Βραδιά τιμής για τον Γιώργο Καλό από την Εθνική Εταιρία Ελλήνων Λογοτεχνώνkalos1Σε φορτισμένη – από συγκίνηση –  ατμόσφαιρα, η Εθνική Εταιρία Ελλήνων Λογοτεχνών πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 5 Απριλίου, στην κατάμεστη αίθουσα της Στοάς του Βιβλίου στην Αθήνα, εκδήλωση για το λογοτεχνικό έργο του Ποριώτη συγγραφέα Γιώργου Καλού, τ. Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων και βουλευτού Α’ Πειραιά και Νήσων.

kalos4

Τον Γιώργο Καλό τίμησαν με την παρουσία τους πλήθος ακαδημαϊκών, λογοτεχνών, ανθρώπων της τέχνης και της δημοσιογραφίας, πανεπιστημιακών, εκπαιδευτικών και πολλών αγαπητών συγγενών, φίλων και συνεργατών.

kalos2

Για το έργο του Γιώργου Καλού μίλησαν οι: Μερόπη Σπυροπούλου, Ομοτ. Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Αθηνών, Διονύσιος Καλαμάκης, Αναπλ. Καθηγητής Βυζαντινής Φιλολογίας του Τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Κωνσταντίνος Παΐδας, Επικ. Καθηγητής Βυζαντινής Φιλολογίας του Τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και ο Πέτρος Κασιμάτης, δημοσιογράφος και ποιητής.

kalos3
Από την ποιητική συλλογή του κ. Καλού με τίτλο “Τροιζήνιος Θαλασσο-Πόρος”, ποιήματά του, απήγγειλε η αγαπημένη ηθοποιός της χρυσής εποχής του ελληνικού κινηματογράφου, Ελένη Ανουσάκη, η οποία κατάγεται από τον Πόρο, από την οικογένεια της μητέρα της.
Σχολιάστε