Δήμαρχος Πόρου: Επικίνδυνη η κατάσταση με τον Λιμενάρχη Πόρου – Να λάβουν άμεσα θέση ο Υπουργός Ναυτιλίας και ο Αρχηγός του Λ.Σ.12510262_505813852931257_6345254990285041980_nΑπίστευτα πράγματα καταγγέλλει με ανακοίνωση του ο Δήμαρχος Πόρου Γιάννης Δημητριάδης, σχετικά με στάση που κρατάει ο Λιμενάρχης Πόρου, και τις ενέργειες του την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου στον Πόρο και οι οποίες θέτουν σε αδράνεια βασικές αρμοδιότητες του Δήμου και προκαλούν σοβαρούς κινδύνους για την δημόσια ασφάλεια και τις ιδιωτικές και δημόσιες περιουσίες.

Επίσης ο κ. Δημητριάδης, καλεί πλέον και δημοσίως τον Υπουργό Ναυτιλίας κ. Θ. Δρίτσα και τον Αρχηγό του Λ.Σ. κ. Αθ. Αθανασόπουλο, να απομακρύνουν άμεσα τον επικίνδυνο Λιμενάρχη από την συγκεκριμένη υπηρεσία, προτού σημειωθεί κάποιο ακραίο συμβάν.

Η ανακοίνωση του Δημάρχου Πόρου έχει ως εξής:

 

Ξεπέρασε κάθε όριο ανοχής η συμπεριφορά και ο τρόπος άσκησης των καθηκόντων του Λιμενάρχη Πόρου, θέτοντας πλέον σε κίνδυνο, εκτός από την κοινωνική ειρήνη, και την δημόσια ασφάλεια στο νησί. Μετά τις αρμοδιότητες που αφορούν στον έλεγχο των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, τις οποίες εδώ και χρόνια ασκεί με δύο μέτρα και δύο σταθμά προς όφελος συγκεκριμένων επιχειρηματιών (όπως καταγγέλλει αρμοδίως –αλλά ματαίως- η δημοτική αρχή από το 2014), ο Λιμενάρχης, έχοντας στοχοποιήσει κάθε δράση της δημοτικής αρχής, θέτει πλέον σε αδράνεια βασικές αρμοδιότητες του Δήμου και προκαλεί σοβαρούς κινδύνους για την δημόσια ασφάλεια και τις ιδιωτικές και δημόσιες περιουσίες.

Ειδικότερα, σήμερα 15.1.2016, ο Λιμενάρχης, φορώντας πολιτική περιβολή και κάνοντας βόλτα τον σκύλο του, διέκοψε νόμιμες κατεπείγουσες εργασίες καθαρισμού του δημοτικού δικτύου ομβρίων, τις οποίες διενεργούσε ο Δήμος ενόψει των επερχόμενων επικίνδυνων καιρικών φαινομένων και κίνησε την αυτόφωρη διαδικασία κατά των επαγγελματιών που συνέδραμαν σε αυτές, με την αιτιολογία ότι ο ένας δεν είχε άδεια εκτέλεσης έργου (παρότι διενεργούσε μόνο προσωρινή αφαίρεση χώματος σε βάθος μισού μέτρου σε αλτάνα) και ότι ο δεύτερος είχε σταθμεύσει παράνομα το αποφρακτικό μηχάνημά του επί του πεζοδρομίου (!!!).

Οι εργασίες, γίνονταν σε φρεάτιο και αγωγό (έναντι κτ. Συγγρού), τα οποία με την ελάχιστη έμφραξη φράζουν, προκαλώντας πλημμύρα που θέτει σε κίνδυνο πεζούς, μαθητές σχολείων, οχήματα και ισόγεια κτηρίων. Μάλιστα, πριν την εκτέλεσή τους ο Δήμος είχε ενημερώσει για αυτές το Λιμεναρχείο, χωρίς εκείνο να προβάλει καμία αντίρρηση, ενώ αντίστοιχες αυτονόητες εργασίες του Δήμου διενεργούνται νομίμως από συστάσεώς του, με την έμπρακτη άδεια του Λιμεναρχείου, αφού όλοι οι αγωγοί ομβρίων του οικισμού του Πόρου διέρχονται χώρους χερσαίας ζώνης λιμένα πριν την απόληξή τους στην θάλασσα.  Αποτέλεσμα της παρέμβασης του Λιμενάρχη ήταν, αφενός ότι ο επίμαχος αγωγός παρέμεινε τελικά φραγμένος και αφετέρου ότι οι ιδιώτες χειριστές χωματουργικών και αποφρακτικών μηχανημάτων, καθώς και οι δημοτικοί υπάλληλοι, φοβούνται πλέον να εκτελούν τέτοιες ζωτικής σημασίας εργασίες του Δήμου, προκειμένου να αποφύγουν το αυτόφωρο και την άδικη παραπομπή τους σε δίκη.

