Δήμος Πόρου: Απαράδεκτη η απόφαση του Σ.Α.Σ.Την απόφαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών, που έκανε δεκτό το αίτημα της Κοινοπραξίας των Φ/Β, για περικοπή των δρομολογίων, σχολίασε με δελτίο τύπου, ο Δήμος Πόρου. Δημοσιεύουμε αυτούσιο το δελτίο τύπου:

“Ο Δήμος Πόρου, με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους δημότες και τους επισκέπτες του, εκφράζει την ΠΛΗΡΗ ΑΝΤΙΘΕΣΗ του στην απόφαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών με την οποία κάνει δεκτό κατά πλειοψηφία το αίτημα τροποποίησης των δρομολογίων της Πορθμειακής Γραμμής Πόρου-Γαλατά για την χρονική περίοδο Νοέμβριος 2012- Οκτώβριος 2013.
Η Πορθμειακή γραμμή Πόρου-Γαλατά, αποτελεί τη κύρια πύλη εισόδου των επισκεπτών, αλλά και των μονίμων κατοίκων του νησιού, λαμβανομένης της σημαντικής μείωσης των θαλάσσιων δρομολογίων των Συμβατικών Ε/Γ-Ο/Γ καθώς και των Ταχύπλοων της γραμμής Πειραιά-Πόρου.
Η μείωση των δρομολογίων της Πορθμειακής Γραμμής Πόρου-Γαλατά θα οδηγήσει σε σοβαρή οικονομική υποβάθμιση το σύνολο των επιχειρήσεων του νησιού και θα προκαλέσει μια σειρά κοινωνικών αναταραχών, καθώς η καθημερινότητα των κατοίκων επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό από την σύνδεση του Πόρου με την απέναντι ακτή του Γαλατά.
Η έγκριση από το Σ.Α.Σ. του αιτήματος της Κοινοπραξίας, έγινε παρά την έντονη αντίθεση των Φορέων του Δήμου Πόρου, όπως αυτή εκφράστηκε από την παρουσία πολυμελούς αποστολής του Δημοτικού Συμβουλίου και του Εμπορικού Συλλόγου Πόρου, με επικεφαλής το Δήμαρχο κ. Δημήτρη Στρατηγό, στην συνεδρίαση της 8ης Ιουνίου στο Υπουργείο Ανάπτυξης.
Στη παραπάνω συνεδρίαση, η αντιπροσωπεία του Δημοτικού Συμβουλίου, τόνισε ιδιαίτερα πως δεν έχει υποβληθεί καμία οικονομοτεχνική μελέτη από τη πλευρά της Κοινοπραξίας, από την οποία να προκύπτει το όφελος από την μείωση των δρομολογίων. Για το λόγο αυτό δεν έπρεπε να γίνει δεκτή η αναίτια αυτή εισήγηση. Η κατά πλειοψηφία απόφαση του Σ.Α.Σ. έχει γνωμοδοτικό χαρακτήρα προς τον αρμόδιο Υπουργό.
Ο Δήμος Πόρου, σε καμία περίπτωση δεν θα δεχτεί την απαράδεκτη αυτή απόφαση και θα προσφύγει άμεσα στον Υπουργό για να μην την κάνει αποδεκτή, ζητώντας από όλους τους βουλευτές και πολιτευτές της περιοχής μας να στηρίξουν το δίκαιο αίτημά μας.
Παράλληλα, η Δημοτική Αρχή καλεί όλους τους φορείς του νησιού, κατοίκους και ετεροδημότες να σταθούν πολύτιμοι αρωγοί στην προσπάθειά της για διατήρηση συχνών και επαρκών δρομολογίων στην πορθμειακή γραμμή Πόρου – Γαλατά.”
Σχολιάστε