«Γροθιά στο στομάχι» το σεμινάριο ασφαλούς οδήγησης από τους Στεφανή – Χούντρα (βίντεο)12060007Άκρως ενδιαφέρον ήταν το σεμινάριο ενημέρωσης ασφαλούς οδήγησης που διοργανώθηκε από τον Δήμο Πόρου και πραγματοποιήθηκε από τους δημοσιογράφους- παρουσιαστές της εκπομπής TRACTION και βετεράνους πρωταθλητές του μηχανοκίνητου αθλητισμού  Κώστα Στεφανή και τον Θανάση Χούντρα.

12060006

Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 10 Νοεμβρίου στην αίθουσα του κτηρίου Συγγρού και το παρακολούθησαν αρκετοί συμπολίτες μας όλων των ηλικιών.

12060005

Βασικός ομιλητής ήταν ο Θανάσης Χούντρας, ο οποίος στην παρουσίαση του δεν περιορίστηκε στα αυτονόητα της ασφαλούς οδήγησης, αλλά με μια επιστημονική προσέγγιση με βάση τόσο την στατιστική, όσο και την έρευνα πάνω στις δυνατότητες του ανθρώπινου εγκέφαλου, ως προς την επεξεργασία των πληροφοριών και των ερεθισμάτων που δέχεται ένας οδηγός, αποτύπωσε με τον καλύτερο τρόπο τις βασικές προϋποθέσεις που απαιτούνται ώστε να επαλειφθεί η μάστιγα των τροχαίων που καθημερινά προκαλεί ανείπωτα δράματα στην ελληνική κοινωνία.

12060013

Το Porosnews θεώρησε καθήκον να βιντεοσκοπήσει το σεμινάριο και να το μεταφέρει σε όσους δεν κατάφεραν να παραβρεθούν το απόγευμα της Τρίτης στο κτήριο Συγγρού.

Πραγματικά αξίζει να το παρακολουθήσετε. Θα προβληματιστείτε σε βαθμό που θα μπορούσε να σώσει τη ζωή σας. Τους ομιλητές παρουσίασε ο γραμματέας του Δ.Λ.Τ. Αλέξανδρος Δημητριάδης.

Οι δύο δημοσιογράφοι  μίλησαν την Τετάρτη στο Λύκειο Πόρου για το ίδιο θέμα, δηλαδή την ασφαλή οδήγηση.

Αξίζουν συγχαρητήρια σε όσους συντέλεσαν σε αυτή την πρωτοβουλία.

 
Comments (3)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. ΠΑΚΩΜΟ says:

  Πραγματικά λίαν διδακτικό το σεμινάριο.Θα ήταν ευχής έργον οι συνδημότες μας να εμπεδώσουν,συνιδιτοποιήσουν και κυρίως,να εφαρμόσουν τα διδάγματά του.Επειδή όμως είναι τοις πάσι γνωστή η αδιαφορία και ο ωχαδελφισμός του Ελληνα (και κυρίως του Ελληναρά) πιστεύω ότι εκτός της πρόληψης,μέρος της οποίας ήταν το σεμινάριο,καλόν θα ήταν να ελέγχονται από την τροχαία οι παραβάσεις του Κ.Ο.Κ.Το τελευταίο το γράφω γιατί στο VIDEO του σεμιναρίου παρετήρησα ότι απουσίαζαν από το ακροατήριο κάποιοι “μάγκες” οι οποίοι αδιαφορόντας για τον Κ.Ο.Κ.κινούνται με τα μηχανάκια τους επικύνδυνα και για τους ίδιους αλλά και για τους υπιολοίπους.

 2. ROBENAKOS says:

  ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΥΝΕΒΗ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ.ΕΝΑΣ ΘΡΥΛΟΣ ΤΗΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗΣ ΝΑ ΜΑΣ ΜΙΛΗΣΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΕΙΣ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΣΤΟ ΝΗΣΙ.ΜΕ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΕΠΙΣΗΣ ΓΝΩΣΤΕΣ ΟΠΩΣ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΧΟΥΝΤΡΑΣ.ΕΞΗΓΟΥΜΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΕΞΗΓΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΕΛΑΦΡΟΜΥΑΛΟΙ ΘΑ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟΠΟΙΗΣΟΥΝ.ΛΥΠΑΜΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΓΙΑΤΙ ΕΝΩ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΗΤΑΝ ΠΟΛΛΟΙ ΕΩΣ ΟΛΟΙ ΠΑΡΩΝΤΕΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΕΛΑΜΨΑΝ ΟΛΟΙ ΔΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥΣ.ΟΚ ΚΑΤΑΝΟΗΤΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΔΕΛΦΟ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΕ ΝΑ ΠΑΡΑΣΤΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ.ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ?ΑΛΛΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ?ΚΑΝΕΝΑΣ.ΜΕ ΣΤΕΝΑΧΩΡΗΣΕ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΗΣ ΠΡΟΧΕΙΡΟΤΗΤΑΣ.ΣΕ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΕ ΤΕΤΟΙΟ ΚΥΡΟΣ ΚΑΙ ΓΝΩΣΕΙΣ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΠΙΤΡΕΠΤΑ.ΝΑ ΔΙΩΡΘΟΣΩ ΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΠΑΡΟΥΣΑ ΗΤΑΝ Η ΚΥΡΙΑ ΒΑΡΒΑΡΟΥ.

 3. Αλέξανδρος Δημητριάδης says:

  Καλησπέρα σας,

  κάθε αρχή και δύσκολή. Την επόμενη φορά θα διοργανωθεί καλλίτερα. Σημασία έχει ότι έγινε η αρχή και μάλιστα πολύ σημαντική ήταν και η παρουσίαση στο σχολείο. Παρόντες ήταν και ο κ.Καϊκας και ο κ. Τζάνος. Αρκετοί από τους απόντες βρίσκονταν σε 2-3 κηδείες που συνέπεσαν. Ο Δήμαρχος είχε υποχρεώσεις στην Αθήνα αλλά συνάντησε τον κ.Στεφανή. Υποσχέθηκαν να ξαναέρθουν κατά τον Απρίλιο για άλλη μία παρουσίαση στο σχολείο. Εύχομαι να μπορέσουμε να κάνουμε μία μεγαλύτερη εκδήλωση και για το κοινό που, παρ’όλο που γέμισε την αίθουσα του Συγγρού, πιστεύω ότι θα έχει ακόμα μεγαλύτερη συμμετοχή.
  Αξίζει όσοι δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν να δουν το βίντεο.

  Ευχαριστώ,
  Α.Δ.

Σχολιάστε