Δήμαρχος Πόρου: “Απάντηση στον βρώμικο πόλεμο ηλεκτρονικών μέσων”dimarxosΑπό το Γραφείο Τύπου του Δήμου Πόρου, λάβαμε το ακόλουθο δελτίο τύπου: 

“Στις 16.2.2016 η ιστοσελίδα mellon.gr, του καταδικασμένου από τα Ποινικά Δικαστήρια για συκοφαντική δυσφήμηση του Δημάρχου Πόρου Γιάννη Δημητριάδη, Βασίλη Λαζαρίδη, και στις 17.2.2016 η ιστοσελίδα μελών της αντιπολίτευσης του Δήμου, porosplus.gr, με διαχειριστή τον κ. Πάνο Θεοχάρη, ανήρτησαν συκοφαντικά δημοσιεύματα σε βάρος του Γιάννη Δημητριάδη, με τα οποία τον συσχέτιζαν με ποινικές κατηγορίες για υπέρβαση εκλογικών δαπανών στις δημοτικές εκλογές του 2014. Η δεύτερη ιστοσελίδα μάλιστα, παραποίησε ακόμα και το περιεχόμενο των διατάξεων που αφορούν τις εκλογικές δαπάνες, γράφοντας ότι το ανώτατο όριο επιτρεπόμενων δαπανών στις δημοτικές εκλογές για τον Δήμο Πόρου είναι δήθεν 2.500€, ενώ στην πραγματικότητα είναι 51.000€, ώστε να προκύπτει ως βέβαιο συμπέρασμα ότι ο κ. Δημητριάδης το παραβίασε. Επίσης, χωρίς καμία τεκμηρίωση, συσχέτισε στον Δήμαρχο Πόρου με «φήμες για άλλα έξοδα» και τού απέδωσε ότι διέθεσε «πακτωλό χρημάτων».

Απαντώντας, ο Δήμαρχος Πόρου απέστειλε άμεσα ηλεκτρονικές επιστολές σε αμφότερες τις ιστοσελίδες, με τις οποίες τούς επεσήμανε ότι η εναντίον του κατηγορία (για την οποία ήταν κατηγορούμενος την Τετάρτη 16.2.2016 σε δίκη που αναβλήθηκε λόγω της αποχής των δικηγόρων) δεν είχε απολύτως καμία σχέση με υπέρβαση εκλογικών δαπανών, αλλά αφορούσε την ανάρτηση τριών πανό υπέρ της υποψηφιότητάς του από δημότες του Πόρου στις οικίες τους, η οποία καταγγέλθηκε από τον ανθυποψήφιό του στις εκλογές, Σπ. Σπυρίδωνα, με μήνυσή του. Στους δύο συντάκτες επισημάνθηκε ότι στα δημοσιεύματά τους αναφέρονται σε τελείως διαφορετικές διατάξεις του Νόμου από εκείνες για τις οποίες κατηγορείται ο κ. Δημητριάδης και τούς ζητήθηκε να αποκαταστήσουν την αλήθεια, καθώς και να δημοσιεύσουν την επιστολή διαμαρτυρίας. Επιπλέον, στον κ. Θεοχάρη επισημάνθηκε ότι παραθέτει ανακριβώς το όριο των επιτρεπόμενων εκλογικών δαπανών και τού ζητήθηκε να το διορθώσει, καθώς και να εξηγήσει τι εννοεί με τις εκφράσεις του «πακτωλός χρημάτων» και «φήμες για άλλα έξοδα». Ωστόσο, κανείς από τους δύο συντάκτες δεν διόρθωσε το δυσφημιστικό δημοσίευμά του ούτε δημοσίευσε την επιστολή του Δημάρχου Πόρου, ενώ το mellon.gr, όχι μόνο δεν αποκατέστησε την αλήθεια, αλλά ενέτεινε τον «δημοσιογραφικό» τραμπουκισμό του προς τον κ. Δημητριάδη με νέα συκοφαντικά ή/και υβριστικά δημοσιεύματα.

 

Ο Δήμαρχος Πόρου, αφού ανέμενε μία βδομάδα για την δημοσίευση των απαντήσεών του, υποχρεούται να αποκαταστήσει την αλήθεια με Δελτίο Τύπου και να ενημερώσει για τον βρώμικο ρόλο των δύο ως άνω μέσων έναντι του Δήμου. Πέραν των ανωτέρω, για τα οποία ο κ. Δημητριάδης θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη, οι αναγνώστες πρέπει να γνωρίζουν ότι οι εν λόγω δύο ιστότοποι επανειλημμένα δεν αναρτούν δημοσιεύσεις του Δήμου που τούς αποστέλλονται, με αποτέλεσμα συνολικά η στάση τους έναντι του Δήμου να μην έχει κανένα χαρακτηριστικό δημοσιογραφικής λειτουργίας, παρά μόνο χαρακτηριστικά παραταξιακής προπαγάνδας, η οποία σε αρκετές περιπτώσεις –όπως στην προκειμένη– έχει ξεπεράσει τα όρια της ελευθερίας της έκφρασης και έχει εισέλθει στο πεδίο της συκοφαντίας.

Διευκρινίζεται, τέλος, ότι η κριτική, όσο σκληρή, όσο εμπαθής, όσο φανατική και όσο αγενής και αν είναι, δεν ενοχλεί καθόλου, από όποιον και αν προέρχεται. Αυτά που δεν είναι ανεκτά, είναι η διαστρέβλωση της αλήθειας, η λογοκρισία, η συκοφάντηση και η κατάργηση ακόμα και των ελάχιστων αρχών δεοντολογίας. Ειδικά όταν τα παραπάνω παρουσιάζονται σε ανυποψίαστους αναγνώστες με το περιτύλιγμα της δήθεν ειδησεογραφίας.”

 

 
Σχολιάστε