Δέσμευση του Γιάννη Δημητριάδη για ασφάλιση Υγείας όλων των κατοίκωνelikopteroΤο ζήτηµα της παροχής υπηρεσιών υγείας και ειδικά ο τρόπος άµεσης διακοµιδής σε µεγάλα νοσοκοµεία σε περιπτώσεις επειγόντων περιστατικών, αποτελεί τη σηµαντικότερη αγωνία των κατοίκων του Πόρου. Όπως διαβάζουμε στην εφημερίδα της παράταξης του Γιάννη Δημητριάδη, το ζήτηµα αυτό αποτελεί τη νούµερο 1 προτεραιότητα, στο πρόγραμμα της Αλλαγής Πορείας.

Για το λόγο αυτό, η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας, έχει επεξεργαστεί ένα σχέδιο ασφαλιστικής κάλυψης όλων των κατοίκων του Πόρου µε σύναψη συµβολαίου µε κάποια από τις µεγάλες ιδιωτικές εταιρίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο και παρέχουν τις σχετικές υπηρεσίες.

Η ιδέα αυτή, η οποία έχει εφαρµοστεί σε αρκετούς νησιωτικούς, αλλά και ηπειρωτικούς ∆ήµους, στοχεύει να αντιµετωπίσει καταρχήν την κρισιµότερη έλλειψη του τοπικού συστήµατος παροχής υπηρεσιών υγείας, η οποία είναι η διακοµιδή εκτάκτων περιστατικών. Πέραν αυτού, τα προσφερόµενα πακέτα της αγοράς παρέχουν και άλλες υπηρεσίες, όπως εικοσιτετράωρη δωρεάν πρόσβαση σε τηλεφωνική γραµµή, µέσω της οποίας οι δηµότες θα µπορούν να επικοινωνήσουν µε γιατρούς όλων των ειδικοτήτων.

Η δέσµευσή του Γιάννη Δημητριάδη προς τους κατοίκους του Πόρου είναι ότι στον πρώτο χρόνο της ∆ηµαρχίας του ο ∆ήµος θα συνάψει σύµβαση µε µια από τις πιο αξιόπιστες εταιρίες του χώρου, η οποία θα καλύπτει δωρεάν για όλους τους κατοίκους του Πόρου τα ακόλουθα:

 

1) Επείγουσα αεροµεταφορά εξαιτίας αιφνίδιας ασθένειας ή ατυχήµατος στο κατάλληλο νοσοκοµείο, µε πλήρως επανδρωµένο και εξοπλισµένο ελικόπτερο.

2) Μεταφορά µε ασθενοφόρο (το οποίο θα έρχεται από την Κόρινθο) δια ξηράς σε περίπτωση αδυναµίας του ελικοπτέρου να πετάξει λόγω καιρικών συνθηκών και εφόσον δεν υπάρχει διαθέσιµο ασθενοφόρο και οδηγός στο Κ.Υ. Γαλατά.

3) Παραλαβή του ασθενούς από ασθενοφόρο στο λιµάνι του Πειραιά σε περίπτωση µεταφοράς µε πλοίο και την κάλυψη ορισµένων βασικών εξόδων µεταφοράς ενός συνοδού του.

4) Aπεριόριστη τηλεφωνική πρόσβαση όλων των κατοίκων όλο το 24ωρο σε γιατρούς όλων των ειδικοτήτων και ειδικά εκείνων που δεν υπάρχουν στην περιοχή µας.

Οι υπηρεσίες αυτές θα λειτουργούν επικουρικά και συµπληρωµατικά των παροχών που παρέχονται έτσι κι αλλιώς από το δηµοτικό ιατρείο του Πόρου, το Κέντρο Υγείας Γαλατά και τους ιδιώτες γιατρούς.

Ειδικά για τις περιπτώσεις έκτακτων διακοµιδών, η διαδικασία που ακολουθείται είναι ότι ο γιατρός του δηµοσίου επικοινωνεί µε τους γιατρούς της εταιρίας, περιγράφει το περιστατικό και αποφασίζουν από κοινού εάν χρήζει αεροµεταφοράς ή όχι. Στην περίπτωση δε που οι δύο γνώµες δεν συµφωνούν υπερισχύει η γνώµη του γιατρού που βλέπει τον ασθενή.

Το ετήσιο κόστος της ασφάλισης αυτής, το οποίο ανέρχεται περίπου σε 20.000€ (4€ – 5€ για κάθε κάτοικο) µε κλίµακα επιστροφής ασφαλίστρων για λιγότερες από 7 διακοµιδές το χρόνο, θα καλυφθεί εξ ολοκλήρου από το ∆ήµο, χωρίς καµία επιβάρυνση των δηµοτών, ενώ σε οποιαδήποτε περίπτωση προκύψει απρόβλεπτο γραφειοκρατικό κώλυµα για την έγκριση των απαιτούµενων αποφάσεων από την Κεντρική ∆ιοίκηση, το κόστος θα καλυφθεί ιδιωτικά από τον Γιάννη ∆ηµητριάδη, ο οποίος έχει δεσµευθεί ότι ως ∆ήµαρχος, θα επιστρέφει το σύνολο του µισθού του στην τοπική κοινωνία.

Η σύµβαση που θα υπογραφεί µπορεί να συµπληρωθεί από δεύτερη σύµβαση που θα καλύπτει και τους διαµένοντες στα ξενοδοχεία και ενοικιαζόµενα δωµάτια του νησιού (τα οποία θα µπορούν να διαφηµίσουν στους επισκέπτες τους την παροχή της συγκεκριµένης ασφάλισης), µε επιβάρυνση για τα ίδια ή για το ∆ήµο, περίπου 2€ ανά κλίνη το χρόνο. Τέλος, εφόσον κάτι τέτοιο ενδιαφέρει και το γειτονικό ∆ήµο Τροιζηνίας, θα µπορούσε να εξεταστεί το ενδεχόµενο σύναψης συνολικής σύµβασης για τους δύο ∆ήµους, ώστε να καλυφθούν οι κάτοικοι όλης της Τροιζηνίας, αλλά και να µειωθεί το κατά κεφαλήν κόστος για το ∆ήµο Πόρου.

http://ioannisdimitriadis.gr/wp-content/uploads/2014/01/neatouporou7.pdf
Comments (3)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. ΒΑΣ.ΒΑΣ says:

    ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΙΝΟ .!ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙΣ!!

  2. ΒΑΣ.ΒΑΣ says:

    ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΜΑΣ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΕΚΕΙΝΟ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΑΦΟΡΑ ΟΤΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΥΤΗ ΘΑ ΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΙΑΜΕΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΠΟΡΟ.ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΟΤΙ ΑΝ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΕΙ ΚΑΤΙ ΣΟΒΑΡΟ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΑΜΕΣΗ ΒΟΗΘΕΙΑ.

  3. Ενδιαφέρουσα πρόταση, που ήδη τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση. Θα δοκιμασθεί στον διάλογο μέχρι τις δημοτικές εκλογές και να ληφθούν οι απόφασεις. θα την εξετάσουμε με προσοχή και θα επανέλθουμε.

Σχολιάστε