Δήμαρχος προς Λιμενάρχη: Αφήστε τη δημόσια αντιπαράθεση και κάντε τη δουλειά σαςgiandimΈντονη αντιπαράθεση έχει προκαλέσει τόσο η δημοσίευση της απαντητικής επιστολής του Λιμενάρχη Πόρου κ. Αθηναίου προς τον Δήμαρχο Πόρου, όσο και το περιεχόμενο της επιστολής του κ. Αθηναίου, αναφορικά με τα φαινόμενα της άγρας πελατών στο λιμάνι του νησιού.

Μετά την επιστολή του Δημάρχου Πόρου προς τον Λιμενάρχη, στις 7 Οκτωβρίου, με την οποία ο Δήμαρχος Πόρου του έκανε ορισμένες επισημάνσεις για το φαινόμενο της άγρας στον Πόρο, ο Λιμενάρχης Πόρου κ. Αθηναίος, απέστειλε στον Δήμαρχο, απαντητική επιστολή, η οποία δημοσιεύτηκε στη σελίδα porosplus.gr (για την οποία είναι υπεύθυνοι οι κ.κ. Νίκος Νόσης, Βαγγέλης Καΐκας του Δημητρίου και Τάσος Ρόδης).

Στην επιστολή του Λιμενάρχη, απάντησε ο Δήμαρχος Πόρου εχθές 13 Οκτωβρίου με την ακόλουθη επιστολή:

Πόρος 13 Οκτωβρίου 2014

Αριθμ. Πρωτ: – 6850 –

ΠΡΟΣ: Λιμεναρχείο Πόρου, Λιμενάρχη κ. Ι. Αθηναίο

ΚΟΙΝ: 1. Δ.Λ.Τ. Πόρου

2. Α.Τ. Πόρου

ΘΕΜΑ: Πάταξη άγρας πελατών από καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στο λιμάνι του Πόρου

Σχετικά: Η από 8.10.2014 επιστολή σας

κ. Λιμενάρχη,

Καταρχήν είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι δώσατε στην δημοσιότητα την επιστολή που μού αποστείλατε. Τόσο επειδή η ιδιότητά σας δεν σάς επιτρέπει να δημιουργείτε δημόσιες αντιπαραθέσεις πολιτικού χαρακτήρα, αλλά και επειδή η δημοσίευση της δικής μου επιστολής, αλλά και η σύνταξή της καθαυτή σε συνέχεια της συνάντησής μας, έγινε μετά από δική σας παράκληση, ώστε να σάς τεθούν και εγγράφως όσα συζητήσαμε.

Επί της ουσίας, επανέρχομαι στο περιεχόμενο της επιστολής μου, με αναλυτικότερο τρόπο που απέφυγα να χρησιμοποιήσω αρχικά, προκειμένου να μην σάς εκθέσω. Είναι προφανές ότι ο ρόλος της δημοτικής αρχής δεν είναι ούτε να σάς ελέγχει, ούτε να σάς εγκαλεί να κάνετε την δουλειά σας. Και είναι προφανές ότι ο ρόλος του Λιμεναρχείου είναι να κάνει το ίδιο καλά την δουλειά του, είτε τού το ζητάει η δημοτική αρχή είτε όχι. Όταν όμως η δημοτική αρχή παρατηρεί ένα σοβαρό πρόβλημα το οποίο έχει ως αιτία σοβαρή αδράνεια της υπηρεσίας σας, οφείλει να το επισημάνει επακριβώς. Η ακριβής περιγραφή λοιπόν του προβλήματος (άγρα πελατών από καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος) και του χώρου στον οποίο παρατηρείται (…έως Ευαγγελισμό) ήταν απολύτως σαφές ότι αποσκοπούσε στο να συγκεκριμενοποιήσει το πρόβλημα και να προσδιορίσει ευγενικά σε τι έγκειται η αδράνεια της υπηρεσίας σας (ακόμα και σήμερα).

Με την επιστολή μου κ. Λιμενάρχη δεν σάς υπέδειξα πού να κάνετε τη δουλειά σας περιοριστικά, όπως δείχνετε ότι καταλάβατε, αλλά σάς υπέδειξα πού δεν την κάνετε. Δεν σάς υπέδειξα ποιες είναι οι υποχρεώσεις σας γενικά, αλλά μόνον ποιες είναι εκείνες που δεν εκτελείτε. Όταν ελάχιστα μέτρα από την υπηρεσία σας το λιμάνι θυμίζει εμπόλεμη ζώνη, όταν σχεδόν καθημερινά άνθρωποι πιάνονται στα χέρια ή λογομαχούν για να μαντρώσουν τους επισκέπτες που προσεγγίζουν με σκάφος και όταν τους επισκέπτες αυτούς, τούς υποδέχονται ακροβολισμένοι σερβιτόροι, εκεί που έπρεπε να βρίσκονται όργανα της υπηρεσίας σας, το να απαντάτε στην παρέμβασή μου αναφερόμενος στην περιοχή πέραν του Ευαγγελισμού (όπου ως γνωστόν δε ελλιμενίζονται διερχόμενα σκάφη και δεν υπάρχει κανένα φαινόμενο άγρας) και σε –συγκριτικά- ασήμαντες παραβάσεις επαγγελματιών της θάλασσας, αποτελεί προσβολή της νοημοσύνης μου ως αποδέκτη της επιστολής σας.

Σάς παρακαλώ να μην συνεχίσετε τη δημόσια αντιπαράθεση, αλλά να περιοριστείτε στα υπηρεσιακά σας καθήκοντα, τα οποία ελπίζω να αρχίσετε επιτέλους να εκτελείτε σε ό,τι αφορά την πάταξη του ντροπιαστικού φαινομένου που νομίζω ότι έχω περιγράψει επαρκώς. Σε κάθε περίπτωση η νέα δημοτική αρχή δεν θα ανεχτεί την εξακολούθησή του φαινομένου αυτού, ούτε θα υποκαταστήσει τον ρόλο σας.