 

      Με επιστολή του προς τον Λιμενάρχη Πόρου, η οποία κοινοποιείται στην πολιτική και υπηρεσιακή του ηγεσία, ο Δήμαρχος Πόρου, Γιάννης Δημητριάδης, καθιστά τον ίδιο και την υπηρεσία του υπεύθυνους για κάθε βλάβη που τυχόν προκληθεί εξαιτίας της στάσης του σε πρόσωπα και σε δημοτικές και ιδιωτικές περιουσίες στον Πόρο. Η δημοτική αρχή καλεί πλέον (και) δημοσίως τον Υπουργό Ναυτιλίας κ. Θ. Δρίτσα και τον Αρχηγό του Λ.Σ. κ. Αθ. Αθανασόπουλο, να απομακρύνουν άμεσα τον επικίνδυνο Λιμενάρχη από την συγκεκριμένη υπηρεσία, προτού σημειωθεί κάποιο ακραίο συμβάν για το οποίο θα ψάχνουμε κατόπιν εορτής ενώπιον των τηλεοπτικών καναλιών ποιος έφταιγε.
Comments (10)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. αυτόπτης μαρτυρας says:

  Το σκυλάκι τι σε πείραξε κύριε Δήμαρχε? Δεν κάνει κανένα κακό εκτός, του ότι κατουράει κάθε μέρα ανελλιπώς τα σκαλάκια του Λιμεναρχείου!!!

 2. ΠΑΚΩΜΟ says:

  Κύριε αυτόπτη μάρτυρα βεβαίως και δεν ενοχλεί οποιονδήποτε εάν κάποιος βγάζει βόλτα τον σκύλο του.Οταν όμως ο λιμενάρχης κάνει υπηρεσία οφείλει να φοράει την στολή του και να τηρεί τις προβλεπόμενες διαδικασίες.Επί τη ευκαιρία θέλω να σε ρωτήσω μήπως ξέρεις τον λόγο για τον οποίο στην θέση του λιμενάρχου Πόρου στη οποία ανέκαθεν ετοποθετείτο αξιωματικός εξ υπαξιωματικών (συνήθως,παλαιότερα) βαθμού σημαιοφόρου έως το πολύ υποπλοιάρχου τοποθετήθηκε αντιπλοίαρχος καριέρας;Δεν είναι περίεργη η τόση αναβάθμιση του Λιμεναρχείου Πόρου;

 3. mpampis says:

  @Πάκωμο το Λιμεναρχείο Πόρου έχει εδώ και χρόνια αναβαθμιστεί και έχει πολύ κόσμο άρα και μεγάλο βαθμό ο επικεφαλής. Βέβαια καμιά σχέση δεν έχει με το θέμα. Όπως καμιά σχέση δεν έχει και το αν φόραγε στολή κι αν είχε το σκυλί μαζί του. Άλλωστε υπάρχει ήδη καταγγελία ότι δεν φοράει συχνά την στολή του.

  @Κανατσίδη
  “οι οποίες θέτουν σε αδράνεια βασικές αρμοδιότητες του Δήμου”

  Ουάου !!!

  Δηλαδή υπάρχει αρμοδιότητα ο Χ εργολάβος να κάνει διάφορες εργασίες χωρίς άδεια με προφορική εντολή δημάρχου ?

  Γιατί πάλι δεν είχε βγάλει ο Δήμος την απαραίτητηαάδεια

 4. Νίκος says:

