Αρχηγείο Ελληνικής Αστυνομίας: Σύννομες οι ενέργειες αστυνόμευσης των κυκλοφοριακών μέτρων στον ΠόροIMG_0231Στις 15 Αυγούστου, ο ποριώτης δημοσιογράφος κ. Βασίλης Κουτουζής, ζήτησε από την Αστυνομική Διεύθυνση Πειραιά, πληροφόρηση, για το αν νομίμως εφαρμόστηκε η απόφαση αυτή του Δημάρχου Πόρου, για τα κυκλοφοριακά μέτρα, και αφ ετέρου πόσες και τι ύψους χρημάτων είναι οι κλήσεις που κόπηκαν, και τα οποία σύμφωνα με το νόμο τα εισπράττει ο Δήμος.
Η Αστυνομική Διεύθυνση Πειραιά, με έγγραφο της, απάντησε στον κ. Κουτουζή, στις 3 Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με την απάντηση της Αστυνομίας, οι ενέργειες αστυνόμευσης των κυκλοφοριακών μέτρων, κρίνονται σύννομες, σύμφωνα με την υπ. αρίθμ. 13800, από 2/6/1992, απόφασης του κ. Νομάρχη Πειραιά. Η απάντηση της Αστυνομικής Διεύθυνσης, επιβεβαιώνει τον Δήμαρχο Πόρου για την νομιμότητα των κυκλοφοριακών μέτρων.
Το απαντητικό έγγραφο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πειραιά, μας διαβιβάστηκε στις 7 Σεπτεμβρίου, από το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο της ιστοσελίδας koutouzis.gr.
Δημοσιεύουμε το έγγραφο του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.
koutouzis
Comments (8)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. babis says:

  “κρίνονται σύννομες, σύμφωνα με την υπ. αρίθμ. 13800, από 2/6/1992”

  Οπότε ότι μέτρο υπάρχει διαφορετικό από την τότε απόφαση, είναι παράνομο …..

  Και δεν θυμάμαι το 1992 να έκλεινε το κέντρο με ξύλινο φράγμα 😉

  Πάντως δεν θα το έλεγα επιτυχία του Δημητριάδη, ότι τελικά σώθηκε προσπαθώντας να πείσει ότι δεν έκανε τίποτα καινούργιο αλλά μόνο ότι είχε κάνει στην πρώτη του θητεία ο Σπυρίδωνας.

  Από την άλλη ο Σπυρίδωνας ήταν επιτυχημένος δήμαρχος (μην μας πείτε ότι τις άλλες 3 φορές που τον ξαναψηφίσαμε ήμασταν όλοι βλάκες και δεν ξέραμε), οπότε το να αντιγραφεις έναν πετυχημένο είναι καλό. Όμως έτσι θα είχαμε ψηφίσει τον original ….

 2. ΞΑΝΘΗ says:

  babis
  δεν είσαστε βλάκες που επί τρείς τετραετίες βγάζατε τον Σπυρίδωνα. Βολεμένοι ήσαστε.
  Σας εξυπηρετούσε η κατάσταση ΄΄Σπυρίδωνα΄΄ αφού τα μέτρα υπήρχαν αλλά κανείς σας και ιδιαίτερα οι ημέτεροι δεν τα τηρούσατε.
  Ενώ τώρα που τηρούνται τα μέτρα και η Αστυνομία κάνει την δουλειά της ενοχλείσθε γιατί επήλθε ισονομία στο νησί.
  Πάντως babis σε παραδέχομαι γιατί ενώ έχεις μείνει ο μοναδικός Σπυριδωνικός(συγνώμη ξέχασα και τον Νικος ) το παλεύεις με τρομερό δυναμισμό.
  Πρέπει να έχεις χάσει πολλά με τον Δημητριάδη στην Δημαρχία του Πόρου.

 3. babis says:

  Ξανθή με το ίδιο ακριβώς σκεπτικό μπορώ να σου απαντήσω ότι “εχεις κονομίσει πολλά με τον Δημητριάδη στην Δημαρχία του Πόρου” 😛

  Τώρα οι ημέτεροι Δημητριάδη έπαιρναν άδειες για τα μηχανάκια τους, ενώ τα μαγαζιά που κάνουν delivery (οι μόνοι που δικαιόντουσαν πραγματικά εξαίρεση) ξαφνικά μπορούσαν να έχουν μόνο ένα μηχανάκι, δεν θα το έλεγα ισονομία. Ειδικά όταν ο κουμπάρος βγάζει τραπέζια 50 μέτρα παραπέρα από το μαγαζί, αλλά άμα του μιλήσει κανείς, πάει στην αστυνομία να καταγγείλει τους άλλους.

  Η Ισονομία έχει καταντήσει ανέκδοτο 😛

 4. ΑΝΔΡΕΑΣ says:

  ΤΕΛΙΚΑ ΛΟΙΠΟΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΕΛΕΓΕ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΙΣ. ΤΩΡΑ ΑΠ’ ΟΤΙ ΔΙΑΒΑΖΩ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΣΑΙΤ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΛΑ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΑΥΤΟ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥ ΚΟΥ. ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ. ΠΟΛΥ ΚΡΙΜΑ ΝΑ ΠΕΦΤΕΙ ΤΟΣΟ ΧΑΜΗΛΑ ΑΥΤΟΣ Ο ΚΥΡΙΟΣ. ΕΧΕΙ ΧΑΣΕΙ ΠΛΗΡΩΣ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΤΟΥ.

 5. Μπρεχτ says:

  ΤΟΥΜΠΕΚΑ….

 6. νικολας says:

  εδω ο κοσμος χανεται και η λακαμια παει συννεφο. τι ειχες γιαννη τι ειχα παντα.τωρα οσοι πιστευτε οτι ο δημητριαδης εκτελει σοβαρο κοινωνικο και τουριστικο εργο στο νησι…μαλλον ζειτε σε παραλληλο συμπαν.

 7. re oust says:

  kathiste kai tha vgei kai i triti parataxi na mas pei tin apopsi tis

 8. Γιάννης Γκούμας says:

  Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις μπορούν να λαμβάνονται από την διοίκηση για λόγους δημοσίου συμφέροντος, ενώ μόνιμες πολεοδομικές αλλαγές απαιτούν σχετικές εγκρίσεις από σχετικές υπηρεσίες της περιφέρειας και του υπουργείου.

  Υ.Γ. μερικές φορές το δημόσιο συμφέρον δεν είναι αυστηρά θεσμοθετημένο και περιγεγραμένο στην νομοθεσία. Είναι θλιβερό πολίτες να πατάνε σε νομοθεσία που δεν κατάφερε να προβλέψει τα πάντα, για να προβάλουν το δικό τους ατομικό συμφέρον πάνω από το κοινό.

Σχολιάστε