Γιατί δεν αναλαμβάνει καθήκοντα ο οδηγός ασθενοφόρου του Κ.Υ. Γαλατά;Παρά τα συνεχή δημοσιεύματα μας και τις εκκλήσεις των γιατρών, που κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες να καλύψουν τα κενά, το Κέντρο Υγείας Γαλατά συνεχίζει να υπολειτουργεί με αποτέλεσμα να μεγαλώνει η ανασφάλεια των κατοίκων του Πόρου και ολόκληρης της Τροιζηνίας.
Οι περιπτώσεις και οι καταγγελίες, όπου τα ιατρεία κλείνουν αναγκαστικά γιατί οι γιατροί, οι νοσηλεύτριες και ο οδηγός αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τη θέση τους (χωρίς να υπάρχει αντικαταστάτης), προκειμένου να κάνουν μια επείγουσα διακομιδή, πληθαίνουν και καθαρά από τύχη, δεν έχουμε θρηνήσει μέχρι σήμερα θύματα.
Εκτός όμως από τις ελλείψεις των γιατρών, προσφάτως δημιουργήθηκε κενό και στις θέσεις των οδηγών των ασθενοφόρων.
Συμφωνά με έγκυρες πληροφορίες, η θέση του οδηγού ασθενοφόρου, έχει καλυφθεί από το Τζάνειο Νοσοκομείο, ωστόσο ο οδηγός που έχει υπογράψει τη σχετική σύμβαση με το νοσοκομείο, για άγνωστο μέχρι σήμερα λόγο δεν έχει εμφανιστεί ακόμη στο Κ.Υ. Γαλατά, προκειμένου να αναλάβει τα καθήκοντα του στην περιοχή μας.
Το θέμα είναι πολύ σοβαρό αφού αφορά την υγεία των κατοίκων της περιοχής και θα θέλαμε να μάθουμε τι συμβαίνει με τη συγκεκριμένη υπόθεση;
Περιμένουμε απαντήσεις, άμεσα από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου.

Και ενώ στο Κ.Υ. Γαλατά τα προβλήματα συνεχίζονται, σε άλλους δήμους, οι πολίτες μαζί με τη δημοτική τους αρχή, πραγματοποιούν δυναμικές κινητοποιήσεις.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό του Δήμου Σαρωνικού, όπου οι δημότες θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας τη ερχόμενη Τετάρτη στις 11 το πρωί, για την υποστελέχωση του Κέντρου Υγείας Σαρωνικού.
Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης θα παραδοθεί το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου στο οποίο ζητείται:
1. Άμεση κάλυψη των αναγκών του Κ.Υ. με 2 Γενικούς Ιατρούς ή Παθολόγους και
1 Παιδίατρο.
2. Να ολοκληρωθούν άμεσα οι διαδικασίες απόσπασης στις δύο περιπτώσεις (Κ.Υ. Λυγουριού και Περιφερειακό Ιατρείο Δόμβραινας) στις οποίες οι αντίστοιχοι ιατροί επιθυμούν να μετακινηθούν στο Κ.Υ. Καλυβίων.
3. Να προχωρήσουν οι διορισμοί των ιατρών που έχουν κριθεί (1 Επιμελητή Β’ Γενικής Ιατρικής, 1 Επιμελητή Β’ Ακτινοδιαγνωστικής και 1 Επιμελητή Β’ Βιοπαθολογίας).
4. Να επαναλειτουργήσει άμεσα το Μικροβιολογικό Εργαστήριο.
Να σημειωθεί ότι το παρότι το Κέντρο Υγείας Καλυβίων καλύπτει την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Σαρωνικού με περίπου 45.000 μόνιμους κατοίκους, οι οποίοι φτάνουν τις 70-80.000 κατά τους θερινούς μήνες από τις 17 θέσεις γιατρών που προβλέπονταν αρχικά σήμερα υπηρετούν Υγείας μόνο 3 μόνιμοι γιατροί.
Comments (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. sapounakis says:

    παντως εφοσον το κρατος βρισκεται -ασχετα με το ποιος και τι φταιει- σε κατασταση φαλιμεντου μηνεχουμε και πολλες απαιτησεις απο αυτο που παλι καλα που υπαρχει. Φανταζομαι οτι υπαρχουν αρκετοι εππαγγελματιες οδηγοι στην περιοχη . Με λιγη οργανωση μπορει ο καθενας τους να κανει μια μερα τον μηνα ας πουμε μια ετοιμοτητα οδηγου δηλαδη να δεσμευεται να ειναι σε 5-10 λεπτα (νηφαλιος!) στο κυ γαλατα για να εκτελεσει χρεη οδηγου εθελοντικά. Οι κουτοευρωπαιοι το κανουν εδω και καιρο και λειτουργει σε εμασ λειπει το νομικο πλαισιο προστασιας αλλα μαλλον βρισκεται

    ασ μην εχουμε απαιτηση απο τον εκαστοτε εκλεγμενο να κανει την δουλεια ενω εμεισ το ιδιο ικανοι φραπεδοφουμαρουμε στην καφετερια…

Σχολιάστε