ο Δήμαρχος

Ιωάννης Δημητριάδης

 

Αργά εχθές το βράδυ, με επιστολή του στo porosplus, ο εκπρόσωπος της μειοψηφίας στο Δ.Λ.Τ. Πόρου κ. Δημήτρης Γρίβας, ομολόγησε ότι ήταν εκείνος που διέρρευσε την επιστολή του Λιμενάρχη στον τύπο.

Σήμερα 14/10, ο Δήμαρχος Πόρου, επανήλθε κάνοντας την ακόλουθη δήλωση:

Αναφορικά με την ομολογία του κ. Δ. Γρίβα ότι εκείνος και όχι ο Λιμενάρχης Πόρου κ. Γ. Αθηναίος έδωσε στη δημοσιότητα την επιστολή απάντηση του τελευταίου προς τον Δήμαρχο Πόρου, επισημαίνουμε τα εξής:
Την Τετάρτη 8 Οκτωβρίου ο Λιμενάρχης Πόρου στέλνει επιστολή στον Δήμαρχο Πόρου, η οποία κοινοποιείται στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο και στο Α.Τ.Πόρου. Την Πέμπτη 9 Οκτωβρίου ο κ. Δ. Γρίβας πάει στο ΔΛΤ και υποβάλει αίτηση, με την οποία ζητάει «φωτοαντίγραφο του εγγράφου του Λιμεναρχείου που κοινοποιήθηκε στο ΔΛΤ».
Πώς ήξερε ο κ. Γρίβας ότι ο Λιμενάρχης απέστειλε έγγραφο στον Δήμαρχο, το οποίο κοινοποιήθηκε στο ΔΛΤ;
α) Μύρισε τα νύχια του
β) Τού το εκμυστηρεύτηκε ο Δήμαρχος
β) Του το σφύριξε ο Λιμενάρχης

 

 
Comments (8)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Δημήτρης says:

  Η ουσία είναι ότι ο λιμενάρχης μπορεί να σου πιάσει τσοπάνη στο βουνό, αλλά στα σημεία όπου γίνεται το μεγάλο πάρτι (τα οποία του υπέδειξε και ο Δήμαρχος) δε βλέπει τίποτα.
  Είναι προσβολή προς όλους τους Ποριώτες και ντροπή για το Σώμα, η απάντηση του λιμενάρχη (ανεξάρτητα από το τραγικό της δημοσίευσης).
  Όποιος κατοικεί στον Πόρο και διάβασε την απάντηση λιμενάρχη, αντιλαμβάνεται πως προσπαθεί να υπερασπιστεί συγκεκριμένα συμφέροντα και περιφρονεί (με υφάκι) τις γνωμοδοτήσεις του Δημάρχου που ψηφίσαμε.

 2. Αμελετητος says:

  όποιος κατοικεί στον Πόρο αντιλαμβάνεται ότι κάτι βρωμάει από την αρχή….

  Μάλλον η ουσία είναι να φύγουν οι 5 οικογένειες να έρθουν οι 5 καινούργιες.

  Λυπάμαι αλλά περίμενα περισσότερη σοβαρότητα από τον Δήμαρχο μας και όχι ξεκατίνιασμα.

 3. Καπαμά says:

  Οποίος κατοικεί στον Πορο ξέρει οτι υπάρχουν τουλάχιστον τρεις ταβερνιάρηδες που κάνουν άγρα αδερφέ κ άσε εσυ το λιμενάρχη να λέει αμελέτητα….

 4. Μελετημένος says:

  Δηλαδή Αμελέτητε μας λες ότι υπάρχουν οι 5 οικογενειες; Γιατί μέχρι τελευταία δεν υπήρχαν….

 5. Πάνος says:

  Αρχίσαμε πάλι με τις οικογένειες ?

  Θα φορέσει κανένας παντελόνια να τις κατονομάσει ?

  Ή θα μείνουμε πάλι με τους Starks, Lannister, Baratheon, Targaryen και Tyrell ?

 6. Δημήτρης says:

  Αμελέτητε, έχεις καταλάβει ότι επί της ουσίας μιλάμε για “κοινοπραξία” του Λιμεναρχείου με επιχειρήσεις?
  Έχεις καταλάβει ότι για εμάς τους Ποριώτες, η απάντηση του λιμενάρχη παραπέμπει περισσότερο σε ιδιοκτήτη επιχείρησης που πουλάει τρέλα στο Δήμαρχο και λιγότερο σε όργανο της τάξης?
  Ας μη μιλάτε ορισμένοι για θέματα λοιπόν που δεν σας παίρνει, τη στιγμή μάλιστα που δεν μπορείται να στηρίξετε αυτά που λέτε.

 7. kopania says:

  h agra einai terastia kai tin kanoun polloi!an ginotan eikonika ena dimoxifisma ston poro gia to an yparxei agria kai dramatika proklitiki agra h oxi h apantisi tha itan 90 nai kai 10 oxi!an to limenarxeio den borei na to dei auto, tote kapoios tha prepei na vgalei me camera olous autous tous karagkiozides pou xalane ton tourismo kai na to video ston limenarxi!tote tha doume an exypiretei symferonta o Athinaios h oxi!

 8. Kostis says:

  Ο Κος Αθηναίος, με την αδράνεια του και την συμπεριφορά του, το πάει φιρί φιρί να γίνει “Αθηναίος”… Το ΥΕΝ και ακούει και βλέπει και γνωρίζει…

Σχολιάστε