Για 40 χρόνια δίνουν το λιμάνι του Πόρου



taiΞεκίνησε σήμερα (29/3) η πρώτη διαγωνιστική διαδικασία για την αξιοποίηση των μαρίνων και μικρών λιμένων από το ΤΑΙΠΕΔ και αφορά το λιμάνι του Πόρου.
Η μαρίνα μας, μαζί με αυτές του Αλίμου, της Ύδρας και της Νέας Επιδαύρου, περιλαμβάνονται στο πρώτο «πακέτο» (Cluster) του Έργου «Νηρηίδες» που προβλέπει και την αξιοποίηση με παραχώρηση (μακροχρόνια μίσθωση) 46 τουριστικών λιμένων που βρίσκονται σε όλη την ελληνική επικράτεια.

To πλάνο για να αξιοποιηθούν οι µαρίνες αφορά την παραχώρησή τους για διάστηµα µέχρι και 40 ετών και ανακοίνωσαν την Τετάρτη σε συνέντευξη Τύπου n υπουργός Τουρισµού Ολγα Κεφαλογιάννη µαζί µε τη διοίκηση του ΤΑΙΠΕ∆.

Σύμφωνα με δελτίο τύπου του ΤΑΙΠΕΔ, η διαδικασία αξιοποίησης των τουριστικών λιμένων περιλαμβάνει 2 κύριους άξονες:

1. την  ομαδοποιημένη αξιοποίηση των τουριστικών λιμένων, δηλαδή μέσα από τη δημιουργία ομάδων (Clusters) τουριστικών λιμένων τα οποία θα αποτελούνται από μία Κεντρική Μαρίνα που θα λειτουργεί ως βασικός κόμβος και από αριθμό περιφερειακών τουριστικών λιμένων.

2. τη στοχευμένη αξιοποίηση μεμονωμένων τουριστικών λιμένων, δηλαδή μέσα από την εξειδικευμένη αξιοποίηση τεχνικών και γεωγραφικών χαρακτηριστικών συγκεκριμένωντ ουριστικών λιμένων. Μάλιστα προβλέπεται η αναβάθμιση κάποιων από αυτών σε μαρίνες για megayachts και σε μαρίνες πολυτέλειας.

Μετα τους Τούρκους της Dogus Group και του οµίλου Κοτς καθώς και το Κατάρ, ενδιαφέρον για τις ελληνικές µαρίνες έχουν εκφράσει εξειδικευµένες εταιρείες του χώρου από τη Βρετανία, την Ισπανία, τη Γαλλία, τις ΗΠΑ και τη Ρωσία.

Αυτό προκύπτει από τις µέχρι τώρα επαφές του ΤΑΙΠΕΔ με ξένους επενδυτές, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα των «ΝΕΩΝ».

Περισσότερες πληροφορίες εδώ




Comments (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. NIKOS KALOYTZHS says:

    sygnomi rotao etsi gia na jero …bolta stin paralia toy nisioy ua epitrepetai i ua prepei na plironoyme diodia ?

    L A M O G I A !!!!!!!!!!!!!

Σχολιάστε