  Τι μας λές ρε babis ότι το Λιμεναρχείο του Πόρου είναι αναβαθμισμένο γιατί έχει μεγάλο αριθμό λιμενοφυλάκων και πρέπει να έχει υψηλόβαθμο Αξιωματικό επικεφαλή.
  Δεν εξαρτάται από τον αριθμό του πληρώματος η τοποθέτηση υψηλόβαθμου Αξιωματικού σε θέση ευθύνης αλλά από πολλές άλλες παραμέτρους.
  Δηλαδή το ΚΕΠ Πόρος που είναι προσωρινά ανενεργό και με μικρό αριθμό πληρώματος θα πρέπει με το σκεπτικό σου να διοικείται από Υπαξιωματικό.
  Συνήθως υψηλόβαθμοι Αξιωματικοί τοποθετούνται σε μικρές μονάδες όταν θεωρούνται ΄΄μη εξελίξιμοι΄΄.
  Το ότι δεν φορά την στολή του ο Λιμενάρχης Πόρου δεν προσβάλλει μόνο την υπηρεσία του αλλά και όλους τους ¨Ελληνες φορολογούμενους που με τα χρήματά τους πληρώνεται για να κάνει συγκεκριμένη εργασία και όχι εν ώρα υπηρεσίας να βγάζει βόλτα το σκυλάκι.
  Αν τολμούσε οποιοσδήποτε Δημόσιος Υπάλληλος να είχε την αντίστοιχη συμπεριφορά με τον Λιμενάρχη Πόρου θα ήταν το κύριο καθημερινό θέμα κακόβουλων σχολείων στα Cafe του νησιού.
  Ο κος Λιμενάρχης όμως απολαμβάνει την ασυλία που του παρέχει το τρίπτυχο των 3 Μ.Μ.Μ.
  ( Μητρ.- Μπλιου – Μουστ) που μαζί με τον κο Τσιπούρα και τους άλλους διαπλεκόμενους καλύπτουν όλες τις άνομες κινήσεις του.
  Είναι δε πολύ τυχερός ο κος Λιμενάρχης που υπηρετεί στον Πόρο που ο κόσμος είναι, εκτός από φιλήσυχος και τρομερά ανεκτικός.
  Γιατί αν υπηρετούσε σε άλλο νησί θα τον είχαν πετάξει στην θάλασσα.
  Αν δε λειτουργούσε με αυτό τον τρόπο σε οποιοδήποτε κράτος της Αφρικής θα είχε εκδιωχθεί με συνοπτικές διαδικασίες.
  κε Λιμενάρχα το νησί μας δεν σας μπορεί πιά
  GO HOME.

 5. Dimitris says:

  Εάν είχε βγάλει μια έρημη άδεια το Λιμενικό Ταμείο (γιατί σε δικό του χώρο έγιναν οι εργασίες), θα είχαμε τέτοιο θέμα ?

  Προφανώς και όχι.

  Οπότε η απορία είναι γιατί δεν έβγαλε το Λιμενικό Ταμείο άδεια.

  Και κύριε Κανατσίδη, μην προσβάλλετε την νοημοσύνη των αναγνωστών, δεν βούλωσε ξαφνικά το φρεάτιο ώστε να υπάρχει ανάγκη να γίνουν όλα άμεσα, φτάνουν οι δημοσιογραφικές υπερβολές …

  Τόσους μήνες είχε διαθέσιμους ο κ. Δημητριάδης, γιατί λοιπόν ?¨

 6. MACCHIAVELLI says:

  Οταν σπερνεις ανεμους, θεριζεις θυελλες.!

 7. Κωστας says:

  Είστε και άσχετοι. Το φρεάτιο δεν είναι στη ΧΖΛ. Άμα δεν ξέρετε μην μιλάτε.Άρα τί άδεια να ζητήσει το ΔΛΤ για χώρο που είναι εκτός δικαιοδοσίας του; Macchiavelli σιγά ρε φοβηθήκαμε. Αν ο κάθε Λιμενάρχης, Διοικητής ή Δήμαρχος σκεφτόταν έτσι θα είχαμε γίνει ζούγκλα. Εντάξει αυτός εδώ είναι ανεκδιηγητος. Δεν σέβεται ούτε τη στολή που φοράει (καλό κι αυτό) ούτε τους υφισταμένους του κανέναν. Ένα πράγμα μόνο σέβεται κι αυτό το ξέρουμε όλοι.

 8. Giorgos Anagnostopoulos (moust) says:

  Αγαπητέ Νίκο, επειδη στο σχόλιο σου αναφέρεις κάποια συγκεκριμένα ονόματα, απο τα οποία ενα ειναι εγω, αν δεν εισαι αδελφή πες μας και εσυ το όνομα σου και πες μας ποιος εισαι, ή μήπως φοβάσαι κατι; Εμείς πάντως δεν εχουμε κατι να φοβηθούμε. Οι μάγκες όταν μιλάνε, μιλάνε με το όνομα ολόκληρο!

 9. Κωστας says:

  Οι μάγκες σέβονται τους συμπολίτες τους και δεν τους αφήνουν να ψωμολυσάνε χρησιμοποιόντας αθέμιτα μέσα φίλε Γιώργο. Αλλά ψιλά γράμματα….

 10. Dimitris says:

  Οι μάγκες βγάζουν το ψωμί τους μόνοι τους, και δεν γκρινιάζουν για τους άλλους, ούτε αναπολούν κουμουνιστικά καθεστώτα, να μοιράσουν οι αρχές την δουλειά σε όλους ….

Σχολιάστε