυπουργό Υγείας, Π. Πολάκη, και πραγματοποίησε, μαζί με την εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλο Υγείας, Μ. Βαρβάρου, συνάντηση εργασίας στα γραφεία της Διευθύντριας της Υγειονομικής Περιφέρειας Όλ. Ιορδανίδου, η οποία δεσμεύθηκε για την προώθηση των αιτημάτων του Δήμου στα αρμόδια όργανα του Υπουργείου.

 

Με την αφορμή της παρούσας ανακοίνωσης, ο Δήμος Πόρου επιθυμεί να ευχαριστήσει δημόσια τους γιατρούς Γιώργο Συρίγο και Ιωσήφ Ρχεσσάλ για την αξιέπαινη διάθεση προσφοράς που επέδειξαν κατά την παραμονή τους στο νησί, καθώς και τα καταστήματα Άσπρος Γάτος, Θεανώ, Πανόραμα, Γειά Μας, Στη Ρότα, Όασις, Macaroni & More, Σπιλιάδα, Primasera, Βασίλης, Colona, Δημήτρης & Odyssey Bistro που τους προσέφεραν δωρεάν διατροφή. Τέλος, επισημαίνεται ότι ο Δήμαρχος, Γιάννης Δημητριάδης, ανέλαβε προσωπικά τη διαμονή των γιατρών στο νησί μας.
Comments (4)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Mpampis says:

  Χθες δεν έπαιρνε το ασθενοφόρο μπροστά γιατί έμεινε από μπαταρία, και σήμερα βγαίνει Δ.Τ. ?

  φοβερή σύμπτωση …

 2. porios says:

  Κύριε Μπάμπη.Επειδή δεν τα ξέρω καλά,μπορείς σε παρακαλώ να με πληροφορήσεις εάν το ασθενοφόρο ανήκει στον Δήμο Πόρου και επομένως είναι ευθύνη του Δήμου η συντήρηση και ετοιμότητά του ή μήπως σε κάποια άλλη ΚΡΑΤΙΚΗ υπηρεσία ή όπως πχ το Κέντρο Υγείας;

 3. Mpampis says:

  α, ωραία, το ασθενοφόρο δεν είναι δικό μας, οπότε στα παλιά μας τα παπούτσια ….

  Ας πεθάνει όποιος να ‘ναι, αρκεί να μην είναι ευθύνη μας.

  Κάτσε να δεις, κάπου το είχα ξαναδεί … τότε με την κολόνα φωτισμού που προσπαθούσε ο δήμος να την φορτώσει στο ΚΕ Πόρος….

  Πόσο σαπίλα, πόσο …

 4. andreas says:

  Θα ηθελα να ρωτησω γιατι για να γινει κατοικον επισκεψη απο τους δυο γιατρους του δημου θα πρεπει να υπαρχει πρωτα εγκριση απο την κυρια βαραβαρου.Αυτη θα κρινει αν ενα περιστατικο πρεπει να αντιμετωπιστει στο κεντρο υγειας του γαλατα και αν απο τους γιατρους?Τι αλλο θα δουμε πλεον..

Σχολιάστε