Γιώργος Αθανασίου: Να συμπεριληφθεί και ο Πόρος στο Δίκτυο Καποδιστριακών Πόλεωνkapodistrias15Με ανοιχτή επιστολή προς τον Δήμαρχο Πόρου Γιάννη Δημητριάδη, ο Γιώργος Αθανασίου, καλεί τον Δήμο Πόρου να κάνει τις κατάλληλες ενέργειες  ώστε να συμπεριληφθεί και ο Πόρος στο Δίκτυο Καποδιστριακών Πόλεων. Η επιστολή του Γιώργου Αθανασίου έχει ως εξής:

“Κύριε Δήμαρχε

Εδώ και 7 χρόνια με συνεχείς αναφορές μου στο Δήμο, με τελευταία την δημοσίευσή μου στα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης την 3η Οκτωβρίου 2015, έχω καλέσει τον Δήμο όπως κάνει τις κατάλληλες ενέργειες ώστε να συμπεριληφθεί και ο Πόρος στο Δίκτυο Καποδιστριακών Πόλεων, το οποίο αποτελούν η Ίστρια των Δαλματικών ακτών πατρίδα του πατέρα του Καποδίστρια, η Κέρκυρα πατρίδα του Καποδίστρια, η Αμμόχωστος πατρίδα της μητέρας του, η Αίγινα η πόλης όπου ορκίστηκε ως πρώτος Κυβερνήτης του υπό ίδρυση  Ελληνικού κράτους και το Ναύπλιο πρώτη επίσημη πρωτεύουσα της Ελλάδος.

Αύριο Δευτέρα στις 19.30 στην Αίγινα με την ευκαιρία των εορταστικών εκδηλώσεων για την άφιξη και ορκωμοσία του Κυβερνήτη Ι.Καποδίστρια το 1828 θα συνέλθει η Γ.Συνέλευση του Δικτύου Καποδιστριακών πόλεων.

Κύριε Δήμαρχε

Πιστεύω ότι είναι μία ευκαιρία για να γίνουν άμεσα οι κατάλληλες κινήσεις για την συμμετοχή και του Πόρου στο εν λόγω Δίκτυο.

Επίσης φέτος με την συμπλήρωση 200ων χρόνων από την ιστορική νίκη του Καποδίστρια  στο Συνέδριο της Βιέννης, έχει καθιερωθεί ως έτος Καποδίστρια με πολλαπλές εκδηλώσεις για να τιμηθεί αυτή η Πανευρωπαϊκή Προσωπικότητα. Πιστεύω ότι ο Πόρος δεν θα πρέπει να απουσιάζει από αυτές τις εκδηλώσεις. Όπως έχω αναφέρει και κατά το παρελθόν καλό θα ήτανε να γίνει ένα συνέδριο στο Πόρο για να τιμηθεί ο Κυβερνήτης και να αναφερθούν όλες οι προσπάθειές του για την ανάδειξη του Πόρου.

Γιώργος Αθανασίου”
Σχολιάστε