Αφιέρωμα στο ΙΟΝΙΣ και στις θαλάσσιες συγκοινωνίες του Πόρου, από τον «Εφοπλιστή»ionisΣτο εξώφυλλο του ναυτιλιακού περιοδικού «ΕΦΟΠΛΙΣΤΗΣ», φιγουράρει το πλοίο ΙΟΝΙΣ. Το περιοδικό έχει αφιερώσει το σαλόνι του τεύχους Απριλίου, στο πλοίο που προσφάτως ήρθε να αλλάξει τα δεδομένα στη γραμμή του Αργοσαρωνικού.
Το εκτενές αφιέρωμα έχει τίτλο «ΙΟΝΙΣ: Ένα στολίδι στον Σαρωνικό» και περιέχει πολλές φωτογραφίες από το εσωτερικό του πλοίου, το πλήρωμα και αρκετές είναι τραβηγμένες στον Πόρο, ενώ φιλοξενεί φωτογραφία και δηλώσεις του τοπικού πράκτορα, κ.Νεκτάριου Σταύρου.

cover0415Στην ηλεκτρονική έκδοση του ΕΦΟΠΛΙΣΤΗ σημειώνεται: «Η σταδιακή αποψίλωση της κραταιής HSW στη γραμμή, μετά από την πώληση του ΝΕΦΕΛΗ και την απομάκρυνση των ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΛΛΑΣ και ΑΡΤΕΜΙΣ, καθώς και ο περιορισμός της παρουσίας της Nova Ferries, που λίγο πριν την κρίση προχώρησε στην πώληση του νεότευκτου ΦΑΙΔΡΑ στο εξωτερικό, άφησαν χώρο για την είσοδο και νέων πλοίων στον Αργοσαρωνικό (ΑΧΑΙΟΣ).

Κι επειδή, όπως λένε και οι Βρετανοί, υπάρχουν πάντα περιθώρια βελτίωσης, η Ionis Ferries αποφάσισε να επεκταθεί δυναμικά στη γραμμή αφενός για να καλύψει τα κενά που δημιουργήθηκαν και αφετέρου για να παράσχει κάτι καινούργιο στις ακτοπλοϊκές υπηρεσίες της περιοχής.»
Επίσης, στο τεύχος Απριλίου, φιλοξενείται και ένα μικρό αφιέρωμα για το «ΠΛΑΤΥΤΕΡΑ ΤΩΝ ΟΥΡΑΝΩΝ» και αναφορά στις τοπικές θαλάσσιες συγκοινωνίες. Συγκεκριμένα, αφιερώνεται χώρος στο ποριώτικο φέριμποτ “ΙΩΑΝΝΗΣ Β.Ρ.” της γραμμής Πόρου- Γαλατά, αλλά και στη λέμβο «ΛΙΑΚΟΣ» από τον Πόρο.
Comments (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. a-typos says:

    ‘Ενα μεγάλο ευχαριστώ στην φίλη μου, Διευθύντρια έκδοσης, Βάσω Αρμογένη που ασχολείται και με τον Πόρο, που ξέρω ότι αγαπά.

Σχολιάστε